Aamulla (klo 15...):

5x maahan. "Maa" -> käsimerkki -> naks -> nami -> kädestä toinenkin nami -> "ok". Neljännen toiston jälkeen pentu juoksi olkkariin hakemaan lelua. Tuhahdin jotain ja otin sen pois (laitoin jalkani alle selän taakse) ja jatkoin vielä vikan, ja sit lelu takas ja leikkiä. Paikalla oloihin ei pitäis sotkea leikkipalkkaa, Luksi on ihan tarpeeks kiihkeä ja lentoon lähdössä ilmankin. Eli muista kiinnittää alusta asti huomio mielentilaan, ei treenata väkisin pelkän treenaamisen takia, vaan jos koira yhtään liian virkeä, siirretään treenejä. Nyt olis kantsinu jättää väliin, se oli kireä ku viulun kieli koko treenin ajan.

5x eteen tulo. Minä välillä suihkussa ja pennulla siten taukoa. Vielä 10x eteen tulo. Jätin kaikkinensa pari kertaa palkkaamatta, jäi liian väljäksi.

Illalla 10x kapula. Otin videolle, liitän kun photobucket suostuu taas toimimaan. Selitykset tulee sit siihen samaan... kapulan jälkeen 10x maahan menoa. Tääkin on videolla. Tein vielä niin, että "maa" -> käsimerkki -> naks -> nami -> toinen nami -> ok.

Tästä lähtien vaihdan niin, että unohdan koko naksun niin saan toisen käden paremmin vapaaksi. En myöskään halua että se naksun saatuaan pongahtaa ylös, se on mulle hankalampi tapa hahmottaa. Käsky -> nami -> (puolen) sekunnin tauko -> toinen nami -> vapautus. Aluksi on varmaan syytä pitää namikäsi ihan lähellä pentua, mutta pyrin aika nopeasti häivyttämään sen pois. Siis alussa minä kyykyssä ja käsi vasten lattiaa ihan pennun nokassa, mutta mahd. pian niin että olen kyykyssä ja käsi mun sylissä, sit pikku hiljaa pitäis päästä itse sieltä lattialta kokonaan veks.

Sitten ensin pikkuhiljaa pidennetään kahden namin välistä taukoa, sitten otetaan sekunnin tauoilla kolme namia, pidennetään taas niiden välistä aikaa, otetaan neljäs nami... ja niin edelleen. Kuulostaako tää nyt jotenkin järkevältä?

Siltä varalta että se joskus ehtii nousta ennen lupaa ylös, aion sanoa sen miedän lievän kieltoäännähdyksen, jättää palkkaamatta ja ottaa vaan uudestaan alusta. Ei mitään suuttumisia vielä tässä vaiheessa. Myöhemmin varmaan aion suuttuakin, kun se oikeasti jo tietää mitä haetaan.

Niin joo ja lisäks ajattelin, että aloitan nyt pelkällä maassa ololla, oma pää handlaa tän paremmin kun en sekoita istumista samaan syssyyn. :D Lisäks se "sit"-vihje pitäis ensin yhdistää pelkkään istumiseen ylipäänsä. Vissiinkin.

Uloslähtiessä sanon sille siis nykyään "pysy", avaan oven, vapautan 1-5s kuluessa. En usko että se ihan äkkiä tajuaa pelkästään tolla tavalla koko vihjettä, joten pitäis keksiä jotain muita arjen tilanteita missä sitä vois avartaa sille. Olisko mitään järkeä jossain sellasissa, että pentu remmiin ja kiinni, käsken pysy, heitän jotain sitä kiinnostavaa vähän matkan päähän ja pidätän sitä hetken? Ei remmillä, se on vaan varmistuksena ettei se pääse karkaamaan. Sen kaman pitäis olla jotain sellasta että pentu ei halua lähteä tuhatta ja sataa sinne, vaan ennemmin olis menossa suht rauhassa katsomaan. Kielto, pennusta fyysisesti nätisti kiinni ja palautus paikoilleen, uudestaan käsky "pysy". Siis että toi arkipaikallaolo tehtäis vaan selväks tolleen rautalankaa vääntämällä?

Ääh, nyt alkaa taas tuntua että päässä keittää yli. Mulla ON joku hahmotushäiriö tän asian kanssa. :P