Olin eilen baarissa. Mun piti käydä vaan yhdellä, mutta lopulta kotiuduin puoli kolmelta... Koiran kanssa pihalle, mä olisin talsinut kauemminkin, mutta piski sano että tää ei ole mikään lenkkeilyaika. Väsymys katosi ja käynnistin koneen, ja tunnin valvomisen aikana Luksikin tarjosi lelujaan ja alkoi mussuttaa luuta ja oli siis täysin virkeä. Kyllä siitä vielä yöeläin tehdään, parempi vaan oppia että tässä talossa lenkkeillään hyvin kummallisiin aikoihin. ;)

Aamulla se alkoi puuhastelemaan huomattavasti aikasemmin kuin mä halusin nousta. Lopulta kahdentoista jälkeen totesin, että kaipa sitä vois herätä.  Ikkunaverhojen raotus paljasti että maa on valkea ja lisää tulee koko ajan! Ihanaa! Mikä synttäripäivä, eilen löytyi metsästä aarteita ja tänään tulee lunta! <3

Niin tässä se edellisen kirjoituksen arvoituksen ratkaisu:
arv_vast.jpg

Suppilovahveroita vaikka miten hemmetisti! Marraskuun puolivälissä! Vähän ne oli 'pakkasen panemia' mutta ei se mitään, sain pari pussia pakkaseen ja monen monta annosta syötäväksi. Hitsi kun ei ollu enempää pusseja mukana, sinne niitä jäi vaikka miten paljon. Luksin mielestä oli huisin hauskaa kun mamma poimi maasta jotain pussiin, ja mä sain ärähtää sille ihan tosissaan ett mee ny helvettiin siitä kun se olis tallonu kaikki sienet. Jos olis ollu pinsetit tai kumihanskat (kaikillahan on tollasia aina taskussa metsälenkillä, eikö?), olisin poiminu sienet steriilisti ja alkanut opettaa sille sienietsintää, mutta nyt ei voinu. Ehtiihän sen ensi vuonnakin.

No, mentiin siis lumisateeseen n. 20min lenkille. Luksi ei ihmetellyt lunta juuri ollenkaan, tosin eihän sitä nyt ole edes senttiä ja täysin vihreitä nurmikkoalueitakin on välissä. Märkä sitä ällöttää edelleen, eli suurin osa lenkistä oli sitä että piski laahustaa mun takana... en tiedä miten saisin sen innokkaaksi myös märällä, mitään hienostelua en aio sietää ja pelkään tän käytöksen perusteella että mulla on esim. tokokoira joka ei toimi sateella eikä kylmällä. :P Pitää varmaan koettaa muistaa ottaa niitä leluja mukaan ja virittää koira leikkimään kaikilla ilmoilla. Ja todellakin raahata sitä lenkille satoi tai paistoi, jotta se ei yhtään opi että sateella voidaan lyhentää lenkkejä.

Jäljestä on oma kirjoituksensa.

Yhdet sauvakävelijät nähtiin n. 10m päästä, en ottanut koiraa edes kiinni, mutta palkkasin munuaisenpalasella kun pysyi jaloissa ja vaan katseli niitä. Muuten täysin autiota. Hassua.

Sen kerran kun oli kiva sää, muistin ottaa kameran mukaan ja vieläpä kaivaa sen lenkillä taskustani, siitä loppui akku. Voi jumalauta. Tarkoitus oli kuvata sekä koiraa vapaalla että jäljestystä (tosin en tiedä miten, en onnistu pitämään sitä kunnolla kiinni edes kaksin käsin, saati jos yrittäisin toisella kädellä kuvata samalla!), mutta nyt sain vaan muutamat kuvat ennen kuin kamera simahti. Nyt se on latauksessa, liitän kuvat jahka virtaa on taas.

Kotona heittelin sille aamupalan (klo 13 :P) eli desin nappuloita pitkin kämppää. Sanon sille "heitetään" samalla. Pennusta on huisin hauskaa säntäillä nappuloiden perässä ja tällä tavalla se syö paremmin kuin kupista. Oikeastaan mun kaikista omista ja hoitokoirista on näkynyt se, että ansaittu ruoka maistuu paremmalle kuin kupista saatava. Vaikka kuppi pitäisi ensin ansaita istumalla, se ei silti oo sama asia kuin jos jokaisen murusen saa itse etsiä tai ansaita. Luksikin syö paljon paremmmin noin, tosin huomaa siitäkin kun se alkaa tulla täyteen, se jättää jämät sitten lattialle. Nyt söi kuitenkin hyvin ja tuntui vielä nälkäiseltä, joten annoin sille kongiin keksin. Vähän myöhemmin se sai vielä pienen kanankaulan tai mikä nyt olikaan, sellanen 1x5cm pala. Ihmeen paljon se oikeastaan söikin! Nyt on maha täynnä ja pieni koira kuorsaa taas ihanasti pää jaloillani. <3