5.30 heräsin taas. Pentu alkoi kitisti kun jäi yksin olkkariin portin taa. Hmm, pitäiskö ilmoittaa että mulla on diabetes ja nää yölliset heräämiset on 99% verensokerit alhaalla -tilanteita, en huvikseni käy aamuyöllä syömässä. ;) Ajattelin että käyttäisin sen samalla ulkona, kun kerran pystyssä jo ollaan, mutta se piippasi niin helvetisti enkä halunnut palkita moisesta suomalla sille mitään huomiota. Pari kertaa pahimpaan ulinaan komensin olemaan hiljaa ja nappasin kuonosta kiinni, sillä se hiljenee. Sellaista pientä piipitystä silti tuli aina vaan, joten päätin että siivoan vaikka aamulla ne paskat lattialta, tolleen en sitä aio ulos viedä. Paperilla oli jo ainakin kahdet kuset joka tapauksessa.

Seitsemältä soi kello, väsytti hirveästi, mutta kasilta oli eka tentti, joten reippaasti vaan ylös ja ulos. Pentu oli tosi nihkeä. Joo, en ole ollenkaan ammuihmisiä itsekään ja siellä oli pimeä, kylmä ja märkää... tultiin siis saman tien tarpeiden teon jälkeen yhteisellä päätöksellä takas sisälle. Ei ollut tehnyt paskoja sisään, nekin tuli vasta nyt ulos, kiva!

10x katso, tosi hienoja. Vois alkaa jo vaatia kestoa lisää eikä hyväksyä pelkkää pikavilkaisua. Yhdistän tähän sanallisen vihjeen vasta kun kestoa on huomattavasti enemmän, ja kun ollaan myös treenattu häiriössä.

7.30 ruoka, söi kaiken. Kupissa tosin oli vain n. puolet, osan säästin kongiin ja maitopurkkeihin. Pentu leikki itsekseen kun tein omia aamupuuhiani, yritin välttää villitsemästä sitä yhtään.

7.45 sai kongin, maitopurkin ja yhden hammasluun kun lähdin. Kuvittelin, että mulla menee tenteissä kauemmin ja pahimmillaan siis olisin 8-16 poissa, mutta vielä mitä... ekan 8-10 tunnin tentti oli tunnissa tehty, joten takas kotiin. Uninen pentu pissalle siis klo 9. Ei halua taaskaan kävellä yhtään, molemmat tarpeet kyllä tekee. Parin metrin päässä risteyksessä menee pieni ruskea villakoira ohi, pennulle taskusta nappulaa, keskittyi ihan hyvin syömään ja välillä katseli rauhassa toista koiraa. Hieno "ohitus".

9.15-9.45 sisällä leikkimistä, hellittelyä, taisin laittaa muutaman nappulan maitopurkkiinkin. Varttia vaille kymmenen lähden taas kouluun, pentu jää rauhassa yksin.

10.45 olen taas valmis nopeammin kuin kuvittelin, joten kotiin. Eteisessä nukkuu todella uninen koiranraato, muistaakseni se ei edes nouse vaan saan vetää sen lattialta syliini ja kantaa pihaan. Tekee hetken maanittelun jälkeen pissat, kävely ei taaskaan huvita mihinkään suuntaan. Mistähän se nyt on noin uupunut? Mulla on suorastaan huono omatunto, tuntuu että koiraa on vietävä reilusti ulos vaikka väkisin. :D Käytin sitten unista olotilaa hyväkseni sisällä, leikkasin taas yhden kynnen josta heti maksanpala palkaksi (maksa maistuu nyt oikein hyvin!). Pentu vielä pöydälle, hampaat-käskyn toistelua ja pallien kopelointia, suuhun en katsonut. Pentu meinasi peruuttaa alas pöydältä, yksi jalka lipesi ja se taisi sanoa piip. Musta se oli kuitenkin myös sen jälkeen pöydällä rennompi kuin aiemmin on ollut. Pari maksanmurusta palkaksi.

Pentu vaikuttaa kaikin tavoin siltä, että mene nyt hemmettiin siitä että saa nukkua rauhassa. :D Tossa se natustelee luuta mun jaloissa. Kiva, että se on oppinut yksin ollessaan rauhoittumaan, en siis usko että se juuri mussuttaa luita silloin. Seurasyömäri syö vasta kun on jalat joiden päällä aterioida. Tuntuu että silloin kun mä olen kotona, se ei myöskään malta nukkua, vaan tosiaan kiehnää tossa ympärillä ja lähtee perään jos vaihdan huonetta. Vaikka en mitenkään huomioikaan sitä, päin vastoin yritän olla tylsä ja vakuuttaa että turhaan mua kyttäät. En tiedä onko tää sitten huono asia, ja nukkuuhan se silloinkin kun mä olen kotona.