Joo, siis voi jessus mikä kusetuskäynti. Pentu oli just saanut pissattua kun jossain alkoi räkyttää koira. Pentu säntää takaisin meidän pihan suuntaan, saa tällin kun liina loppuu. Mua vituttaa, toi on vaarallista. Joo, ihan hyvä että tietää että kotona on turva, mutta mitä jos se on irti ja pelästyy ja ryntää hulluna ties minne?! Toisaalta silloin kun oltiin Viikissä ja Sulo rähähti Luksille, Luksi lähti pinkomaan taas sinne minne nokka näytti. Huusin jotain että minne sä meet, ei vaikutusta, joten taisit taputtaa käsiä yhteen ja kiljua "Luksiii", ja se kääntyi ja juoksi mun luokse turvaan. Täällä en uskalla päästää liinasta irti ja katsoa mihin asti se juoksee. :/

Kun se tempoi liinan päässä, menin kyykkyyn sanomatta mitään. Se tuli käymään mun luona mutta yritti riuhtoa uudelleen kotiin päin. Jäin kyykkyyn, sanoin että ei me sinne mennä, ja se palasi mun luo ja jäi siihen kylkeen kiinni. Rapsuttelin hetken, käveltiin vähän eteenpäin, pentu ihan ok ja häntä pystyssä. Tultiin sitten toisesta nurkasta omaan pihaan ja v*ttu siitä lähti iso rusakko ihan jaloista!! Pentu ei taaskaan huomannu itse eläintä, mutta kovasti se haisteli sitä paikkaa missä se oli ollut. Sanoin vaan napakasti että nyt mennään eikä tasan jäädä nuuhkimaan jälkiä, ja se tulikin ihan nätisti.

Mutta v*ttu tarviiko niiden nyt ihan pihassa asti hyppiä?! En taatusti ikinä uskalla laskea Luksia vanhempanakaan baarireissun jälkeen tms aamuyöllä autioille kaduille pikakuselle vapaana, kun noita saamarin elukoita vilisee joka puolella. No, ehkä pitää ajatella positiivisesti, onpahan paljon tilanteita joissa harjoitella. :P Pitää nyt vaan olla tarkkana noiden liinojen kanssa, en halua että se kertaakaan pääsee lähtemään rusakon perään. Kohtaamistilanteessa aion sanoa "ei sinne", ihan tavallisella äänellä, jota käytän muutenkin kun se on menossa väärään suuntaan. Jos vaikuttaa siltä että pentu ei pysähdy ennen kuin liina loppuu, karjaisen jumalattomalla äänellä "EI SINNE" ja nykäisen itse vastaan jotta saa ihan reippaan tällin. Jos nyt ehdin siinä sekunnissa mitään sen enempää ajattelemaan. :D Jos pentu keuhkoaa edelleen elukan perään, käyn varmaan ravistamassa sitä niskasta tms jotta todella lopettaa ja tulee selväksi, että toi oli todella, todella kiellettyä. Sitten iloinen luoksetulokutsu ja superkehut.

Saa nähdä mitä siitä tulee. Jos se ei opi olemaan jahtaamatta, tässä lähialueilla ei oo toivoakaan pitää sitä irti. Argh.