Puistossa ollaan pyöritty pari kertaa 20-30min ja se siitä. Ei kulje, ei ajatus eikä jalat. Naapurin lapinkoira oli kadulla, kun lähdettiin, ja L pysyi hiljaa. Päivän kohokohta ehkä. Tarjoili se ulkona pariin kertaan kontaktikävelyä, yks kerta ainakin oikeealla puolellakin. Taisin palkata vasemmista yhdellä namilla ja sanoa sit heti "loppu".

Meinasin eka mättää sille iltaruuan ihan sellasenaan ilman mitään, mutta niitä kirottuja makkaroita on edelleen, ja nyt ne kyllä saivat luvan päätyä koiran kitaan... isoja, isoja palasia. Tuolille istumaan, eteen tuloja jalkojen väliin, kriteerinä suoruus. Aika hyvin teki, kerran vissiin vaan teetätin uudestaan. Aloin nyt liittää siihen käskyä, joka on kaiken kuukausien väännön jälkeen niinkin erikoinen kuin "tänne" :P. Tästä lähtien siis koiralleni "tänne" tulee tarkoittamaan "tule kiitolaukkaa kohti, hiljennä kuitenkin ajoissa ettet törmää, ja istu suoraan ja tiiviisti eteeni kunnes annan uuden ohjeen". Eli kaikki jotka sen kanssa olette tekemisissä, ette koskaan sano sille tänne ellette ole valmiita myös vaatimaan tuota. Ymmärtäähän se eron "tuus tänne" -mutinoiden ja painokkaan "TÄNne!" -käskyn välillä, mutta silti. Hittolainen, näinköhän ne muistaa, vai pitäiskö tohon kuitenkin valita joku erikoisempi sana.

Kymmenisen toistoa kuitenkin sitä, sit pyysin siltä pari kertaa tassun ("päivää!"). Kissanruokaakin löyty avattu paketti, otin pennun sivulle ja annoin sen syödä sen siinä. Sit iltaruokakupin kanssa olkkariin, pentu sivulle, käsky pysyä, muistin taas astua oikealla jalalla :D, vein kupin parin askeleen päähän, peruutin koiran viereen ja vapautin sen saman tien. Selkeesti yllätty vähän pikaista vapautusta, hienoa, tuli siis tarpeeseen!

Vähän toi nyt oli tollanen aivot narikassa -treeni, valtavia palkkoja melkeen tyhjästä, mutta joskus näinkin. Pitää huomiseks käydä ostamassa uusia nameja, jos välillä pääsis kahden viikon tauon jälkeen koirakouluunkin. Ohjelmassa lukee kyllä nome-lajiesittely ja tällä kertaa koulutusta muille. Aiemmissa lajiesittelyissä on ollu vaan se, eti koulutusta. Eli meidän ryhmässä on sit se mitään tottelematon karkaileva springeri, toinen hyvin hanskassa oleva sprigeri ja bc-sekoitus. No joo, onhan meitä niinkin monta... ihan kivaa täsmäopetusta saattais vaikka saadakin.