Hyvin leikkii! Kentän laidalla oli auto ja sen ulkopuolella ihmisiä. Ei ne kyllä juuri mitään mölyä pitäneet, mutta olivat kuitenkin olemassa. Pentu ei häiriintynyt niistä ollenkaan.

Huomenna kaverin koira tulee treenaamaan paikallaoloa ja meidän on tarkoitus leikkiä. Häiriötä kummallekin, vähän vaan eri tasoista ;) Ajattelin ottaa varman päälle: ensin reippaasti etäisyyttä, katsellaan toista koiraa hetki sieltä, sitten L kiinni tolppaan tms ja leikin hetken itsekseni oikeen kovasti härnäten. Sitten haen koirani mukaan ja toivon että se puree lelua ja vähät välittää makaavasta koirasta.

Ajattelin ottaa myös ihan pikkasen treeniä, varmaan sivulle ja/tai eteen tuloja. Piski saa kerätä nälkää, ruokin sen vaan tosi kevyesti aamulla (tai ihan eka käydään jäljellä, jos aamulla ei oo ihan kauhea keli. Menen kymmeneksi kouluun, sitä ennen pitäis olla tarpeeks valoa jos tällä kertaa vaan herään :P. Pääsen kyllä jo kahdelta, niin ehtii sitä sittenkin jos aamulla jää). Sit jos nyt vaan voisin muistaa, niin avustajaa kannattais hyödyntää ottamalla pari vauhtiluoksetuloa ja kopeloida sitä penikkaa. Kunnon namisatsi mukaan ja hyvä nälkä, niin eiköhän se siitä. On siellä ainakin tilaa siirtyä ihan reilusti kauemmas, jos toinen koira on liian suuri häiriö.

----

Sisällä vielä iltaruuanansaitsemistreenit:

Näyttelyremmi kaulaan, vähän seisotusta ja kopelointia. Yritin leikata takajalkojen kynsiä niin että nostan jalkaa kuten hevosten kanssa, mutta hitot siitä mitään tule. :D Luksin on pakko päästä pussaamaan mun naamaa, tai sitten se kääntyy niin että horjahtaa, tai tasapaino menee muuten vaan. Sain mä pari kynttä leikattua, mutta totesin että toi kaipaa vielä harjoitusta etten vahingossa leikkaa liian paljon.

Pari toistoa seisomista. Jooei tajua vihjettä, tarjosi vaan sinnikkäästi istumista. Lopulta nostin sen mahan alta pystyyn ja sit löyty taas oikea vaihde.

Sit näyttelyremmi kaulasta veks, naksu ja nakinpätkät tilalle. 4x4 namia seuraamista. Käsky seuraa, käsimerkillä vähän avustusta, neljän namin syöminen sivulla (olin paikallani), vapautus. Välillä käsi sekunniksi kiinni omaan kroppaan, kerran kestoa kaksi sekuntia, pysyi hienosti senkin :) Neljän jälkeen otin aina pöydältä uudet namuset. Vikalla pentu jäi istumaan n. metrin päähän ja ihan selvästi mietti, että pitikö sen pysyä siinä. Heilautin kädet sivulle, sillä se tavallisesti hakee paikkansa, mutta nyt vaan katsoi. Vähän se nytkähti mutta pysy kuitenkin. En siis ollu sanonu sille mitään. Sit sanoin iloisesti "seuraa!", ja se lähti tulemaan sivulle. Juma, osaako se?! *pyörtyy*

Vikan sarjan jälkeen leikkipalkka.

Sit kävin vasta laittamassa sen ruuan valmiiksi, otin pikku satsin erilleen pieneen kippoon. Ajattelin että ne takajalkojen kynnet on sen verran pitkään ollu rempallaan että syytä lyhentää ne nyt sitten sylissä, etteivät pääse turhaan kasvamaan. Pikkukippo siis palkaksi siitä, käsimerkki ja käsky "alas", hyppäsi lattialle, sit "syömään". "Pysy" ja viiden sekunnin odotus, laskin taas mielelläsi, mutta unohdin kokeilla sanoa jotain väärää... :D Annoin siis vaan oikean luvan.

Pentu on saanu viime aikoina ruokaansa paljon kananmunan kuoria. Sotken samalla kermaviiliä, paljaalteen se ei syö niitä kuoria muuten. Joo, ei mitään erityistä syytä, olen vaan itse pitkästä aikaa käyttänyt munia viime päivinä ja tajusin että turha niitä kuoria on roskiin viskoa. Nappulastahan se saa kyllä kaiken tarvitsemansa, ja päin vastoin ei kantsis hirveesti sotkea jotain aineita sinne muuttamaan oikeita suhteita, mutta tuskinpa siitä on haittaa että se söi kerran kuusi munankuorta tässä parin päivän aikana. :)