Eka otettiin 10x luopuminen. Eka kerta. Juustonmuru kämmenelle, painetaan sitä peukalolla niin että se on kämmenen ja peukalon välissä. Kun pentu lopettaa nuuhkimisen, käden lussuttamisen ja pienen hampailla nirhaamisen ja vetää kuonon selkeästi erilleen, nyrkki auki ja nami nassuun.

Luulen että tää ei käytännössä toimi meillä. Koska
1) näin pitkään vaivaa että opetin sen jahtaamaan kädessä olevaa namia. Se aluksi vaan möllötti istuallaan ja katseli vaikka kuinka yritin heilutella namia ja saada pennun tavoittelemaan sitä. Sitä oli mahdoton ohjata minnekään, kun se vaan ihmetteli istualteen. Nyt se tavoittelee namia oikein hyvin ja se on tosi hyödyllinen juttu. Pelkään siis että tolla luopumisella opetan sen vaan uudestaan pasiiviseksi.
2) olen aika varma, että se yhdistää tän taas liian laajasti. Niin ku se mennään-juttu lenkillä. (Mä halusin opettaa että kun sanon mennään, siitä saa joskus naminkin palkaksi. Pentu taas päätteli, että kuvioon kuuluu ne pari edeltävääkin vaihetta: jumita haistelemaan jotta saat kutsun -> palkan. :P Opetin sen siis pysähtelemään ja jumittelemaan hajuilla kutsun toivossa.) Se näytti niin siltä, että se parin toiston jälkeen ajatteli, että ahaa! Haistele ja tuupi sitä nyrkkiä vähän, sit vedä kuono veks ja vilkaise vaikka mammaa silmiin, niin tän kuvion jälkeen se antaa namin. Opetan sen siis ensiks härkkimään ja sit lopettamaan kun luopumisen idea on ihan joku muu...

Ja muutenkin. Taidan vaihtaa suunnitelmaa nyt niin, että unohdan koko luopumistreenit ja aina kun se sivulle tulossa tai maahan menossa alkaa raapimaan kättä, ärähdän reippaasti siitä. Tai toki missä tahansa muussakin tilanteessa, mutta noissa sitä toistaseks on eniten esiintynyt.

Sitten 10x maahan meno. Osa niin, että mulla oli käsi polvien päällä, osa niin, että käsi on sivussa itsestäni ja siis mun polvet ei oo siinä alla ollenkaan, mutta en vieny kättä lattiaan asti vaan laskin sitä vaan sen verran että pentu meni maahan. Kokeilin kerran pelkkää "maa"-vihjettä ja odotin tällä kertaa ihan oikeasti ehkä 3sek, mutta ei tapahtunu mitään. Se käsi on siis liian vahva, ja aletaan nyt häivyttää sitä pikku hiljaa tolleen.

Vikan jälkeen taas "jjeeeee!!" -> pentu säntäsi etsimään jotain lelua. Keittiössä oli vaan kongi, joten se toi sen. :D Tiputti sen mulle ja heitin sen olkkariin, ja toisen sieltä takas. Toivoin että se olis vaihtanu sen lennossa vetoleluun, mutta kun ei, niin ei sitten. Annoin juustonmurun kongin tuomisesta ja laitoin kongin vähän syrjään. Pennulle "lelu" ja osoitus olkkariin päin, sinne lähti ja palasi vetolelun kanssa. Suuret kehut heti kun näin mikä sillä on suussa, palkaksi namia ja vetoleikki.