Oltiin vajaa tunti remmilenkillä. Piski ei ole ollut irti koko viikkoon kun kerran n. 10 minsaa jakomäen pikku puistoläntillä ja silloinkin niin että käskytin sitä jatkuvasti pysymään lähellä... nytkin lähdin tyhmänä väärään suuntaan, sinne missä ei oikeen ole irtipitopaikkoja matkan varrella.

Pentu alkoi olla aika pitelemätön, joten käveltiinkin kodin ohi (meinasin kaatua kun pentu luuli tietenkin että mennään portista pihaan, ja ryntäsi sinne. Mä kävelinkin suoraan joten se tömähti lujaa sivulta mun polviini...) ja mentiin tonne "kuopalle" tohon ihan lähelle. Häiriökäytös ilmenee niin, että se jumittaa ja sinkoaa edelle, sukeltaa kaikki penkat, poimii kepit ja roskat suuhun, hyppii päin, yrittää varastaa lapasia, tarjoaa aika vauhdikkaita sivulle tuloja jne... sen sijaan että olisin karjunut sen ruotuun, totesin että nyt on pakko päästä juoksemaan.

Ja juoksihan se. Ei nyt niin kovaa ja hepulista sokeana kun kuvittelin, mutta kuitenkin niin että mietin taas miten kukaan voi väittää että koira saa remmissä tarpeeks liikuntaa. Ei se saa. Ainakaan tollanen, jonka elämän suurimpia nautintoja on päästä käyttämään sitä räjähtävää voimaansa.

Kotona ihan lyhyt treeni, kontaktia ("Luksi!" -> hetken odotus -> nami), hypin ja hilluin ja innostin pennunkin pomppimaan mua päin. Jotta se mieliala nousisi varmsti. Leikkiä, irroitus, sivulle tulo, pari namia siinä, leikkiä. Lopetin heittämällä pari namia lattialle etsittäväksi. Koko hommaan meni ehkä minuutti pari.

Ostin sille hesasta ihmisten hammasharjan (0,69e) ja koirien hammastahnaa (7,50e). Olen "harjannut" sen hampaita sormella ja hesassa sipaisin kerran hammasharjalla + vedellä. Nyt sitten otin pisaran tahnaa ja pesasin niin. Siis ihan vaan etummaisia hampaita ja muutama sekunti. Hienosti antoi, palkaksi maksanpala + kermaviilipurkin jämä. Pitää pikku hiljaa alkaa pidentää kestoa ja harjaamaan myös muita hampaita. Ajattelin että jos pari kertaa viikossa viitsisi.