Ulkoa sisälle tullessa olen tähän saakka irroittanut pennun pannan saman tien, vapauttanut sen ole hyvä -luvalla saman tien poistumaan, ja vasta sitten alkanut riisua omia kamojani. Nyt olen pikku hiljaa muuttanut kaavaa:

vaihtoehto 1: pentu istahtaa mun lähelle automaattisesti. Muuta kriteeriä ei ole, ja tän se osaa oikein hienosti. En kumarru ottamaan pantaa pois ennen kun se istuu rauhassa. Nyt odotan että se istuu ja astun sitten hihnalle niin, että eläin ei pääse paljoa siirtymään, jos pentu keksiskin nousta. Otan itseltäni vaihtelevasti vaan hanskat tai ihan kunnolla vaatetta pois, pentu istuu edelleen. Jos se liikahtaa, remmi kiristyy, en sano mitään. Jähmetyn vaan. Pennun tulee siis istua rauhassa paikoillaan jotta riisun vähän vaatteitani jotta sen jälkeen on sen vuoro. Pannan ottamisen jälkeen edelleen vapautan sen heti. Odotusta tulee siis ennen pannan poisottoa.

vaihtoehto 2: en ala riisumaan vaatteitani, ainoastaan odotan että pentu istuu ja käännyn sitten heti sen puoleen. Käsken PYSY - tämä eroaa edellisestä kohdasta jossa en sano mitään. Aiemmin tein niin, että otin pannan pois ja pidin samalla kädellä niskanahasta kiinni, heitin olkkariin pari namia taskusta, jos niitä vaan suinkin oli jääny lenkiltä, ja vapautin pennun heti kun namit oli laskeutuneet. Nykyään käsken pysymään, heitän namit, ja vasta sitten otan pannan pois. En ota niskasta kiinni, mutta olen valmiina nappaamaan jos pentu meinaa livistää ennen aikojaan. Olen siis edelleen hyvin kyykyssä, en voi nousta suoraksi ylös koska sitten kädet ei oo tarpeeks lähellä ottomassa kiinni jos se ennakoi. Vapautan ihan puolen sekunnin kuluttua siitä kun panta on otettu.

Toisaalta myös sellainen versio, että en heitä mitään, mutta käsken pysymään, otan pannan pois ja suoristun itse pystyyn ja odotan katsekontaktia ja/tai muutaman sekunnin ennen vapautusta.

Tänään sitten yhdistin nämä kaikki. Tultiin sisälle, ensin pentu sai odottaa kun riisuin pahimmat hiostajat eli pipon, kaulahuivin, lapaset ja takin. Sitten käskin PYSY, heitin parit nakin siivut olkkariin, otin pannan pois, nousin hitaasti kumarasta pystyyn valmiina ärähtämään karkulaiselle (ei tarvinnut) ja odotin pari sekuntia. Syötin sille kädestä pari palaa ja vapautin sitten ryntäämään olkkariin. Se toimi! :D