Kävin tosiaan sitä jauhelihaa kaupasta, ja se olikin loistovalinta, pentu on hulluna siihen! Varasin kymmenen pientä murusta tuolille, otin naksun, ja pentu kieppuikin jo valmiina jaloissa. Se yritti kurotella tuolille jauhelihojen perään, ja odotin vaan että se tiputtautui alas ennen kun aloitin. Nami ja naksautus. Nami ja naksautus. Sattumalta pentu istui kun ekan kerran annoin sille namin, siis kun se vetäytyi alas tuolilta. Ojensin sille nameja niin että se joutui aina liikkumaan vähän, ja se palasi aina istumaan. :o Tulinkohan vahingossa opettaneeksi istumista vaikka yritin vasta ehdollistaa naksuttimeen?! Kymmenen sarjan jälkeen tuli ehkä parin minuutin tauko, kun kävin hakemassa lisää jauhelihaa jääkaapista. Tein siis heti perään toiset kymmenen toistoa. Pentu olisi halunnut jatkaa edelleen, se istui varmaan useita minuutteja mun tuolin vieressä ja killitti silmiin. Yritti välillä vinkua ja kuopia tassulla, että hei, huomaa mut, lisää tätä! Loistavaa :). Nyt kun vielä maltan mieleni enkä etene liian nopeasti, vaan muistan aina lopettaa niin että se olisi vielä halunnut jatkaa.

Harjoittelimme myös sitä portin taakse jäämistä ja siitä alkavan kiljunnan kitkemistä. Itse en ole ihan varma onko pentu paniikissa vai vituttaako sitä ja se protestoi siksi, mutta sain foorumilta vinkin että hyvin todennäköisesti vituttaa, tämä kun ei mikään reppana ole. ;) Ja kun tosiaan yksin olo suljetun oven takana ei saa moista kuoleman kiljuntaa aikaan. Siirsin rotat keittiöön jotta voin päästää ne vapaaksi, ja portit siis pystyyn jotta elikot pysyvät omilla puolillaan. Ovissa on vielä lisäksi pahvit näköesteenä, ja rotathan kiipeäisi kompostikehikkoa pitkin ylös tai läpi.

Pentu alkoikin välittömästi haukku-ulvonta-kiljunnan, ja ruiskaisin vettä naamalle. Siirtyi piippailemaan, annoin piipata. Oli hetken hiljaa, alkoi uudestaan ulvahdella, ruiskaisin vettä naamaan (kaksi suihkausta). Pentu säntäsi kauemmas portista, taisi vähän aikaa vikistä itsekseen, meni maate ja katseli sieltä minkä portin yli näki. Jes! Kun se oli nätisti, kehuin hillitysti. Jos alan liikaa hehkuttaa, se nousee ja tulee uudestaan portille. Täytyy nyt treenata tätäkin useamman kerran päivittäin, jotta viesti jää varmasti muistiin.

Otetaan illalla vielä pari sarjaa naksuttelua. Nyt pentu nukkuu ihan jaloissani. Menen kohta keittiöön seurustelemaan rottien kanssa, saa nähdä tuleeko se taas portille hyppimään. Olen suihkepullolla varustautunut. ;)