Koirakoulun päivitys pikaisesti:

-L:n kanssa ei ongelmaa kun tehdään. Sietää toiset koirat jopa n. puolen metrin päässä ja kontakti muhun pysyy silti. Sen sijaan väliajoilla, joita 10 hengen ohjatussa pentukoulussa pakosti tulee vähän väliä, meno on aivan mahdotonta. Hyppii, vinkuu, härkkii minua, haluaisi härkkiä muita koiria, alkaa turhautuneena kaivamaan, tarjoaa välillä sivulle tuloja ja katsekontaktia, haukkuu ohikulkijat... yritin ensin kieltää nätisti, kun hävetti, mutta lopulta totesin että me ollaan koirakoulussa ja piruako tässä nysväillään, joten karjaisin sille kunnolla. Ja johan oli nätisti - taas seuraavaan väliaikaan asti...

Saisin mä sen pidettyä kontaktissakin, mutta mikä pentu jaksaa tunnin putkeen?! :P Siinä ny ei ole mitään järkeä. Jotenkin sitä "ole vapaalla mutta hallitusti ja hillitysti" -moodia saa kyllä hakemalla hakea.

-paikallaoloa (istuen) ekaa kertaa ulkona ja heti häiriössä. Menin kyllä selkeesti syrjään muista, mutta yeah, joku oli taas fiksu ja unohti eilen kokeilla kahdestaan kotinurkilla... mutta sehän pysyi!! Ei mitään ongelmaa. Etäisyyttä remmin verran (~2m) ja aikaa jopa samalla 5-6s. Palatessa vaan todella herkästi hypähtää vastaan. Ei minua, voin kyllä kävellä lähelle, mutta kun ojennan namikättä. Ei luopumisia, luopumisia taas... kai tää on balanssin hakemista: kun se luopuu liian hyvin, siitä tulee vaisu, kun se ei luovu "tarpeeksi", se hyppää vastaan. Palkkasin namin jälkeen taputtamalla ja riehaannuttamalla sen hyppimään mua päin. Siitä se tykkäs kovasti, samoin lapanen selkeesti kelpaa lelun puutteessa oikein mainiosti. Vähän liiankin, piti korottaa ääntä ennen ku "riittää" meni perille. :P

-kontaktikävelyä yksitellen, aikasen hienoa jo! :) Sit ku tehtiin ympyrän kehällä olevien toisten koirakoiden kiertämistä ja "kaksi riviä lähestyy toisiaan ja kohdatessa koirat istumaan" -harjotuksia, tyydyin suosiolla imuttamaan. Hyvin meni niin.

Luoksetulo, jätin koiran käskyllä "odota", avustaja toki siis piti kiinni. Luulen että käytän tota odota-käskyä tollasissa arjen tilanteissa, kun jätän sen kaupan eteen (ei oikeesti, mutta BH-kokeessa), harjotuksen vuoksi puuhun tms... eli että nyt sun pitää venata hetki, jätin sut tietoisesti, en unohtanu, eli älä turhaan huuda. ;) En tiedä auttoiko toi, mutta ekaa kertaa tällasessa harkassa koira ei huutanu mun perään. Kutsu, ja kun koira oli parin metrin päässä, kaivoin lelun taskusta esiin. Ennen se on nähnyt senkin jo jätettäessä. Tuli aivan yhtä lujaa silti, ja roikkui lelussa pitkään palkaksi. Vähän liian pitkään, se sit vaan lopetti ja nenä putos maahan. Olis pitäny älytä lopettaa hetkeä aiemmin.

Äijä tuli tänään, L ei meinannu eka tunnistaa sitä asemalla, ja sit kun tunnisti, sai taas karjaista koiraa alas. Piru ku noita vieraiden moikkaamisia pitäis harjotella enemmän. KYLLÄ SE KOTONA OSAA! :P Eli ei koskaan enää yritä hyppiä mun päälle kotona. Pyörittiin parikyt minsaa keskustassa kun oltiin liian aikaisessa hakemassa, pari ohitusta (ok), suoralla tiellä kokeilin juosta n.100m, tosi nätisti menee vierelle. :) Yritin kannustaa vetämään, mutta pysytteli vasemmalla sivullani. No, sama se, eipähän hypi enää yhtään!!