En antanut pennulle vielä päivällä ruokaa. Ripulia ei tullut lisää, mutta se oli kummallisen vaisu vielä kun lähdin 12.30 kouluun. Palatessani kolmen jälkeen vaikutti jo paremmalta, onneksi. :) Juonut se on ihan hyvin itsekin, mutta kyllähän noin pienen kanssa saa äkkiä olla päivystyksessä, jos ripuli jatkuu. Annoin päivällä vähän nappulaa kongiin, jotta sai samalla jotain tekemistäkin.

Sain hilattua itseni kunnolla ulos (pennun kanssa, itse olin kyllä 1,5h kirjastossa yms) vasta tuossa puoli kahdeksan maissa. Käveltiin ekaa kertaa uuden vieruskorttelin ympäri. Pimeä ei ole paras aika tutustua uusiin maisemiin, mutta toisaalta oli kiva nähdä että maasta törröttävä putki, mattoteline ja kaatunut polkupyörä jännitti pentua, mutta se käveli silti aivan reippaasti niitä kohti. Vain eleistä näki, että sitä vähän epäilyttää. Kerran jossain kauempana alkoi haukkua koira, pentu pelästyi ja liina kiristyi. Haluaisin tietää säntääkö se oikeasti tuhatta ja sataa jonnekin pakoon, jos olis kokonaan irti - aika vaarallista meinaan jos säntää!

Pennulla oli arvatenkin kauhea nälkä puolen päivän paaston jälkeen, ja ajattelin törkeästi käyttää sen hyväksi. Mikä loistava tilaisuus harjoitella luoksetuloja! Laskin siis taas reippaana liinan käsistäni ja yritin yllyttää sitä juoksemaan. Ja ketut, sillä oli liian suuri nälkä eikä se hievahtanut mun jaloista minnekään, kun olin ekan kerran kutsunut sen luokse ja palkannut siitä jauhelihalla... eli opetus numero xxx: älä päästä sitä liian nälkäiseksi tai et saa sitä mitenkään irtoamaan namikipolta. :P

Otin sitten pari toistoa istumista ulkona, ja saatiin me muutama luoksetulokin tehtyä. Luoksetulot hyvää laukkaa, istumiset ok, tosin ehkä vähän hitaita.

Sisällä sitten keksin yhden taatusti Luksille sopivan tempun: "kerjää". Jotkut sanoo sitä "oravaksi". Eli istuu perse maassa mutta etujalat sojottaa ylöspäin. Pidin namia sen yläpuolella ja sehän hyppäsi, josta naks ja nami. Tajusi jutun juonen hetkessä! En tiedä vielä teenkö tästä "kerjäämisen" vai yritänkö saada sen hyppäämään kokonaan ilmaan ja/tai kuonon koskettamaan mun kättä. Palkkana oli maksalaatikkoa, toivottavasti maha ei mene taas sekaisin.

Sitten pieni tauko ja kymmenen toistoa katsekontaktia. En tiedä mistä se tajusi, mutta ei yrittänytkään tarjota edellistä hyppyliikettä vaan istui ja katseli minua. :) Liitin tähän nyt vihjeen "katso". Eli pentu katsoo -> sanon katso -> naks -> nami ja sama alusta. Kerran se ehti vihjeen ja naksun välissä vissiin vilkaista muualle, en tehnyt mitään, ja kun se sitten taas katsoi mua, sanoin uudestaan katso -> naks -> nami.

Keksin sille myös seuraavan tempun. Mulla on tässä tällaisia kokoon taitettavia patjoja, korkeutta ehkä 50-60cm ja ne on taitettuina siis kuutioita. Ostin tänään ikkunaan led-jouluvalot ja piti siirtää yhtä kuutiota että pääsin kiinnittämään ne. Kuutio lojuu keskellä olkkarin lattiaa ja pentu alkoi heti pomppia sen päälle. En tiedä olenko vähän tyhmä, mutta heittelin sille leluakin sen päälle ja oikeen yllytin pomppimaan sinne. Otin lyhyen videonkin, tosin kamerasta loppui just akku, että saatte sen vasta sitten kun löydän laturin ja saan akun ladattua. :P No, joka tapauksessa, aion naksutella sille kuution päälle hyppelystä. Sopivan aktiivinen liike ja tuo toivottavasti lisää vauhtia pentuun myös koulutustilanteisiin. Samalla voitais harjoitella paikalla kuution päällä odottamista ja alas-käskyä (sille pitää keksiä muu sana, "alas" = "älä hypi stna!"). Kuutioon voi myöhemmin yhdistää myös sen kiertämisen, siinä sitä on jo haastetta kerrassaan. :D