Moneskohan tää olis? Vajaa kymmenes?

Joka tapauksessa puistossa on aika 50/50 lunta ja paljasta nurmikkoa, joten vihdoin muistin tehdä jäljen. Pimeässä, ja olin kyllä valinnut katulampun jonka piti valaista tarpeeksi. Juuei, ens kerralla tee kunnolla valoisassa tai unohda koko juttu. Mun pitää nähdä että se syö joka ainoan namin eikä hypi niiden yli. Pimeässä ei näe tarpeeksi.

Jäljellä uunikuivattua (pakastettua -> sulatettua) maksaa. Pentu pylvääseen ja jäljen tekoon. Kahden askeleen levyinen kaistale jolla pituutta varmaan aika tarkalleen metri. Seisoin sivussa ja mittailin sitä katseellani. ;) Yritin laittaa namit limittäin, mutta eri asia miten se ny onnistui. Pentu pylväästä irti, jolloin alko hirvee kitinä ja jäljelle riuhtominen. Odotin että rauhoittui ja vasta sitten mentiin askel kerrallaan lähemmäs. pari kertaa nykäisin sitä ihan kunnolla vastaan siitä kiskomisesta. En tiedä olisko pitäny antaa kiskoa? Hyvä että sillä on kauhea hinku sinne, mutta toisaalta isompanahan sen pitäis pysyä koko ajan hallinnassa. Kannattaisko mun tässä vaiheessa jo ottaa se (namilla tietenkin, ei tässä oo ees alotettu ottamaan mitään vihjettä käyttöön, saati että se osais sitä) esim. sivulle ja päästää vasta siitä? Nyt vaan pidin kiinni ja rauhassa ja hiljaa istumisesta näytin kädellä jäljen alkuun ja päästin sen puuhiin.

Yritin, siis YRITIN pitää remmin kireällä ja estää sitä hyppimästä namien yli. Osan se taisi silti skipata, sen mitä nyt tosiaan siellä pimeässä näin. :P Keskellä se yritti pyörähtää ympäri ja palata taakse, ja käänsin sen kädellä ympäri ja estin yhtään nuuhkimasta/tsekkaamasta maata takas päin. Hyvin jatko sit oikeaan suuntaan. Kerran alko vetää vinoon, en päästäny.

Onkohan mun jäljet liian lyhyitä ja/tai namit liian tiiviissä sille? Kun se jättää niitä ja posottaa osan yli. Pitäiskö siis pidentää ja harventaa nameja vai vaatia että jokainen poimitaan?

Ja entä kun se alkaa vetää sivuun? Annanko mennä? Mitä jos se ehtii kierähtää ympäri ja on palaamassa taakse päin? Kannattaako siihen ottaa jo joku käsky käyttöön, jota voi myöhemmin käyttää jos se on lähdössä takajäljelle? Vai estänkö vaan ja käännän sen käsilläni oikeaan suuntaan? Ja hei, se teoriasta, käytännössä tässä vaiheessa mulla on sen remmi ihan sotkussa ja löysällä ja kauhea kaaos muutenkin...

Jos joku haluaa ottaa kantaa noihin, niin olisin erittäin kiitollinen!

Joka tapauksessa pari omaa muistiinpanoa:
-> tee vain valoisaan aikaan
-> laita remmi menemään sen jalkojen alta ja pidä sitä ihan oikeasti tiukalla!
-> tee useampi jälki kerralla ja aja ne peräkkäin. Nytkin olis tehny mieli tehdä toinen ja korjata noita sähellyksiä, mutta ei ollu enempää nameja mukana. Tai froliceja joo, mutta ei tota maksaa.
-> merkkaa jäljen alku ja loppu selvästi, että itse ihan satavarmasti  tiedät missä se menee. :P