1. talutin tänään koiraa kadulla ties miten pitkään niin, että remmi laahasi maassa ja koiralla oli pelkkä panta... VAHINGOSSA! Huomaa että kuume sekoittaa pään, ei mitään hajuakaan kauanko se oli niin. Remmissä on aika herkkä lukko, kuvittelen että koira on haistellu maata jonkun tosi jäisen paakun vieressä ja siirtäny päätään niin että se lukko on just osunu johonki kovaan kokkereeseen ja auennu. Olin saada paskahalvauksen kun vihdoin tajusin että tää ei nyt näytä ihan hyvältä, ja tajusin että remmi ei ole kiinni missään. :O No ei siinä mitään, ainakin voin todeta että penikalla on jonkinlainen käsitys siitä kuinka kaduilla kävellään. Ei meinaan singonnut mihinkään eikä tehnyt mitään mihin olis tarvinnu remmillä puuttua. Muutenhan olisin huomannu aiemmin.

2. tyyppi sai äsken iltaruuan lisäksi jäisen pienen kanan kaulan. Ajattelin että seurustelen rottien kanssa, ja pentu oli siis olkkarissa sen luunsa kanssa. Se on syöny niitä vaan kädetä pitkään siksi, että oli vähän ongelmaa omimisen ja luottamisen kanssa. Nyt kuitenkin aattelin, että en jaksa jäädä pitelemään sitä luuta kädessä vaan syököön sen keskenään. Ja mitä tekee koira, on ihan surkeena eikä tiedä saako tän ottaa ja mitä sille nyt tehtäis, kun mamma ei pidäkään sitä kädessä! :D Se kantoi sen kupista petiin, katseli mua sieltä, tuli portille, meni takas, katseli taas. Totesin että kuule kultaseni, nyt ei oo tarjoilijaa, ole hyvä ja syö se ihan itse. Vähän ku kannusti niin kyllä se sit oli kadonnu. Hah!

3. pysymiseen ruokakupilla etäisyyttä kolme askelta. Siis koira pyllähtää mihin sattuu, yleensä 1-2m päähän kupista, ja minä peruutan kupilta noita askelteita ennen ku annan luvan. Tähän saakka olen ottanut max kaksi askelta, nyt etenin kolmannen, ja hyvin malttoi. Odotusaikakin on pääosin jotain ehkä viittä sekuntia, joskus yllätän sen vapauttamalla saman tien.

4. ulko-ovella pysymiseen olen ottanut mukaan oman liikkeeni. aiemmin olin itse paikoillani, avasin oven, olin edelleen paikoillani, vapautin koiran ja menin siis itse vasta sen perässä ovesta. nyt kun kaveri haki sen lenkille ja ne koko lössö oli ulkona ja pentu edelleen jumitti kun kukaann ei ollu älynny sanoa sille vapautusta, tajusin että kyllä se osaa, aika nostaa kriteeriä... ja alkaa siis itse kans liikkua. Otan kuitenkin askelia ihan varovasti, 1-2 ihan pientä vasta, siihen kynnykselle korkeintaan. Hyvin on pysynyt, mutta näyttää paljon epävarmemmalle kun kupilla, joten edetään siksi hissukseen.

Pysymistreeniä pitäis tehdä ihan muuten vaankin paljon enemmän, ja nimenomaan sekä vähentää namien välistä aikaa että alkaa ottaa lisää etäisyyttä. Ei tietenkään samalla kertaa. Huoh, nyt kipeenä ei vaan pysty.

Treeniä tänään: aamupäivällä 20x kenkä, kopitteluja, kynsien leikkaaminen (helvetti, vai oliko se eilen? Mä en ihan oikeesti muista. :O Joka tapauksessa oli tosi nätisti, otin sen kyllä syliin enkä leikannu lattialla. Tiedä mistä se aiemmin ollut välttely ja pois venkoilu johtui, nyt ei taas ollu merkkiäkään sellasesta. Sen kynnet on kulunu itsekseen viime aikoina enemmän kun ennen, ei ollu nytkään paljoa leikattavaa. Mukaleikkasin sit kuitenkin ja palkkasin niistäkin.) ja hampaiden katsominen. Pidin huulia ylhäällä ehkä 5s, hienosti sujuu.

Ajoin autolla pellon reunalle, mentiin pellon läpi jäälle. Hanki tais olla terävää (täällä oli pari päivää plussan puolella ja nyt taas -5), koska pentu käveli ajoittain mun tekemällä uralla mun takana. Kiva, kastelin kengät ja kuume nousee taas, ja piski ei edes kaahottanut niin ku oli tarkotus! Oltais kävelty kadulla jos se olis kertonu ettei meinaa juosta tuolla. Argh. Puolisen tuntia ehkä oltiin, ja siinä siis päivän lenkki. No oltiin me päivällä ehkä 20min tosi hitaalla "nuuhki kaikkea sata vuotta ettei mun tarvii kävellä paljoa" -lenkillä ku oli tosi nätti ilma. Saakeli kun vihaan kaikkia kuumetauteja yhdessä ja erikseen!!

Joka tapauksessa autolle palatessa pikaiset minuutin tottikset, pari sivulle tuloa ja siinä namin syöttelyä, viisi eteen tuloa (vihje puuttuu edelleen!), namien heittelyä pitkin parkkista. Olis tehny mieli ottaa pysymistreeniä, mutta tiedä onko jäinen parkkis liian epäreilu paikallaoloalusta? En sit viitsiny.

Äsken ennen ruokaa 4x maahan meno ja siellä pysyminen, nameja tais olla ehkä 20 ja syötin n. sekunnin välein. OK:lla nousee ennen ku ehdin heittää vikaa namia, hyvin on sisäistäny siis senkin? :)

---

Eilen kun jumahdin keittiön pöydän ääreen tekemään jotain vielä tosi myöhään, pentu kävi raahaamassa petinsä olkkarista tänne. :D Hassu eläin.