Eilen oltiin 17-18 remmilenkillä sen yhden P-lammen ympäri. Luksi oli ihan kauhea. Menomatkasta oli vielä valoisaa ja jaksoin olla kärsivällinen. Brrr lastenrattaille, brrrr toiselle koiralle, brrrr jollekin meidän takana kävelleelle gootille jonka ketjut kilisi epäilyttävästi (piti osoittaa vammailevalle koiralle että mua ei vois vähempää kiinnostaa edes kääntyä katsomaan mitä siellä takana on, joten en katsonut, saattoi se olla joku muukin ilmestys). Yritti ottaa monta roskaa joista kielsin, ei uskonut, kaivoin suusta. No, viimenen saarioisten lihapiirakkakäärepaperi tms sentään jäi käskystä, eli menee sillä jotain perillekin, wuhuu! Yllätyin niin iloisesti että palkkasin sen ihan namilla taskusta. Kaiken tän lisäks se onnistui sotkemaan narunsa noin miljoona kertaa lyhtypylväisiin niin pahasti, että mun piti mennä auttamaan. Ja mikä vittumaisinta: SE VETI! Se veti remmissä ihan tosissaan. En edes muistanut kuinka raivostuttavaa se voi olla, toi kun ei ole ollenkaan sen tapaista...

Takas päin tullessamme alko jo hämärtyä ja lähikaupan nurkilla ihan normaalisti seisten jotain odottanut nainen olikin sitten BRRRR! ja mun kärsivällisyys loppu siihen. Siihen saakka olin pysynyt rauhallisena ja suhtautunut sen pörinöihin "älä jaksa, evvvk" -linjalla, pysähdellyt aina kun se alkoi vetää suuttumatta sen kummemmin jne jne, mutta sitten vaan pinna petti. Karjaisin että nyt jumalauta se turpa umpeen. Hiljeni. Koko katu varmaan...

Musta tuntuu että toi eilinen oli sellasta... ei puhdasta epävarmuutta. En tiedä, voi olla että olen aivan väärässä. Mutta jotenkin se on nyt viime päivinä ollut sen oloinen, että se vähän hakee paikkaansa ja kokeilee ihan kiusallaan venyttää rajoja ja mun pinnaa. Ainakin ton kauppakarjaisun jälkeen se lopetti ääntelyn ja käveli aivan rauhassa suoraan eteenpäin tätiä kohti, ei luikkinut häntä koipien välissä ja korvat luimussa tai kyyristellyt mulle, niin kun se olis tehny jos olis oikeesti pelännyt? Eikö? Mun mielestä se siis vaan sikaili ja karjaisu lopetti sikailun ja palutti sen normaaliksi. Mutta en tosiaan tiedä, voi olla että inhimillistä, olen väärässä ja mitä vaan. :D Eli ehkä en tosiaan pilannut kaikkea suuttumalla sille epäreilusti, vaan se teki vaan ihan hyvää... en tiedä.

Eilen yöllä ulkona pakkasessa vinkunarupallon kanssa leikkiä. Jotenkin fiilis lässähti lopuks sekä multa että koiralta. Olis pitäny lopettaa ennemmin.

Tein tälle viikolle taas aika tiukan treenisuunnitelman, koska ens viikko tulee olemaan pelkkää koomailua Helsingissä. Pysymistä, maahan menoja, sivulle tuloja, kuonoa kenkään, nakin pitoa kuonolla ja jalkojen välistä pujottelua (aloitin vasemman jalkani kiertämisellä). Päivittäin neljä treenikertaa ja kullakin 5-20 toistoa, joko yhtä tai useampaa asiaa.

En muista kirjoitinko, mutta eilen vielä harmittelin kun sivulle tulot oli menny ihmeellisen vinoiksi. Se istuu vähän niin ku mun kantapään kohdalla osin mun takana ja kiertyy sieltä sivulle. Olen naksutellut eilen ja tänään oikeasta paikasta ja heti tuntuu jo paremmilta taas. En tiedä onko toi tullu tossa uloslähtötilanteessa, otan sen siis edelleen sivulle rapussa välitasolla kiljumisen hillitsemiseksi. En yleensä sano mitään, ohjaan sen vaan kädellä siihen ja annan namin, ja se on varmaan monesti ollu aika huolimatonta menoa. Tarkkuutta nyt siis sinnekin.

Äsken siis eka ohjelman mukainen treenisessio. Pentu oli jotenkin ihan lentoon lähdössä, käytiin n. 20min eka ulkona ja sit se oli ihan hepulissa sisällä.

20x kuonon laittamista kenkään, kenkä maassa. Tässäkin oli ollu vähän taukoa, ja nyt se taas kuopi ja tosissaan raapi sitä tassuillaan. Loppua kohti parani. Välillä pentu seisoi, välillä meni makuulle. Aluksi naksuttelin pelkästä kuonon tunkemisesta sisään, sit sain siihen taas kunnon vauhtia (se survaisee sen sinne tosi rajusti :D), ja lopuksi vielä otettiin vähän kestoa. Pariin sekuntiin päästiin, hienoa!

Leikkiä välissä. Sitten kun voitin lelun, laitoin sen leuan alle ja otin 6 namia oikeaan käteen. Pentu sivulle, yksi nami oikeasta paikasta, loput syötin yksitelllen niin että poimin ne vasemmalla kädellä oikeasta ja annoin siis vasemmalla koiralle. Toistin "sivu"-käskyn aina kun se sai uuden namin. Vikan jälkeen "jeeee!" ja lelu tipahti taisteluleikkiin. Tällasia lisää, tolla lelulla saa tosi hyvän katsekontaktinkin. Vai onkohan mulla sit kauhee työ häivyttää sekin taas pois... mutta kyllä se katsoo namien syötön välissä aika hyvin silmiin vaikka lelua ei oliskaan. :)

Lopuksi vielä muutama pujottelu jalan ympäri. Tarvii vielä aika selkeät käsiohjaukset, mutta alkaa se jo hahmottua. Se tarjoaa mun jalkojen välistä pujottelua vaikka miten paljon vapaalla, ja yritin eka sheipata totakin, mutta treenihetkellä se kyllä vaan jumittaa ja ihmettelee eikä tee sitä spontaanisti. :/

---

Klo 16: 20x namin (juuri keitettyä munuaista) pito kuonolla. Hemmetin vaikeeta keksiä tähänkin mitään vihjettä. Tarttis jo. Pentu kyllä selviää ilmankin, siis tajuaa eleistä mitä tapahtuu, mutta temppu ei oo ollenkaan niin pähee jos en sano mitään :D

Klo 22: 10x maahan meno ja 1-4 namin syömisen verran siellä pysyminen. Aika.. no, ei nyt huonoja, mutta pennulla vähän väärä mielentila. Liian riehakas. Yhteen maa-käskyyn reagoi tosi hitaasti avustavasta käsimerkistä huolimatta. Olis pitäny lopettaa siihen, laittaa pillit pussiin, mutta argh. Ei.

Seuraavaks 10x vasemman jalan ympäri kiertäminen/pujottelu. Sekoittaa pysymistreeniin ja jumitti istumaan melkeen jokaisen kiepin jälkeen. Hyvin jähmeää muutenkin.

Harmittaa että annoin sille pienen yöpalan silti. Rapu-jauheliha-porkkanamössö alkaa haista vähän pahalle ja sitä oli vielä jäljellä, joten se sai ylimääräisen pienen aterian nyt. Palkaksi moisista sinnepäin-suorituksista. Argh!

Minkä helvetin takia koira haluaisi parantaa suoritusta jos se saa saman palkan joka tapauksessa? Mistä se edes tietää että jotain parannettavaa on, jos sama palkka tulee silti oli suoritus sitten "jotain sinne päin" tai "ihan sikahieno"? Voi jumalauta kun osaa taas olla perusasiat hakusessa!

Mun mielestä tässä vaiheessa ei ole aihetta alkaa ärjymään huonoista. Hitaista maahanmenoista. En tiedä onko koskaan, mutta ei ainakaan nyt. Sen sijaan palkan mahdollisuuden poistaminen ja erityisesti sen ihanan (oksettavan!) mössön sisältävä ruokakuppi olis ainakin saanu kadota sillä sekunnilla kun pentu esittää "nääh, viittiskö, jos tälleen hitaasti jaksais" -mielentilaansa. Ens kerralla tasan katoaa!