Eilen jäi kokonaan välistä.

Tänään 15x eteen tuleminen. Olkkarissa. Pennulla kiljuva nälkä, palkkana frolicia. Viistoista toistoa oli hilppasen liian paljon kerrallaan otettavaksi: numerolla 14 se jumitti ja oli selvästi jo vähän blah, ja teki hitaan eteen tulon. Sai kuitenki naksun ja namin. Innostin sitä äänellä ja viidennellätoista onneksi tsemppasi sen verran, että saatoin hyvällä mielellä antaa vähän ekstrapalkkaa kiitokseksi siitä.

Pieni tauko ja 10x noutokapulan koskeminen. Namina maksaa. Oltiin keittiössä, kapula mun jalkojen välissä. Koskee sujuvasti, kerran laski koko kuonon kapulan päälle, hyväksyin senkin.

Ja nyt ohjaajan pitäis taas koota itsensä. Se osaa koskea sitä aivan hyvin 80-prosenttisesti. Sen jälkeen on aika nostaa kriteeriä. Me junnataan paikoillaan. Tästä lähtien siis kriteeriksi vaikka suulla kapulan koskeminen, nenäkosketus ei siis enää käy. Tai sit kapula taas välillä lattiaan ja tarkennus siihen, että kosketaan keskiosaa, ei reunoja. Jotain muutosta, ei pelkkää paikoillaan junnaamista enää!

---

18.15: 10x eteen tulo. Seisoin. Pari ekaa tosi vinoja, en huolinu. Yritin vaan odottaa, pentu killittää silmiin. Otin sitten askeleen taaksepäin jotta sain sen tulemaan uudestaan, ei siis osaa korjata vielä jos mä en liiku.

5x sivulle tulo ja siinä olo. Eli siis käsimerkillä piski sivulle oikeaan kohtaan, naks ja nami. Oma käsi rintaan kiinni ja saman tien takas antamaan koiralle nami. Kestoa siis ehkä sekunti namien välissä. Se pysyy ja katsoo vieläpä ylöspäin. :) Haetaan sitä kontaktin paikkaa sekä kestoa nyt tälleen. Eli toi viisi toistoa tarkoittaa sitä, että pentu tuli kerran sivulle, sai siitä namin, ja pysyi siinä lopun neljän namin ajan. Eli täsmälleen ottaen siis vaan yksi sivulle tulo jonka kesto oli neljä namia... :D

Tehdään tätä nyt vähän aikaa hiljaa (vai tehdäänkö?), sit aletaan ottaa käyttöön sekä "sivu" että "ok" -käskyt. Tai oikeastaan luulen että ton nimi on "seuraa". "Sivu" saa siis olla "tule hetkeks sivulle" ja "seuraa" "PYSY siinä sivulla vaikka liikun jne, kunnes saat toisen käskyn".

18:45: 10x maahan meno hiljaa. Istuin taas tuolilla (keittiö) ja odotin että tarjoaa itse. Pentu oli ihan jyvällä, mutta mä menin kuitenkin turhaan avustamaan sitä pudottamalla kättäni ihan liikaa lattiaa kohti... malttais vaan antaa sen itse, se olis osannu! Tarjosi myös kestoa, johon mä vastasin pyytämällä "nouse". Hmpf. :P

Sivulle tuloja ja siinä oloja kolme kappaletta. Nameja 2+2+3, eli ekassa yksi nami sivulle tulosta, käsi rintaan ja takas, toinen nami, siirtyminen ja sama uudestaan.

Kai sitä vapautusta vois jo alkaa käyttää? Sis juurikin havainnollistamaan että se hetki loppui nyt, voit liikkua? Miksei?