Pikapäivitys koulusta:

-noutokapulaan koskemista, hyväksyin vaan keskiosan. Kapula rahilla, tuolilla, mun polvien välissä ja mun kädessä mahaa vasten. Otin välillä näitä, ettei pakkonouto sais sitä inhoamaan koko kapulaa... :P Hyvin koski, 3-5 toistoa kussakin asennossa.

-maassa oloja 5kpl. kerran ehti nousta, en tehny mitään, palasi maahan. :)

Sen pitäis olla yksin 10-18, saa nähdä raaskinko vai onko pakko ottaa vähän omaa vapaata ja käydä välillä kotona.

---

Yksinhän se oli kymmenestä puoli kuuteen. Yhdet kuset paperilla, aamulla antamani kananmunalaatikko (sisällä possunkorvan siivu) ja toinen pahvilaatikko (sisällä kanan kaula, kuiva) tuhannen päreinä, ekat sotkut siis jo eteisessä vastassa. Hetken pelkäsin että siellä on seassa tapettia ja ties mitä, mutta ei, vaan ne antamani lootat. :) Kongista oli kans kaivettu keksi ulos.

Se joutuu olemaan kerran viikossa ton verran yksin. Oikeasti mulla olis koulua "vaan" 11.30-18, mutta tänään oli pakko tehdä yhtä projektityötä kans. Onneksi ei sen enempää, olin huolesta soikeana koko päivän. Tosin eihän 8h mikään ihmeellinen aika sikäli ole, että moni koira on pidempäänkin kaikkina arkipäivinä. :/

Käytiin n. 20min puistokäynnillä, mulla hermot kireellä ja kokovartalouupumus (ei, en kestä 8h koulupäiviä). Yritin olla vaan hiljaa, mutta huomasihan penska heti että mammaa vituttaa ja senkin mieli tummeni.

Sit oli kertakaikkiaan pakko siivota tää sikolätti. Yritin aktivoida koiraa vetämällä sen kanssa lelua vähän väliä (tietää ettei imuriin/luuttuun saa koskea, ja sen on pakko hakea lelu ja elvistellä sen kanssa tai kiusaus käy liian suureksi) samalla kun imuroin ja luuttusin. Eihän se ny mitään kovin kummoista tekemistä ole, mutta minkäs teet.

Sit treenattiin samaa ku aamulla (naksuttelua kapulan keskiosan koskemisesta), paitsi mentiin keittiöstä olkkariin. Kapula lattialla, kapula mun kädessä, kapula mun sylissä, polvien välissä... noin 20 toistoa yhteensä. Pari kertaa hieraisin maksanpalaa kapulaan ja sain pennun nuolaisemaan sitä, josta naksautus. Onnistuisinko vääntämään jotenkin tolleen rautalangasta että avaa se suu? :)

Lopuksi kuitenkin pakkonoutoa kolme toistoa. Otin ensin vaan pennusta kiinni ja tungin sormen sen suuhun, naks, nami, hyväksyvää kehumista. Pari toistoa tota, sitten kapula suuhun. Ei mitään mainittavaa rimpuilua, naksautin heti ja annoin tiputtaa, 'kourallinen' maksaa palkaksi. Ei ny ihan kirjaimellisesti, mutta selkeesti useempi ku yksi murunen.

Haittaiskohan, jos antaisin sille sen kapulan lattialle leluksi? Mä oon miettiny tätä paljon. Kasvattajan luona noilla oli muistaakseni ihan oikea noutokapula ja jotain muutakin epämiellyttävää leluna ja ne kantoi niitä ihan pienenä jo. Olen varma että jos kapula lojuis lattialla, toi kyllä ottais sen ja heittelis sitä yksinään. Siinä vaiheessa kun nouto on valmis, ei tietenkään esine loju lattialla koiran saatavilla ja omatoimisesti otettavana ja pureskeltavana. Mutta kun se vasta opettelee? Haittaako se? Voisin pitää naksua ja namikippoa pöydällä lähellä ja tarkkailla sitä, ja yrittää ehtiä naksauttelemaan kun tarttuu siihen omia aikojaan. Tää on vaan siitä vaikeeta, että jos se huomaa että katson sitä (koskee myös kameraa), se lopettaa mitä ikinä tekikään ja tulee heti jalkoihin kysymään että mitäs ME tehtäis.

Koska en todellakaan tiedä voinko antaa oikeaa kapulaa, etsin keittiöstä yhden kauhan joka on kokonaan metallia. Luulin eka että ei mulla ole, niissä kaikissa on muovia kanssa (tai pullasudissa se harja), enkä halua että se jyrsii niitä piloille. Tai ollenkaan. Löyty sit kuitenkin yks joka on pelkkää metallia ja annoin sen sille. Ja on pienellä koiralla hauskaa! :D Se kantaa sitä niin ylpeänä, kierii sen päällä, heittelee sitä (sori naapureille kolina ja kämpän omistajalle jäljet lattiassa. Onneksi tää on niin rupunen kämppä jo muutenkin että ei tarvii kyllä varoa yhtään mitään. :P) Eli ei sillä todellakaan oo mitään "yök, en voi kantaa metallia" -asennevammaa. Mä yritin ottaa siitä videota äsken mutta kamerasta loppui akku... se örisee keittiökauhalle tosi hassusti. :D

Tai sit jatkan samalla sekä naksuttelua että pakkonoutoa? Tajuaisko se joskus naksuttelutreeneissä että hei, mäpä otan sen itse suuhun? Suvi, sä joskus puhuit siitä turhautumisen hyväksikäytöstä (?) naksuttelunoudossa, jos jaksat kirjoitella niin nyt olis loistava sauma. ;)

Täällä on myös kuvattu kuinka chihu oppi ottamaan kapulan (tai jäätelötikku sillä oli käytössä) kun se pantiin purkkiin ja pohjalle herkkua. Kapula piti siis nostaa pois edestä että sai herkut pohjalta. Jotain tollasta oon kans harkinnu Luksille.

Kohta käydään vielä ulkona ja sit mä kaadun nukkumaan.

--

Ai niin, 5,5kk-mitat: 11,7kg ja 47,5cm. Huh, sehän on iso! Nyt oli paljon helpompi mitata, näyttelyseisomistreenit on selkeesti auttanu tähänkin. En käskeny mitään, pidin vaan toisessa kädessä namia ja toisella asetin tikun sen sä'än päälle seinää vasten (ja sit ohjasin pennun veks ja piirsin kynällä merkin siihen missä pidin mittatikkua paikoillaan). Pienempänä se yleensä istu ja lussutti namia, nyt pysy tosi hyvin seisomassa. :) Toi on siis aika luotettava mitta, kaipa se tosiaan on noin korkea.

Mulla on kännykässä "mittaa L" -muistutus 2 viikon välein. Kunkin kuun kuudes päivä, jolloin on tasakuukausia, ja kunkin kuun 21. päivä, jolloin laskin sen olevan xx ja puoli kuukautta. (30 päivää/2=15 päivää, 6.+15=21.) Kokoan taulukon sivuilleni.