7.00 pieni koira ei ole jaksanut pidätellä, kaikki löytyy jo sisältä. Mennään kuitenkin ulos, on vielä hämärää. Joku pultsari tulee juttelemaan, pentu on mun jaloissa, ei sano mitään. En jää kuuntelemaan, vaan sanon että mennään, ja lähdemme hienosti pennun kanssa omaan suuntaamme.

7.15 10x istu ilman naksua, vihjesanan kanssa. Ei tajua vihjettä vieläkään, jatkamme toistoa. Leikkimistä ja omia aamupuuhia.

7.40 ruoka ilman lisukkeita, puolet kupissa, söi kaiken. Saa kongin jossa loput, lähden kouluun.

10.40 kymmenen minuutin kusetus, ei tee mitään. Oli tosi uninen kun tulin, olis varmaan vaatinut vähän reippailua että olis herännyt sen verran että tekis pissat. No, samapa tuo. Ei halua taaskaan kävellä yhtään mihinkään. Käytän rauhallista mieltä hyväksi, otan pennun syliin ja räplään sen varvasvälejä -> nami (maksaa). Leikkaan kynnen -> nami. Leikkaan vielä toista kynttä -> nami. Pentu on edelleen sylissä, katson sen hampaat siinä, onnistui tosi nätisti -> nami. Vielä yksi namipala, superkehut ja pentu lattialle. Kongiin parin sentin pätkä dental-luuta ja pari keksiä tukkeeksi.

11.30 ruoka 3/4, söi kaiken. Lähden kahdeksitoista kouluun, pentu saa kongissa loput nappulat.

12.30 ovella on taas vastassa tosi uninen elukka. Pihallakin vaan ensin venyttelee ja kellahtaa hetkeksi makaamaankin. :D Tekee lopulta pissat. Sisällä punnitsen ja mittaan säkäkokeuden. Mittaaminen on tosi hankalaa, pentu on sitä mieltä että seinän vieressä on tyhmää seistä. Saati että pysyis vielä paikoillaan ja antais laskea viivottimen selän päälle syömättä sitä ensin! En tiedä onko mun mitat hirveän tarkkoja, mutta onpahan ainakin yritetty. En saa pentua pysymään vaa'alla, joten otan sen lopulta syliin, punnitsen meidät yhdessä ja lasken painon niin. Säkä siis 31cm (viime viikolla 29cm) ja painoa 5,9kg (4,2kg). Aika vauhtia se kasvaa, olen yllättynyt että painoa on tullut noinkin paljon lisää. Se on käsin tunnustellen ihan ok, jossain vaiheessa luut tuntui tosi selvästi kun se söi aluksi niin huonosti, mutta nyt kyljet on musta just sopivat. Ei tartte kyllä yhtään lihoakaan.

Paikallisessa Mustissa&Mirrissä olis joku tapahtuma, ajattelin että vien pennun sinne ja ostetaan samalla uusia herkkuja. Se nyt kuitenkin kuorsaa tossa ihan onnessaan, enkä oikein tiedä mitä ajatella muutenkaan näistä superrasittavista keskustakäynneistä. Se uupui viimeeksi siitä juna-asemalla käynnistä moneksi päiväksi. Pitäiskö sitä jo noin pienestä pitäen käyttää vilinässä, jotta se oppisi siihen? Vai olisko hyvä ohjenuora sellainen, että laajennetaan "reviiriä" sitä mukaa kun se jaksaa itse kävellä kauemmas? Ei mua oikeen huvittais kantaa 6kg möykkyä monta kilsaa keskustaan/M&M:n/juna-asemalle, ja remmissä kävely ei tosiaan oo kovin nopeeta vielä tässä iässä.

Sunnuntaina olis ravit, menen sinne jos vaan keksin jonkun bussin jolla päästään. Sit ens viikolla mennään junalla Hesaan, eli pentu joutuu keskustaan ensin täällä, sit junaan, sit keskustaan Hesassa. Ollaan pari päivää ja aion ajeluttaa sitä metrolla yms mitä täällä ei edes olekaan. Sitten siitä meneekin enää viikko niin saan auton, sit sitä on helppo käyttää keskustassa täälläkin. Riittääköhän se? Ei me missään jumalan selän takana asuta, se näkee kyllä autoja, kuorma-autoja, busseja, pyöräilijöitä, kävelijöitä ja läheisen rakennustyömaan meluineen ja koneineen joka päivä. On vaan niin vaikeeta tasapainoilla "älä vaan pidä sitä pelkästään neljän seinän sisällä vaan näytä sille paljon elämää" ja "anna sen olla pentu, älä stressaa sitä kuoliaaksi raahaamalla sitä joka päivä ties minne" -ääripäiden välillä. :P Toisaalta se suhtautuu kaikkeen ihan suht varmasti, tai epäröi kyllä aluksi ja haluaa jäädä kyyläämään/kuuntelemaan jännittäviä juttuja, mutta ei joudu mihinkään paniikkiin tai menetä täysin toimintakykyään missään tilanteessa. Ehkä siis en pilaa sitä lopullisesti, jos mennään nyt tolla aiemmin mainitulla suunnitelmalla ja sit marraskuussa alan käyttää sitä vaikka pari kertaa viikossa autolla keskustassa yms hälinässä?

Jääköön siis kohta yksin kotiin, mulla on taas miljoona asiaa ostettavana, ja käyn sit siellä eläinkaupan tapahtumassa ilman pentua. :)