7.00 ylös, ulos ja lenkille. Väsytti taas niin hemmetisti, ei oo tosikaan mitä tuskaa nää aikaiset herätykset on. Ainoa plussa on se, että pentu ei yleensä ole ehtinyt tehdä tarpeitaan sisälle, tänäänkin oli lattiat puhtaat. Sisällä kymmenen toistoa katsekontaktia, liitin siihen vihjeen "katso". Äh, kirjoitinko tästä jo eilen? Laho pää, ei muista. :P Pikku tauon jälkeen 10x kerjäysliike. Pennulle ruoka, hirven kylkiluun palanen (kuiva) ja itse kouluun.

Palasin 11.45, paperit kuivat, oli varmasti pidättänyt koko ajan. Käytiin kiertämässä oma kortteli, aikaa meni ehkä 5min. Pentu kävelee jo huomattavasti paremmin kuin pari viikkoa sitten! Pari luoksetuloa ulkona. Hirven luu on aika koskematon, alkaa heti jäystää sitä kun tulen. Seurasyömäri se vähän on. ;) Mun pitää mennä 12.30 takaisin kouluun, olen vaan ruokatunnilla käymässä. Otetaan kuitenkin pikaisesti 10x katso vihjeellä sekä leikkiä. Otin kokeeksi pari namia hollille tarkoituksena alkaa opettaa irroittamisen alkeita. Ojensin sille namia ja kun pentu päästi lelusta, sanoin "kiitos" (mun mielestä irti on huono sana, hoen sitä vahingossa jatkuvasti, mutta kiitoskin on vähän turhan yleinen. Pitäis ehkä keksiä joku sopivan harvinainen mutta kuitenkin helposti muistettava irroitusvihje) ja annoin sille namin. Houkuttelin sen uudestaan leikkimään, mutta se ei oikein malta paneutua siihen. Leikkii kyllä joten kuten, mutta ei tartu kunnolla ja kyttää pöydällä olevia nameja. Otettiin kuitenkin pari toistoa.

Olin taas poissa reilun tunnin, tais olla pissat sisällä kun tulin, mutta käytin sen kuitenkin ulkona. Päätä särkee, vituttaa, sain yhden kouluhomman jonka palautus oli 17.12 mennessä. Ajattelin kerrankin olla ahkera ja tehdä sen saman tien, joten pari tuntia meni matikkapäätä rassaten. Päätä särkee entistä enemmän, ei yhtään huvita tehdä mitään, mutta ajattelin että tulen paremmalle mielelle kun käydään vähän ulkona. Possunsuikaleet siis taskuun, pennulle heijastinvermeet (viideltä on jo pimeää!) ja itselle sievä tuulipuku päälle ja ei muuta kun menoksi. Pentu on alkanut piippaamaan kun teen lähtöä. Sanon sille yleensä että sä pääset mukaan, hoen sanaa "mukaan" silloin kun aion ottaa sen. Se kitisee kummassakin tapauksessa, jos tietää pääsevänsä niin innosta, jos ei pääse, niin vähän stressaa? Olen nyt ottanut tiukan linjan eli aina kun se päästää pihahduksenkin, jähmetyn täysin liikkumattomaksi. Jos mulla on kiire enkä voi temppuilla sen mukaan (enkä siis ole ottamassakaan sitä mukaan), komennan olemaan hiljaa ja tarvittaessa pamautan kädet yhteen tms jotta saan sen vaikenemaan. Sen sijaan jos se on pääsemässä mukaan, MITÄÄN ei tapahdu niin kauan kun se yhtään kitisee. Jos tää ei ala tehoamaan, otan vielä rankemmat aseet ja palaan läppärille istumaan joka jumalan vinkunasta, se saa siis menettää heti ekasta piipistä mahdollisuuden päästä ulos. Nyt sentään pysähdyn ainoastaan niille sijoilleni ja annan sille lukemattomia uusia yrityksiä. ;)

En usko että se kitisee siksi että sen hermot vuotaa eikä se "voi sille mitään". Edellinen ei mahtanut piippaamiselle mitään, mun mielestä Luksi mahtaa. Se on enemmän sellasta "jee ihanaa ulos!" tai "v*ttu meinaatsä jättää mut yksin" -ääntelyä...

No niin, jähmetyin siis varmaan kymmenen kertaa kesken pukemisen, jotta sain koiran vaikenemaan. Ei se tyhmä ole, se on vaan jossain asioissa aika sinnikäs. :D Päästiin lopulta kuitenkin ulos. Mentiin eri puolelle puistoa missä yleensä ollaan oltu, sieltä löytyi hylättyjä rakennuksia ja ihan pikku pläntti metsääkin (ehkä joku huima 5x10m -alue, mutta oli siinäkin varvikkoa, pensaita ja muuta erilaista matskua). Pentu saa metsässä aina hepulin, en tiedä miksi, hassu eläin :D. Siellä se möyri heinien ja varpujen seassa ihan tohkeissaan. Yritin ottaa luoksetuloja, mutta ekan kutsun jälkeen se ei todellakaan irtoa enää minnekään. Kerran jätin sille pari nappulaa maahan pengottavaksi ja hilppaisin puun taakse piiloon. Se juoksi ensin pari metriä väärään suuntaan ja sitten kääntyi ja näki mut, ja tuli luokse. En ehtinyt edes kutsumaan. Kysyin foorumilta mitä ihmettä tän kanssa pitäis tehdä. Hienoa että se on tosihyvin kuulolla ja pysyy lähellä, mutta en mä sitä jaloissa kyhnäämistä yritä treenata! Huidelkoon vaikka kaukanakin kunhan reagoi kutsuun. En haluaisi palkata sitä jaloissa kyhnäämisestä vaan jalkoihin tulemisesta, mutta kun se on ahniin hankalaa! Millä ihmeellä saan sen irtoamaan jotta voin kutsua sen takaisin?

Oltiin puolisen tuntia, tulin tosi hyvälle mielelle :). Pentu oli ihana, kerrallaan täydellinen. Loppuajasta se alkoi vähän nilkuttaa toista jalkaansa, siis hyppeli niin ettei yksi jalka ota kunnolla maahan. Se on tehnyt tota ennenkin, yleensä silloin kun tassut on kastuneet. Kylmä? Märkä jalka tuntuu inhottavalta? Mulla ei ollu käsineitä ja oli hemmetin kylmä sormilla, joten aivan mahdollista että sen kastuneet jalat todella paleli. Aina kun otan sen syliin, se alkaa heti nuolla jalkojaan mikäli ne on yhtään märät ja/tai viileät. Eteisessä kuivasin sen käpälät ja jäin itse ulkovaatteet edelleen päällä kyykkyyn. "Missä lelu?" Luksi on niiiin suloinen kun se kallistelee päätänsä ja ihan selvästi yrittää ymmärtää. Toistelin tota varmaan viisi kertaa  ja lopulta sen lamppu syttyi, se pyörähti pari kertaa ympäri, yritti ottaa oman heijastinpantansa ("ehei, ei se oo! missä LELU?") ja lopulta juoksi olkkariin hakemaan lelun. :D Retuutettiin sitä hetki oikeen kunnolla.

Sen jälkeen 10x katso vihjesanalla, parin kynnen leikkaus (on tosi rentona, tassutkin ihan veltot ja niitä saa rauhassa kääntää ja vääntää, ei siis jännitä enää lainkaan) ja hampaiden katsominen. Mun mielestä se veti itse huuliaan vähän taakse kun sanoin "hampaat" ja ennen kuin ehdin tarttua sen huuliin. En tiedä, hyvin mahdollista! :)

Sai ruuan, toinen ateria tänään. Sehän syö nykyään vaan kolmesti päivässä, enkä ole vielä keksinyt mihin aikoihin ne olis parasta antaa. Jos jättää vikan kovin myöhälle illalle, se tekee aamuyöllä paskat sisään. Toisaalta jos antaa sen tosi myöhään, se tekee ne paskat vasta aamulla. En usko että aion opettaa sille mitään säännöllistä rytmiä, mulla on niin erilaisia päiviä enkä todellakaan halua opettaa että aamuruoka tulee joka  aamu klo 7.30. Viikonloppuna aamu voi alkaa vasta puolen päivän aikaan ja vika iltakusetus ja iltapala olla aamuyöllä.... tänään tää venähti aika myöhälle. On se kyllä saanut päivän mittaan vähän nappulaa kongiinkin, ja tosiaan rouskutellut tota luuta aika ahkerasti. Istui jo valmiiksi kun olin vasta tulossa kupin kanssa, odotti lupaa koko ajan silmiin katsoen ehkä 2-3 sekuntia, sai luvan mutten ottanut kättä kupilta pois, tuli silti. Hienoa, se siis ymmärtää että lupa ei ole kädestä vaan sanoista riippuvainen. :)