Pennussa on virtaa vähän liikaa, joten otin vielä vähän treeniä. 10x maahan meno, kerran pysyi maassa, annoin olla ja syötin vaan toisen namin. Pari maa-istu-maa -vaihtoa, se tekee luonnostaan aika puhtaalla tekniikalla, perse pysyy ku naulattuna paikoillaan ja etupää liikkuu. Noita ehdottomasti lisää, tota en halua hukata! :) Istumaan nousussa "istu" ja käsimerkki apuna.

Sitten kuusi toistoa tassujen nostoa, otin vaan etujalkoja vuorotellen. Pentu luuli taas aluksi että leikitään ja että mun käsi jahtaa sitä... eh. Sit se meinas tempaista mukissa olevan kuusenoksan kokonaan kun muutakaan lelua ei näkyny. Ehdin kieltää, ei kaatunu kupista vedet pitkin lattiaa. :D Sain sen sit vähän laskemaan kierroksia ja nostelin tassuja. Napakka ote, laskin suoraan viiteen, naks ja nami. Uskalsin nostaa kestoa suoraan noin paljon kun on sen tassuja räplätty ja pidetty ennenkin, eikä se tassuihin koskeminen siis oo mikään juttu. Enemmän tässä treenataan sitä että pysy paikoillas se aika kun on tassusta kiinni. :)

Lopuksi kiljaisin "jeeee!" ja se alko heti hillua, ja sanoin "missä lelu" ja osoitin vähän olkkariin päin. Hyvin ampaisi sinne ja toi kalalelun tullessaan. Leikkiä hetki, sit ajattelin että se saa vielä hammasluun (dental stick) palasen kaapista. Otin luun käteen ja päätin että se saa sen vasta kun leikkii ja irroittaa, ja saikin nähdä vaivaa että sain sen leikkimään, se vaan hamusi sitä luuta. Hyvä treeni, näitä pitäis tehdä lisää! Haluan että se leikkii vaikka olis mitä häiriöitä, ja Canis-lehdessäkin tais olla tosta juttua, että periaate on että leiki mun kanssa hetki aina kun pyydän ja sit saat tehdä sitä mitä ensin itse halusit. Leikittiin siis ihan pari sekuntia, ja heti kun sain sen kunnolla puremaan, ei mitään "no mä nyt muodon vuoksi vähän olen jahtaavinani tota rättiä", pyysin "kiitos" ja siitä palkaksi toisesta kädestä luu.

Rauhoittu treenin jälkeen pedilleen. Ei se nyt mitenkään kovin kummoisesti todellakaan uuvu, mutta jos näkee että hepuli ja häiriökäytös on tulossa (repi sitä kuusen palloa ihan kunnolla, kerran itse asiassa pari tuntia sitten oli ottanu sen, huomasin vasta kun se pedillään puri sitä, ja kävin ottamassa sen siltä pois. Ei murise eikä väistä, mutta vähän on kyllä surkeena kun lähestyn. Hitsi, ei pitäis itse ollaan yhtään "mitä vttua sä teet?!" vaan "onpa hieno, näytäs mulle, hyvä koira!" Se paineistuu hyvin herkästi noissa tilanteissa.), niin toistaiseksi ainakin tollanen treeni on just sopiva sen estämiseksi. :)

Huomaa tosiaan jo, että jos et keksi palveluskoiralle tekemistä, se keksii sitä kyllä itse...