Pentu kotiutuu näillä näkymin ensi keskiviikkona. En meinaa pysyä nahoissani.

Edellisen koiran peruilta on pantaa ja remmiä vaikka miten paljon. Pentupannat varmasti käyvät mudillekin, mutta turvavyövaljaat ja mm. heijastinliivi saattavat olla liian isoja. Edellisen strategiset mitat olivat 65cm/25kg (pahimmillaan sairaana alle 20kg), ja mudi jää varmasti huomattavasti pienemmäksi. En osaa yhtään kuvitella niiden kaulanympärystä ja muita mittoja, mutta eipä tässä mikään kiire tarvikeostoksille olekaan. :)

Autohäkki on myös tarkoitus hankkia, kyselin kasvattajalta minkä kokoiseen mudi mahtuu isonakin. Mun auto on vaan aika vanha ja pieni, häkki pitää laittaa takapenkille mutta pelkään että se ei välttämättä mahdu ovesta sisään... pitää mittailla autoa ja ostaa sellainen häkki mitä voi käydä ensin mieluiten sovittamassa. Häkki olisi hyvä kuitenkin saada aika pian, koska meinaan opettaa siitä pennulle oman turvallisen paikan. Tulemme matkustamaan paljon ja vietämme aikaa perheeni ja poikaystäväni luona 300km päässä, ja on varmasti hyvä että koiralla on oma turvallinen paikka aina mukana.

Leluja ja muuta oheissälää tekisi kauheasti mieli tilailla, mutta enpä tiedä tartteeko oikeasti. Kongi ja joku muu aktivointipallo on oikeasti hyödyllisiä ja sellaiset meinaan hankkia. Vanhoja pehmoleluja saan alkuviikosta edullisesti. Pentu on aika itsenäinen kaveri, ja voi olla etten anna sille aluksi mitään leluja lattialle, vaan ne on ainoastaan yhteisiä leikkejämme varten. No, kongin se nyt toki saa ratkaista ihan itse.

Tänään ostin savustetun naudan sääriluun ja hammashuoltoon tarkoitettuja luita, sellasia pehmeähköjä. Yksikään mun tuntema koira ei ole innostunut "teollisista" luista, siis niistä valkoisista, vaaleanharmaista tai maissiluista mitä saa vaikka minkä muotoisena luusta, kepistä ja tikusta palloon ja kenkään. Muutenkin kannatan enemmän luonnonmukaista ruokintaa ja syötän mahdollisuuksien mukaan ihan oikeita (raakoja) luita. Ainoa huono puoli on vaan se, että ne sotkee ihan pirusti... tuo savustettu luukin saa matot kivaan möhnään. No, minkäs teet, tosinainen ei valita matoista kunhan koiralla on kivaa!

Joudun hakemaan pennun itsekseni, en saa siis ketään kuskiksi. Vähän jännittää miten saan sen tuotua 300km matkan. Tai jos nyt ihan rehellisiä ollaan, niin jännittää ihan kauhiasti kaikki mahdollinen pentuun liittyvä!