Tossa meidän puistossa rakennusten takana ihan peränurkalla ennen rataa (helkkari, nyt kun tää blogi on salasanan takana, niin tarviiko niin hitosti taas salailla?! :D). Otetaan siis uudestaan. Kaikki kenellä on tää blogin salasana on tervetulleita kylään, jos täällä päin liikutte, niin kaipa te saatte nää koordinaatitkin tietää. :D Eli asun jalkaväkimuseon kupeessa ja toi meidän puisto on Mikkelin jalkaväkimuseon puisto, ja rakennukset jotain niiden juttuja + peremmällä mun koulu. Puiston vastakkaisella reunalla menee junarata.

No niin. Radan varsi oli siis raiskattu eli suomeksi puut ja pensaat kynitty. L ahmi sahanpurua ja se sai hepulin muutenkin. Siellä oli jo sammaleinen nurmikko ihan paljaana ja kuivana, huomenna mennään tekemään kauden eka frolicjälki sinne. :) Mun auto jäi tänään sairaalan parkkikselle kun narkkarisilmineni en ylläri ylläri voinutkaan ajaa takas kirkkaassa auringonpaisteessa. Olin siis silmänpohjakuvissa ja ne tipat sokaisee aika tehokkaasti. Ajattelin eka että haetaan se auto tänään illalla/yöllä, mutta totesin että kun mennään huomenna aamulla niin matkalla keskustassa on enemmän väkeä ja pentu saa samalla nähdä taas vähän cityelämää. Mitäpä sitä ei koiransa vuoksi tekisi. Öööö... mitenkö tää liitty jälkeen? Niin, ajattelin että aamulla talsitaan hakemaan se auto ja pidän pentua nälässä iltapäivään, jolloin menen tekemään jäljen.

No, mulla oli typistetty (korvat, jalat ja häntä syöty) nallepehmolelu + narupallo hedelmämuovipussissa mukana. Jossain vaiheessa otin nallen käteen ja tungin narupallon + pussin taskuun. Pentuhan sen huomas tietenkin ja tuli vähän härkkimään, että ai leikittäiskö. Mä oikeastaan toivoisin sille hitusen enemmän röyhkeyttä, vähän kaduttaa että olen niin tiukasti kieltänyt että omin luvin ei oteta ja jos ei anneta niin paree antaa olla sit kanssa. Kyllä se nyt hakeutui sivulle ja hyppäsi vähän mua päin lelua hamutessaan, mutta kun en tehny mitään, se palasi heti omiin puuhiinsa. Sais melkeen vielä enemmän vaatia ja painostaa että kuule akka, lelu tänne nyt, saamari, anna jo!

Odotin että pentu kiinnostui taas maassa lojuvista tuoreista oksista ja tipautin lelun huomaamattomasti käsistäni maahan. Ei oikeen tienny mitä edes yritän ja miten haluisin koiran reagoivan, alko itseä stressaamaan jo, mietin että unohdetaan koko juttu ja pidetään lelut kassissa... mutta blaah, sitten vaan totesin että piru vie, voihan sitä ny kerran kokeilla ja katsoa mitä koira tekee, ei se siitä piloille mene, hyvänen aika. :D

Tiputin siis lelun jalkojeni takana maahan. Sattu vielä hyvin sellasen pienen kummun taakse. Käveltiin parikymmentä metriä eteenpäin ihan normaalisti, annoin koiran haistella mitä se halusi. Kun sit käännyttiin, siitä nallesta näkyi vaan ihan pieni osa kummun takaa. Käveltiin aivan normaalisti takaspäin. Pentu kiinnostui lelusta sit jossain vaiheessa ja meni haistamaan sitä, jolloin kehun vuolaasti. Olin vaan parin metrin päässä ja tyhmyyksissäni harppasin saman tien koiran ja maassa olevan lelun luo ja aloin leikittää hurttaa nallella. Sytty ihan satasella kyllä leikkimään, mutta olisin halunnu nähdä mitä se itse tekee! Olis pitäny odottaa vähän kauemmin.

Annoin sen voittaa pari kertaa, niin että peruutin jo valmiiksi taaksepäin ja vedin koiraa perässäni ja sit päästin vähäeleisesti irti. Toiveena että se jatkaa liikettään mua kohti vaikken vedä sitä lelusta mutta peruutan silti itse edelleen. Ekalla toi lelun eli jatkoi liikettään tosi hyvin, tokalla vähän hidastelua ja otin sit itse reippaampia askelia taaksepäin, joten kuten toi lelun sen verran lähelle että sain siitä kiinni. Vielä vähän aikaa leikkiä, sit irroitus ja namit vaihtokauppana. Lelu pussiin ja "mennään"-käsky.

Talsittiin ehkä 10m, kun totesin että mulla on makkarat taskussa. Mitään tottista ei enää huvittanut tehdä, mutta voishan hurtta etsiä namit penkalta. Kourallinen nyrkkiin, pentu sivulle (tuli pelkällä käsimerkillä ku joku unohti taas sanoa ensin sanallisen vihjeen! kuinka se koskaan sitä oppiskaan kun en ikinä muista sanoa!), iloinen käsky "pysy!", heitin kourallisen nakkia n. 1,5-2m päähän, yksi pala kädestä, parin sekunnin odotus, pennulle "ok". Se etsi yllättävän keskittyneesti (häntä vajosi aika alas), pari kertaa nosti pään sekunniksi kun viitostiellä ajoi joku isompi auto, mutta palasi tosi hyvin hommiin takas. :) Seisoin siinä mistä olin lähettänytkin sen, eli parin metrin päässä. Ajattelin, että kolmannella keskeytyksellä tulee loppu, ja pari mun silmiin näkyvää palasta sinne jäi kun pentu kolmannen kerran nosti päänsä. Sanoin vaan että mennääs sitten ja pinkaisin pariksi askeleeksi juoksuun, jotta sain sen reippaasti mukaani.

Kävi kyllä mielessä, että sekoittaakohan se nää nyt sit jälkiharkkoihin? Ei ehkä kannata tehdä ainakaan ihan samassa paikassa vuoropäivinä... ja mun mielestä yksi oleellinen ero on se, että jäljellä tehdään töitä kunnes minä kiitän ja kerron että riittää, ja heiteltyjä nameja saa etsiä minkä viitsii, en kerro koska loppu ja mulle on aivan sama löytyykö ne kaikki vai ei. Vaan mitenpä se kerrotaan teinikoiralle? No, ehkä se sillekin jossain vaiheessa valkenee kun hommat edistyy :)

Joka tapauksessa olin tosi tyytyväinen siihen, miten intensiivisesti se etsi! Mulla jäi syksyn jälkiharkoista (makkararuudut) jotenkin sellanen olo, että siellä se ny pyörii ja ottaa hirveesti häiriötä kaikesta mahdollisesta, napsii minkä viitsii ja loput saakin ihan rauhassa jäädä. Odotan innolla huomista, jos nyt ei ihan kaatamalla sada niin käyn tekemässä sille sen kauden ekan jäljen oikeesti. :)

JÄLKISUUNNITELMA: Ajattelin että jos tekis suorilta kaksi, ja kattoo sitten ekan jälkeen ajetaanko toinenkin vai annetaanko sen jäädä. Semmonen kahden askeleen levyinen tiiviisti tallattu suikale, pituutta saa varmaan olla joku pari metriä. Jos ekaan 2m ja tokaan vaikka 3m. Frolicia joka askeleeseen ja loppuun vähän isompi kasa merkiksi. Pitää nyt vaan ehdottomasti muistaa se Terhin ohje, että kävelen ihan pennun takana ja kun se ohittaa jonkun namin, astun sen namusen päälle, jotta takaisin päin palaaminen ei tuota vahingossakaan palkkaa.

Ja ne varusteet? Pk-valjaat jo kehiin? Ne kuminauhat on pienennetty eli se kyllä sopii Ällän päälle. Entä panta? Mulla olis edellisen koiran punaiset (veri)jälkikäytössä olleet valjaat, mutta käsittääkseni pk-jäljellä ei hyväksytä mitään valjaita kisoissa.. vai mitenköhän se oli. Pitääpä tarkistaa vielä ennen huomista.

No niin. Takas kotiin tullessa hurtta tarjos kontaktikävelyä vaikka miten monta kertaa. Vasemmalla puolella! Mun pitäis päättää että mikä on politiikka, nyt teen pahimmillaan niin että sanon loppu mutta parin metrin kuluttua palkkaan kuitenkin... eli palkkaanko ollenkaan koiran omat ehdotukset, vai otanko pätkän aina kun minä päätän ja ignooraan kaikki muut?