Rotat oli ollu keittiössä vapaana, paimensin ne jo häkkiin (tai suljin vaan ovet, ne oli kaikki siellä, ihme laiskapäivä!) jos tästä pääsis vaikka itsekin nukkumaan. Porttia purkaessani päätin tehdä testin. Pentu aina menee innoissaan keittiöön kun avaan taas portit, en tiedä miksi. Siksi vaan, että siellä on varmasti tapahtunu jotain Tosi Jännää sillä aikaa kun portit on ollu edessä? :D Siinä se siis katseli kun olin ottamassa porttia auki.

Hain kuitenkin vielä välissä pari nappulaa ja laskin ne oikeen korostetusti lattialle mun taakse. Pennulle käsky "pysy", avaan porttia rauhassa valmiina sulkemaan sen taas jos joku yrittää varastaa ennen aikojaan. Pentu killitti mua silmiin. Jätin portin silleen raolleen, en avannu ihan auki asti, halusin tietää ottaako se vinkin vaan siitä. Sitten "ole hyvä" ja sehän sujahti siitä pienestä raosta nappuloille. :)

Kyllä se taitaa ymmärtää. Pitäis nyt miettiä joku ihan oikea suunnitelma. Kasvatanko pelkkää kestoa (namien väli ja kokonaisaika) ensin? Luulen että se hyvin herkästi sotkee tän sit sivulla tai edessä oloon. Mun pitäis olla sen verran kaukana siitä että ei olla ihan ihokkain, mutta kuitenkin yltää palkkaamaan ilman että se häiriintyy liikkeestäni. Itse asiassa kokeilin tossa ulko-ovella joku päivä. Käsky pysy, ovi auki, astuin itse askeleen sinne päin. Pentu nousi saman tien. Rykäisin ja sit se tais perääntyä ihan reilusti ja oli taas ihan ulalla että mitä häh. Tätä pitäis siis ihan oikeesti treenata. Toi rykäisy taitaa vaan kuitenkin olla liian iso rangaistus sen mielestä. Pitäis varmaan ottaa käyttöön joku ups/oho/aijai/väärä/tms sana, johon ei liity mitään suuttumista eikä (ohjaajan) turhautumista, vaan pelkkä merkki siitä että otetaas uus yritys.

Ja sitten kusijutut: tätä kirjoittaessani se pissasi paperille. Ekaa kertaa.. viikkoon? Ylikin? Öisin on välillä tullu sisäänkin, mutta on se myös pidättänyt 12h yöunet ja päiväsaikaan 6h koulupäivän. No, ei se mitään. Poistin paperit keittiöstä joku aika sitten, eli enää on olkkarissa tarjolla. Koipea se on "nostanut" ehkä kuukauden silleen ihan pienesti ja satunnaisesti. Kyykkää siis edelleen mutta samalla nostaa pari senttiä jalkaa. Aina oikeaa. Oikeajalkainen. ;)