Rotat vaikutti aika aktiivisilta, joten pennulle remmi kaulaan ja nosto aidan yli keittiön puolelle rottalauman sekaan. Suti möllötti hyllyssä, mutta Orsi ja Bussi olivat koe-eläiminä. Bussi meni kuljetuslaatikkoon nukkumaan ja törkeästi nostan sen tossa yhdessä pätkässä pois sieltä.

Parissa kohtaa äännähdän. Joko pentu koettaa napsia ilmaa rotan lähellä tai meinaa huitaista tassullaan. Uskoo tosi nätisti. Välillä se pyllähti mun syliin, ilmeisesti kieltäminen tuotti vähän painetta eikä se ollu varma mitä sitten pitää tehdä, niin tuli syliin istumaan. :D Etukäteen pelkäsin kauppakassien ja muiden kamojen perusteella sitä, että se ei katso yhtään mihin astuu. Se ryysii ihan pokkana esim. just mun kauppakassien päälle ja olen monta kertaa huomauttanut, että ei, ne ei ole patjoja, tassut helvettiin sieltä. Mun kokemuksen mukaan tollasta omien tassujen tiedostamista on tosi vaikea opettaa, eli joko eläin luonnostaan on varovainen tai sitten ei. Kuten joku kissa posliinihyllyssä. Toiset ei vahingossakaan kaada tai tiputa koskaan mitään, toiset sitten senkin edestä vaikka kuinka toruisit ja yrittäisit opettaa varomaan.

Yllätyin kuitenkin positiivisesti, pentu varoi jaloissa olevia rottia ja ihan selvästi nosti tassujaan varovasti! :) Jalkoihin tuleva rotta kyllä sai herkästi kaaoksen aikaan, pentu haluaa nähdä missä ne menee, ja kun meinaa tulla liian suuri sotku, se onneksi hypähtää kauemmas eikä jää paikalleen pyörimään ja tallomaan rottia.

Aika rajut otteet sillä silti välillä on, pistää herkästi leikiksi. Kielsin heti kun alko näyttää siltä, ja hyvin se sitten rauhoittuikin aina. Vikassa se makaa selällään, rotat meni kauemmas niin pentu rentoutui tolleen. Bussi tossa tulee vaan takas ja pentu ei malta olla enää selällään, vaan nousee kyllä niin että pystyy taas seuraamaan rottaa.

Ihan hyvä alku kuitenkin. :) En mä tiedä voiko niitä koskaan pitää vapaana yhdessä, se vahinko käy niin helposti. Yksi rykäisy niin pentu kyllä lopettaa ja ryntää mun luo, mutta ei tartte kun kerran vahingossa innostuessaan tallata noin pienen päälle, niin se oli jo siinä... en siis usko että se pitäis niitä saaliina, nyt vähän vielä mieli tekis ottaa suuhun ja käsitellä rottaa kuin lelua, mutta uskon että siitä kyllä päästään. Lähinnä pelkään sitä, että pentu innostuu vaikka omasta lelustaan, ryntää sen luokse ja saa hepulit - mitä käy monta kertaa päivässä. Jos rotta jäi väliin, se on soseena, vaikka pentu vaan kiltisti leikki omalla lelullaan koko rottaa lainkaan huomaamatta...