Urpo teinihirviö oli taas poissa, ja treenasimme mamman mussukan kanssa. Reilu 20 palaa nakkia ja valmiiksi kissan märkäruokamurusilla täytetty supertiukkaan teipattu pahvipurkki. Tai ei se nyt täynnä ollu, ihan pari hassua murusta riittää mainiosti. :)

Ensin nakeilla luopumisia. Yhdistin siihen nyt vihjettä "kuono", ja ensin se luuli että se oli jo lupa ottaa ja meinasi haukata namusen ennen aikojaan. :D Tajusi kyllä hyvin pian. Sanoin vihjeen vaan silloin kun laitoin namin sen kuonolle. Osalla härnäsin sen naaman edessä heilutellen, välillä pitkään, välillä annoin luvan heti kun nami oli vaan tullut lähelle ja se oli viis veisannut siitä. Noin viisitoista palasta käytettiin siis näihin.

Sit lopuilla paikalla oloa. Käsky pysy, pari askelta poispäin, ensin ihan pieni sekunnin odotus, pennun luo antamaan nami. Luopusharkat selvästi auttaa, se ei tullut senttiäkään vastaan, saati noussut! :) Seuraavalla toistolla pari askelta etäisyyttä JA kolmen sekunnin odotus. Tosi hieno, annoin pennunkin kuulla että olen tyytyväinen! Kolmannella otin sen valmiiks ladatun purkin, peruutin ensin pennun luota suoraan kolme askelta pois, laskin purkin, astuin kaksi askelta sivulle, odotin sekunnin ja vapautin. Hieno sekin.

Pitäis nyt ihan tietoisesti alkaa kasvattaa aikaa. Ja etäisyyttä. Tai ehkä ensin vaan aikaa. Joka tapauksessa pitäis tehdä joku taulukko itselle, etten vahingossakaan kangistu johonkin tiettyyn kaavaan. 1s, 3s, 5s, 2s, 5s, 1s, 4s... jne. Ja sama etäisyyden kanssa. 1 taakse, 4 taakse, 1 sivulle, 2 taakse ja 1 sivulle... musta tuntuu että se kestää mun peruuttamisen jo hyvin, mutta luulen että ihan vähään aikaan ei kannata yrittääkään kiertää sen ympäri tai poistua niin että käännän selän sille, se sais sen nyt ainakin ihan satavarmasti nousemaan. Pitää muistaa  tehdä runsaasti noita että siirryn sen sivulle, ja siitä sit ihan 5-10cm kerrallaan alkaa kiertää sen taakse. Ja varmaan hyvä just noin, että noissa on toi purkki mukana. Pentu paikoilleen, käyn viemässä purkin sen eteen ja poistun itse sivulle/pikku hiljaa taakse. Purkki auttaa varmasti siihen ettei se kierry niin herkästi mun perään. Ja samalla tulee nää takapalkkauksen alkeet - vähentää pennun himoa karata ohjaajan luo, kun palkka ei ole sillä. :)