Ensin aamulla (no, herättiin klo 14) rähinää rapun äänille, haukahtikin kerran. Kielsin pari kertaa, palkkasin kun oli pari kertaa itse hiljaa, sit rähähti taas. Karjaisin kunnolla ja komensin piskin samalla pois ovelta kärkkymästä. Painu pedilleen ja oli taas niin maansa myyny, hyvä kun uskalsi hengittää ilman lupaa. :D Meillä on vähän hakusessa vielä tää, mä sanon ensin kerran tai pari nätisti ja sitten karjaisen keuhkojeni pohjasta että nyt vttusaatanaseturpakiinni, tajuutko!! Siinä välissä vois olla ehkä sellanen kunnon äänen korotus olematta kuitenkaan raivoisaa mylvintää. :P

Ollaan käyty pari kertaa kusella korttelin ympäri, äsken mentiin n. 20min puistokierrokselle. Ensin vastaan laahustaa kumara mummo. Luksi kyttää, yrittää pysähtyä, pyydän nätisti lisäämään vauhtia ("mene"). Menee taas hetken ok, kyylää, miettii voiko tota kohti kävellä... toistan uudestaan "mene mene!". Mummon kohdalla meinaa alkaa murraamaan, jolloin vielä napakampi "MENE". Epäilyttävien kohteiden ohi pääseminen vaatii vähän kannustusta, mutta kyllä se siitä. :D Toi on menny hyvin jakeluun toi mene-käsky, käytän sitä sisälläkin.

Sitten vähän ajan kuluttua näen, että puistotien riteyksessä on ihminen ja kaksi pientä koiraa. Kerään namit hyvissä ajoin taskusta käteen, L ilmoittaa koirat mulle, josta palkka. Vaatii taas vähän patistelua, mene mene nyt vaan eteenpäin, ei ne syö sua. L kävelee mun takana ja tulee itse niin että mä jään sen ja vieraiden väliin. Palkkaa välillä kädestä. Toinen koirista alkaa haukkua, Luksin villat kohoaa kanssa ja kurkusta alkaa nousta ääni, komennan tomerasti HILJAA! Vieras koira hiljenee kans. :D Päästään ohi, ja sit melkeen syliin tupsahtaa kaksi isoa mustaa koiraa. Pysähdytään sen verran että ne ehtii mennä risteyksestä ohi. L ei ehdi katsoa edes niiden perään, kun niiden takana oli tulossa joku karvakasa, joka alkaa rähistä oikeen huolella. Luksi kurisee kanssa, tällä kertaa mun HILJAA-tiuskaisulla hiljenee vaan oma, ei vieras. :D Palkkaan pennun ja lähdetään eri suuntaan, poispäin sieltä kaikkien keskeltä.

Tarkoitus oli ottaa leikkiä, mutta nyt sillä on kierrokset sen verran katossa että en edes yrittänyt.

Kierrettiin pikku lenkki vielä, ja pentukin palautui, oli ihan normaali. Olin just kaivamassa lelua taskusta, meinasin leikkiä vielä kotinurkilla, kun huomaan että ei helkkari, tuolla seisoo mies irti olevan (?) sakemannin kanssa. Ei oikeen ollu tilaa väistää, rukoilin vaan että se piski on hallinnassa tai sillä on joku maassa lojuva remmi mitä en vaan näe, ja keskityin komentamaan omaani pitämään päänsä kiinni. Meinas taas alkaa kurisemaan. Päästiin onneksi hyvin ohi, vieras koira ei liikahtanutkaan meitä kohti. :)

Ja vielä omalla pihalla oli naapurit röökillä, Luksin piti sanoa niillekin valittu sana. Jeesus.

Namit on taas vähissä, pakkasella frolicit menee hetkessä kivikoviksi ja ne ei tolle enää kelpaakaan (suu vielä sen verran kipeä?). Maksan kanssa on vammasta puljata kun on itellä hanskat kädessä. Nakit tai juusto olis parasta, voi pitää paljaalteen taskussa ilman että koko tasku haisee raadolle ja on ihan möhnässä -> nopeampi kun ei tarvii kaivaa aina ensin rasiaa taskusta ja sit availla sitä. Voi myös syöttää hanskasta ilman että hanskakin haisee perseelle, eikä kuivahda niin ku frolicit. Nakkeja en vaan haluu tolle päivittäin syöttää, liian huttua. Ehdotuksia?