Voi kamalaa, se oksensi taas! Ruoka oli 19 aikoihin ja nyt on siis kulunut 1,5h. Ei mitään riehumisia, tossa se on maannut rauhassa viimeisen tunnin. Nappulat oli ihan täysin sulamattomia ja pentu halusi kovasti kiskoa ne takaisin mahaansa, joten annoin syödä. Yöks.

Pikainen googletus kertoi, että pentu oksentaa kahdesta syystä: se ahmii liian nopeasti tai se saa liikaa ruokaa. Kummallakin oksennuskerralla nappulat ei ole ollu kokonaan turvotettuja, olen siis antanut jo välillä kuivana ja välillä vaan vähän liotettuina. En muista aina laittaa ajoissa turpoamaan, ja sitten en viitsi pitää sitä nälässä odottamassa vaan annan kovina kun ne kerran niinkin maistuu. Se on kummallakin kerralla myös syönyt kaiken eli sen desin kuivaa nappulaa. Turpoaako se sitten mahassa ja se saa pennun oksentamaan? Eilinen tapahtui tunti ruokailun jälkeen, tämä 1,5h myöhemmin.

Pitää nyt varmaan pienentää sitä annosta vähän, jos annan kuivana, tai muistaa turvottaa kokonaan ettei se ahmisi vatsaa liian täyteen. Alkoi kyllä tosissaan hirvittää, edellisen vatsavaivat alkoi kanssa ihan pentuna, tosin se oksensi kyllä ihan eri tilanteissa ja lähinnä vaahtoa tai ihan velliä. Mitä jos Luksosellakin on joku hirveä, kauhea, parantumaton synnynnäinen epämuodostuma ja kaikki päättyy ennen kuin ehtii alkaakaan? :(

Okei, nyt yritän koota itseni. Käytän sen ulkona ja menen petiin. Huomenna on kolme tenttiä (ja pentu joutuu olemaan pahimmillaan 8-16 yksin!), kauhea stressi niistäkin, ja nyt varmaan murehdin koko yön että mun pentu kuolee. Olen VÄHÄN ylihysteerinen. :P Kuka pakkorauhoittaisi omistajan?