Kasaan kaikki taas saman otsikon alle tässä päivän mittaan.

Tajusin eilen jotain treenivideota katsellessani, että ei sille tarvii aina syöttää edes nameja, joissakin liikkeissä pelkät omat nappulat voi olla ihan hyväkin vaihtoehto. Pysyy mudinpoikasella toi viretilakin vähän hallitumpana, kun palkka on vaan "ihan hyvää". Ei mitään superhyperIHANAA! Tein sit kuitenkin niin, että laitoin samaan purkkiin nappulaa ja nakinmurusia, niin on edes vähän nakin makua nappuloissa. Syötin sille satunnaisessa järjestyksessä nappulaa ja nakkia.

15x kenkä (crocs-sandaali, eilen oli lenkkari). Hyväksyin kaiken kenkään kohdistuvan: kuonokosketuksen, tassulla huitaisun, kengän ympäripyöräyttämisen, tönimisen yms. Pari kertaa taas jäi jumittamaan ja tarjosi maahan menoa yms. Pikku hiljaa vois jalostaa kuonon suuntaan, eli hylätään ensin ne tassukosketukset.

Tauko. Keittelin samalla puolukkapuuroa ja hämmentelin sitä, eli ihan oikea tauko. :D

5x peruutusta. En tiedä onko tässä mitään järkeä... epämääräistä selkä kaaralle kyyristelyä, kumartamista, leikkiinkutsuasentoa ja vähän peruuttamista. En usko että pentu ainakaan tajuaa mitään. :P Kokeilin kävellä sitä päin ja saada sen väistämään silleen, mutta se luuli että se on joku eteentuloharjoitus ja peruutti vaan istualteen!

Leikkiä köysilelulla. Mä taidan hakea sitä suuhun ottamista kuitenkin tätä kautta. Sama paikka (keittiön pöydän vieressä), sama asento (istun pallilla, jalat vähän levällään, esine mun jalkojen välissä/päällä), napautan kädellä esinettä. Onkohan siinä jo tarpeeks vihjettä? Naksauttelin ensin varmaan 10x siitä aina kun se otti lelun suuhunsa, tässä vaiheessa lelu siis roikkui vaan mun toisessa kädessä. Sitten asetin lelun polvieni päälle mahdollisimman samalla tavalla kuin noutokapula tulee olemaan polvien välissä. Piti vähän keskustella siitä kuuluuko sitä alkaa jo napsia ja vetää pois just kun sain sen hyvin aseteltua. :D Saatiin sitten hienosti viisi toistoa lelun keskiosaan tarttumisia. Aion tehdä tätä eka leluilla ja sitten luilla, sitten vaihtaa jotain wc-paperirullia, muuta pahvia, kyniä... ja jossain vaiheessa sen kapulan. Voisko se onnistua tälleen? Toivotaan!

Olen pari päivää heitellyt pennulle nameja, yrittänyt opettaa sitä ottamaan koppia. Ei osaa, ei vaan osu, ei edes vahingossa. Se sai ne silmilleen. Keksin sille uuden lelun: tyhjäksi mennyt kilon turkkilainen jogurttipurkki, sellanen muovinen ämpäri. Kanteen reikiä, sisälle nappulaa ja pari nakin murua, ja sitäpä oli sikahauskaa kantaa kahvasta ja kieritellä pitkin lattiaa. Lopuksi se puri siitä kahvan irti ja kansikin aukesi. Niin, samalla kun survoin niitä nakkeja sinne, päätin kokeilla taas kopitella. Keksin sanoa pennulle "heitetään!", jota käytän silloin kun heitän nappulaa lattialle etsittäväksi. Se värisi innoissaan ja viskasin nakin palan sitä kohti, ja jumankekka, se sai sen kiinni!! Olen aiemmin sanonut vaan jotain että saan sen katsomaan mua. Olikohan se kiinni tosta, että tajusin antaa sellasen vihjeen mistä se tiesi että nyt lentää? Vai oliko harjoitus vaan tuottanut tulosta? Tai ehkä se oli vaan sattumaa... heitin siis viisi palaa lisää, ja vaan yksi tippui, loput se sai kiinni. WAU! :D Aloin saman tien liittää siihen vihjettä "koppi". :)

Tarkkasilmäiset on varmaan huomanneetkin, että olen alkanut lisätä treenien kestoa. 10 toistossa ei kauaa mene, joten aletaan pikku hiljaa lisätä kestoa ja tehdä useampia sarjoja.

---

 

16:30. Olemme menossa perjantaina kaverille kylään, ja ajattelin ottaa tavoitteeksi että siihen mennessä L pitää nakinpalaa kuonollaan. Ei välttämättä ihan puhtaasti ja omillaan, mutta esim. niin että mun käsi on enää siinä kuonon päällä mutten koske namiin tai koiraan ollenkaan. Sitä varten tein ohjelman, to-iltaan mennessä ollaan tehty 290 toistoa. Kuulostaa äkkiseltään paljolta, mutta tänään on 2, ma 4, ti 2, ke 4 ja to 4 treenikertaa, kullakin kerralla 10-30 toistoa. Eipä se nyt niin pahalta tunnu, ja lisäks ainakin tässä vaiheessa kun treenaan lähinnä luopumista, toistot etenee hyvin nopeesti. Ei kovin rasittavaa pennulle. :)

Äsken siis 20kpl:n sarja, pyrin siihen että koira luopuu niin että sen kuono on mun käden alla. Jos ei itse laittanut niin, siirsin omaa kättäni hitusen sen kuonon päälle. Hyviä. Parilla kerralla ei edes hamunnut enää koko namia, kun esittelin sen sille. Ens kerralla tee ensin muutama toistoa nami nyrkissä, ja sitten ala pitää namia pinsettiotteessa kahden sormen välissä, ei enää nyrkissä. Kun se on valmis, lisää siihen kestoa sanotaan nyt johonkin.. viiteen sekuntiin saakka. Tässä vaiheessa tarkkana että se kuono ei liiku, valmiissa liikkeessähän sen on tarkoitus olla täysin paikoillaan ettei nami tipu. :D

Sarjan alussa naksuttelin, mutta jossain vaiheessa tajusin, että yhdistetään samalla naksusanaa, eli pistin naksun pois ja kuittasin sanomalla "jep". Hyvin muisti senkin. :)

Onkohan valmiissa liikkeessä väliä onko lupa "jep" vai "ok"? Ei kai? Pitääköhän tää temppu nimetä? Varmaan joo, koska mulla on edelleen vähän hakusessa se milloin haluan että se luopuu namista ja milloin seuraa sitä. Olkoon se vaikka... "kuono"? :D Vihjettä alan käyttää silloin kun alan koskettaa namilla sen kuonoa.

Kopiteltiin vielä n. 10 namilla, suurin osa kyllä meni ohi, mutta sai se pari kiinnikin...

Laitan kohta pari videota.

---

19:30 20 toistoa luopumista. Nami pinsettiotteessa, ja lisäks sain osan vietyä jo aika hyvin sen kuonon päälle. :)