Jos jotain ehtisi naputtelemaan.

Junamatka meni ok, pentu oli tosi nätisti. Tosin mun vessassakäynnin kuuli kyllä koko vaunu, pieni koira oli sitä mieltä että hää ihan varmasti KUALEE. Eli miehen kanssa ei voinut jäädä ollenkaan rauhassa odottamaan kun mamma katosi. :P Junassa se oli kiltisti jaloissa, tai mieluummin sylissä, mutta se kuumotti niin että mä en jaksanut pitää sitä kovin kauaa lämpöpatterina päälläni.

Vaihto Kouvolassa, asemalla joku nainen oli parin metrin päässä ja alkoi juttelemaan käsi ojossa. Pentu oli sylissä ja ennen kuin ehdin sanoa mitään, se sanoi. BBBBBBRRRRRRR!! "Tota joo, tää on vähän arka, älä silitä". Vähän noloa. Otin sitä kyllä kuonosta kiinni ja komensin "shhh", ja se hiljenikin nätisti. Juttelin tädin kanssa joitakin minuutteja ja pentu koetti kerran alkaa uudestaan murisemaan, jolloin otin taas naamasta kiinni ja pyysin vaikenemaan. Vai 'käskin'? Ihan sama. Täti ei liikahtanutkaan niin ei silloin tarvii pöristä, piste.

Hesassa n. miljoona ihmistä on halunnut silittää, olen sanonut että voit kokeilla mennä kyykkyyn, mutta pentua ei ole yksikään kiinnostanut. Kun se on sylissä, en anna väen lähestyä käsi ojossa. Kenellekän se ei ole Kouvolan juna-aseman jälkeen murissut, joten ehkä siihen liittyi se että se oli niin jännä tilanne ja pentu vähän stressaantunut jo matkasta, ja se täti sit vaan oli liikaa. En tiä.

Ollaan käyty ajamassa ratikalla ja metrolla, kävelty vähän aseman ympärillä ja istuttu vaan katselemassa. Ekan päivän jälkeen pentu ripuloi kolme kasaa yön aikana sisään ja sen jälkeen ei ole juuri suostunut syömään, ja on jotenkin... uupunut? Luulen että vaikka se on näennäisen reipas ja kulkee ulkona häntä topakasti pystyssä, nyt on kuitenkin tullut niin paljon kaikkea uutta ja se reagoi stressiin noin.

Isää ja veljeä se vähän arasteli ja itse asiassa välttelee edelleen. Mutsilla on paras "koirasilmä" ja sen kanssa pentu on jo niin kaveria, että mutsin ollessa lattialla pentu menee itse sen syliin. Hihnan laittoa saati nostamista ja kantamista ei ole edes kokeiltu. Mies saa kantaa pentua, mutta se on tosi jäykkänä ja luimii jatkuvasti, ja mutsi ei ole ollenkaan niin hyvä tuttu vielä, joten olkoon. Eipä se osaa tonne kadulle mitään tehdäkään, voidaan kävellä ikuisuus ja se kusee kun tullaan sisälle. Maalaisjuntille olis pitäny ottaa omat nurmikot mukaan. :D

Ei olla treenattu mitään, eiköhän sillä ole ollut tarpeeksi sulattelemista kaikessa muussa. Tai no iltaisin on otettu hampaiden vilkaisu (ensin mä, sitten mies, muita se ei varmaan vielä huolis niin lähelle enkä viitsi kiirehtiäkään), mutta ei mitään muuta.

En tiedä vielä palaanko kotiin perjantaina vai lauantaina.