3x 5x sivulle tuloa ja siinä pysymistä. Nyt otin käskyn "seuraa" ja imutusavulla kääntyilin, vain oikealle. Nää kaikki aiemmatkin käännökset on ollu toistaseks vaan oikealle. Nami aina kun hakee paikkansa uudestaan ja istuu. Lopuksi "ok".

5x sit (ja "ok"). Luulin jo aluksi että se osaa sen jo, mutta vikalla ihme säätöä ja piti kädellä ohjata se istumaan... öh.

3x maahan, minä kyykyssä, sanallinen vihje ja käsimerkki. Ekalla unohdin vapauttaa, kahdella vikalla vapautin. :P Ei tajua sanallista vihjettä edelleenkään, tarvii käsimerkin avuksi (eli kerrankin maltoin odottaa 1-2 sekuntia sanallisen vihjeen jälkeen eikä mitään tapahtunu).

Vikan jälkeen taas valmiiksi ladattu kuppi ja kutsu syömäääään!

---

01 yöllä: ulkona ihan oman kodin lähellä lenkiltä palatessa. Mulla oli naksutin mukana. Ekat varsinaiset ulkotreenit, siis naksuttelut. Eteen tuloja ehkä vähän vajaa 10 kpl. Koska ympäristö oli uusi ja maa pirun liukas, hyväksyin vähän sinnepäin-suorituksetkin eli esim. sellaset joissa pentu melkeen liukui mun jalkojen välistä läpi liian pitkän jarrutusmatkan takia. :D Heitin namin aina tosi kauas, ehkä joku 2-3m, eli pentu tuli kiitolaukkaa mun luokse ja tosiaan ne jarrutukset meni aina vähän pitkiksi... olkoon siis sellanen "jee, sikahauskaa!" vauhtisuoritus uudessa ympäristössä tarkkuuden kustannuksella. :D

Sisällä kolme sarjaa seuraamista, viisi namia kussakin. Eli se 3x 5x siis. :D Otin videolle, ja tällä kertaa se myös istui kunnolla ja muutenkin aivan nappisuoritus.

Mähän olen nyt tekemässä erikseen sitä, että käsky "seuraa" ja joko
1) pentu tulee enemmän tai vähemmän käsimerkin avulla sivulle, naks oikeasta paikasta, käsi ylös, nami, käsi ylös... eli en liiku muuten kun häivyttämällä namikättä ja hakemalla samalla katsekontaktia.
2) pentu tulee enemmän tai vähemmän käsimerkin avulla sivulle, (naks ja) nami oikeasta paikasta, imutusta joko eteenpäin tai oikealle kääntyen, (naks ja) nami kun hakee paikan uudestaan ja istuu siihen

Jossain vaiheessa nää sitten tietysti pitäis yhdistää. Ja häivyttää se käsimerkki kokonaan pois. Siitä olis varmaan hyvä päästä mahdollisimman pian eroon, muuten se jumahtaa siihen... eli aluksi siirtää namit oikeaan käteen ja palkata sieltä, sit taskuun tms piiloon, ja ohjata vaan tyhjällä kädellä, ja lopuksi häivyttää sitäkin pois. Toisaalta en mä nytkään tee paljoa muuta kuin roikota sitä kättä sivullani, ja siinähän se tulee olemaan valmiissa liikkeessäkin, toki silloin täysin ilman mitään namin hajujakaan.

5x seiso. Seisoo. :) Yhdellä meinas vähän lysähtää takapää naksun ja namin välissä, mutta haitanneeko tuo, naksu ehti kyllä tulla korrektin asennon aikaan.

5x pysy. Älä jatkossa treenaa tätä ollenkaan sivulle- tai eteen tulojen yhteydessä, se sotkee sen niihin. Jokaiseen toistoon kuului kaksi namia, syötin ekan joko heti tai pienellä viiveellä, tokan ehkä 1-4 sekunnin kuluttua ja heti sen jälkeen "ok". Olisko ollu neljäs toisto kun se yritti nousta, luuli kai että ohjaan sitä namilla eteeni. Ärähdin. Liikahti (vähemmän, mutta liikahti silti) ihan sekunnin kuluttua uudelleen, ärähdin taas. Sit pysyi ok, palkka. Eli tosiaan eipä treenata namin perässä ohjautumista (sivulle ja eteen tulo, oikeastaan seisominenkin) ennen tätä.

Loppupalkaksi ruokakuppi. Ei riemastunut syömäään!-hihkaisusta ollenkaan niin ku yleensä, kupilla istuminenkin tosi jähmeä. Sillä tais olla vähän maha sekaisin, johtuneeko siitä sitten.