15x frolicin murunen, keittiön tuolille hajareisin istumaan (viimeeksi olin olkkarissa), toiseen käteen nameja ja tooiseen naksu ja kädet syliin. Pentu tuli tosi hyvin itse tarjoamaan eteen tuloja. Ehkä n. 3 kappaletta, sit se meni maahan. hemmetti, olisin voinu merkata senkin, istuin tuolilla ja se tarjosi sitä silti! Treeneissä olen aina maassa kun ei se muuten meinaa mennä. No, enpä älynny. En tehny mitään ja sit se otti lattialla lojuvan lelun ja toi sen mulle. En tehny edelleenkään mitään, ja onneksi se tarjosi sit uudestaan eteen tuloa, josta taas namit lenteli. Ehkä kymmenennen jälkeen se kävi taas hakemassa sen lelun, en taaskaan tehny tai sanonu mitään, odotin vaan että palasi eteentuloasentoon. :D Saatiin sarja loppuun. Suurin osa oli tosi tiiviitä, kerran en hyväksyny yhtä kun se jäi turhan kauas. Pitäis varmaan pikku hiljaa alkaa miettiä sitä etäisyyden täsmällistä kriteeriä ja alkaa hiota sitä, ja kuten Lotta sanoi, olla tarkkana että en palkkaa ennen kun on istunut kunnolla alas asti. Sama suoruuden kanssa, törkeän vinot voi varmasti jo jättää huomioimatta kun sillä alkaa olla kuitenkin aavistus siitä mitä haetaan.

Nostin sen lelun pöydälle ettei se ole häiriönä. Pitää varmaan joko alkaa pitää pentua remmissä tai hoitaa lelut portin eri puolelle kun treenataan, toi kesken kaiken lelun tarjoaminen näyttää olevan jo tapa enkä halua sellaista kuvioihin mukaan. :P Se alko siitä kun aloin käyttää leikkiä loppupalkkana. Se yksinkertaisesti rakastaa leikkiä pikkusen enemmän kun ruokaa ja yrittää ennakoida sitä? En mä muuta syytä keksi. Tai sit se yrittää sanoa että mun kaa ei oo leikitty tarpeeksi. Sekin on mahdollista, tosiaan viime aikoina on jääny vähemmälle ihan pelkkä leikki ilman edeltäviä treenejä, ja ehkä se nyt kuvittelee että treenihetki on ainoa jolloin on mahis leikkiä mun kanssa ja siksi koettaa niin kovasti hyödyntää sitä. :/

10 murua jauhelihaa. Tästä saa parempaa namia. ;) Tosin eipä se juuri erottele, se ei ollu syöny vielä mitään muuta ku ulkona vähän nappulaa ohituksesta yms, joten sillä oli kiljuva nälkä ja pienet kivetkin olis varmaan menny. Treeninä siis noutokapulaan koskeminen. Ekat kolme toistoa kapula oli rahilla, sit tönäsin rahin vähän kauemmas ja laskin kapulan lattialle sen viereen, halusin tsekata että tajuaako se että pointtina on kapula, ei se rahi. Hyvin tajusi, tarjosi vaan kapulaa, ei vieressä olevaa rahia ollenkaan. :) Aika kaameaa sähellystä vaan, joku tumpelo taas hyväksyi välillä pelkän sinne päin kuonolla kurkottamisen, laipan koskemisesta puhumattakaan.. miten voi olla niin vaikeeta katsoa mitä se koira tekee ja pitää sormet kurissa?! Älä naksuttele pelkästä naksuttelun ilosta, tai mene pesutupaan ja leiki laitteella siellä, älä hitto silloin kun yrität kouluttaa koiraa! :P (:D)

Mä luotan siihen liikaa. "Kyllä se varmaan tekee oikein" ja naks puolta sekuntia ennen kun se on tehnyt toimintoaan loppuun. Naks kun se on istumaisillaan sivulle/eteen. Naks kun se on kumartumassa kohti kapulaa. Ja sit se ei aina joka kerta teekään sitä loppuun asti. Ota ny se silmä käteen ja naksauta vasta kun se on just oikeassa kohdassa, ei YHTÄÄN liian aikaisin! Kapulan kanssa käy välillä niin, että se kumartuu sitä kohti ja on jo kääntynyt muhun päin kun naksautan. Mistä hemmetin hyvästä?! Sit mulle tulee tyhmä olo kun pentu kattoo että anna ny, mikset muka annakaan, pakkohan sille on antaa kun itse naksautin. :P Ihan älytöntä vaan, ei tosiaan vie hommaa eteen päin.

Sitten otin vielä 5x kapulaan koskemisen siten, että istuin tuolilla ja kapula oli mun polvien välissä. Pentu ei aluks oikeen tajunnu mitään, kapulan laipat upposi mun housuihin niin että siitä näkyi vaan se keskiosa. Osoitin sitä kerran sormella ja sit pentu tajusikin taas, ja koski kuonolla sitä juuri oikeaan kohtaan sen viisi toistoa putkeen. :) Jatkossa vois alkaa jo tehdä näin. Ehkä. Tosin luulen kyllä, että se sekoittaa tän eteentulotreeniin. Toisaalta onko sillä väliäkään? Vahvistaahan se molempia. Istu mun edessä niin lähellä (että yllät koskemaan kapulaan ja koske sitä jos se on tarjolla, jos ei ole, istu vaan siinä). Onko sillä väliä että se opettelee kumpaakin samaan aikaan?

Ei ollu yhtään paikallaolotreenifiilistä, joten päätin jättää ne suosiolla iltaan.