Ma-ilta:
-4 kynnen leikkuuta
-8x noutokapula
-5x istu ("istu" -> käytös -> naks -> nami)
-5x maahan ("maa" -> käsimerkki -> käytös -> naks -> nami)

Kuuden maissa 20min korttelikierros, mentiin ihan uusia katuja. Tosi vähän väkeä liikkeellä, mä olin oikeen innokkaalla nyt harjoitellaan ohituksia -tuulella, mutta ketut sieltä tuli yhtään koiraa vastaan. Ei montaa ihmistäkään. Yksi lenkkeilijä tuli meidän takaa ja juoksi ohi, en ole varma yrittikö pentu lähteä sen perään vai spurttasiko se muuten vaan, mutta aika tällin sai kun liina loppui. Harmi kun en ehtinyt hihkaista "ei sinne" ennen.

21 aikoihin vartti puistossa. Päivällä pois sulanut lumi saapui takaisin, oli pakkastakin vähän, tuuli teki ilmasta tosi kirpeän. Juoksenneltiin ja tehtiin 10 perusasentoa siinä sähellyksen ohessa. Muista nyt alkaa ihan oikeasti palkata sitä aina vasemmalta! Se kyttää jo niin selvästi mun oikealla puolella ja tarjoaa välillä tosi hienoa melkeenseuraamistakin, mutta kun se on väärä puoli, hemmetti! Ei olla siis opeteltu seuraamista ollenkaan, mutta kyllä mä tollasen palkkaisin jos vaan olis oikea puoli tosiaan. :P Koeta nyt siis tomppeli muistaa itse että kaikki namit tulee mun vasemmasta kädestä. Jotta se siirtyy sille puolelle kyttäämään.

Ma-aamulla 5min ulkona, maa on taas lumessa ja on -3 pakkasta :) Ihanaa! Luksi hämmästelee kun vesilätäköt on jäässä ja jalat luistaa. :D

Puolen päivän aikaan 20min puistossa, kuvasin sitä taas, kuvia tulee myöhemmin. Ulkona pari sivulle tuloa ja pari luoksetuloa, ok. Pentu alkaa irrota kauemmas, tuolla on niin aukeaa ja tutut paikat, niin ei tarvii ihan jaloissa kytätä. Pitää varmaan alkaa taas käyttää tota "ei sinne"-vihjettä ja karkailla aina kun se hilppasee liian kauas.  Vaan mikähän on "liian"? Pitäis ensin päättää itse mikä on sallittu etäisyys edes noin suunnilleen...

Sisällä 3x kynsi, hampaiden vilkaisu (näistä onkin ollut taukoa, ei oo yhtään huvittanu, mutta hyvin muistaa), 5x namikäden jahtaaminen ja hypellen namin tavoittelu. Sellasta takajaloillaan kävelyä. En tiedä minkä ihmeen takia palkkaan sitä hyppimisestä. :P Just viime yönä kun heräsin paskan hajuun ja menin siivoamaan, se hyppäsi mun paljaaseen selkään ja sai tukkapöllyä siitä. Mä en ole looginen. Mä annan sen välillä hyppiä, välillä suorastaan yllytän, ja välillä raivostun. :/ En tiedä onko koiralle esimerkiksi vaatetuksen hahmottaminen aivan liian vaikeaa. Sekin on iso ero mun suhtautumisessa: jos ei oo vaatteita, sen kynnet vetää kauheat jäljet muhun. Se sattuu, ja suutun. Jos mulla on vaatteet, maltan komentaa nätisti alas tai pois enkä heti ainakaan karjaise saati ota villoista kiinni. Tyhmää.

Sai matolääkkeen (Axilur 250mg 2tabl eli10kg annos. Painoa edelleen se joku seitsemisen kiloa, mutta neuvottiin antamaan yläkanttiin mieluummin kuin yhtään liian vähän). Tää on kolmen päivän kuuri. Luksi on jotenkin outo, en osaa sanoa onko se nirso vai ahne. Lihapullia, nakkeja, makkaraa tms sehän ei syö lainkaan, vaan pulauttaa ne ulos suustaan. Nappuloiden kanssa se nirsoili myös, mutta tää tais johtua ihan puhtaasti treeninamien liian isosta määrästä. Ruokintaa muuttamalla ne nappulatkin on alkanu maistumaan, se syö ehkä 2,5-3dl päivässä. ;) Sitten taas esimerkiksi nuo lääkkeet. Axilurit on isoja, ja kaksi tablettia tekee yhteensä neljä palaa. Sellasia jotain... no en mä tiedä. Isompia kuin herne kuitenkin. Ne murusetkin vielä. Kääräisin niihin vaan ihan vähän jauhelihaa ympärille, annoin pöydältä koiralle ja se nielee ne. Typerys. :D Edellinen piski oli kauhean tarkka separaattori. Luksi tosin on tainnu oppia että pöydältä tulee aina jotain tosi hyvää, se ei iana edes katso mitä annan vaan nielasee vaan. Söis varmaan pillerit sellaisenaan...

Eilen annoin sen maistaa rottien (lasten) hedelmäsosetta. Namia! Illalla keitin rotille vielä riisiä, mihin lorautin vähän öljyä sekaan. Luksi sai maistaa sitäkin ja alun epäröinnin jälkeen sekin oli tosi hyvää. Ihme tyyppi, makkarat ja lihapullat on kauheita mutta jotain päärynän kuoria ja riisiä se kyllä pistelee.

Saa nähdä onko tän vuoden jäljet jäljestetty. Pysyykö lumi maassa. Olisin kernaasti tehny vielä jokusen ruudun, mutta luntakin on jo kaivattu :)