Tehtiin rata, ja ensin kuivaharjoiteltiin se ilman koiria, sitten jokainen yksitellen sai ottaa oman koiransa kanssa ensin kerran koko radan, ja sitten halutessaan vaikka kunkin tai ainakin heille vaikeimman osan vielä erikseen. Lopuksi sitten oli tarkoitus mennä koko rata läpi niin, että esteiden kaatamisesta/niihin törmäämisestä tulee virhepisteitä, ja otettiin ihan aikaakin. Huh ku nousi jännitys taas kattoon allekirjoittaneella!

Ensin putki, sitten "aidat" (mitä ihmeen johteita ne oli, en tiedä mistä ne puhui :D) niin että mennään väleistä ja vaihdetaan koira aina "toiseen käteen" (valssi?) pyörähtämällä itse ympäri. Ylivoimaisesti vaikein juttu hahmottaa minulle, sain toistaa varmaan 30 kertaa sitä kuviota ensin yksin, että alko sujua. :D Sitten sieltä maahan laitetuille ämpäreille, kuusi kappaletta rivissä, välit ehkä 2m, ja taas niin että ihminen menee jommalla kummalla puolella koko matkan, ja koira kiertää joka toisen eri ja joka toisen samalta puolelta. Eka piti mennä niin että koira kiertää eri puolelta, mutta ihminen sai valita meneekö itse ämpäririvin vasenta vai oikeaa puolta. Huomaa jo että tokotreenit vaikuttaa, mun on miljoona kertaa luontevampaa ohjata koiraa niin että se on mun vasemmalla puolella, ja niin valitsin tässäkin.

Tässä suuntaa antava kuva:

leikkikurssi_loppukoe.JPG

 

Muutama koira oli jo mennyt ja jumittanut putkessa, kun huomattiin, että siellä on paskakasa. Putki vaihtoon. Yksi kouluttaja siis piti kutakin koiraa putken suulla kiinni ja ohjaaja sai mennä jo kauemmas kutsumaan. Kouluttaja piti huolta että koira menee putkeen, ei sen ohi, ja aika lähti siitä kun koira paineli sisään. Mulla oli useita nameja molemmissa käsissä, ja otin L:n "oikeaan käteen" sen tultua putkesta. Annoin sille namin keskimmäisessä ja vikassa "käden vaihdossa". Sen kanssa on onneks harjoiteltu jonkun verran lennossa syömistä, eikä aikaa tuhraantunu siihen että nami olis tippunu, niin ku jollekin parille kävi. Kaikki ei kyllä edes välipalkanneet, mutta L oli tänään jotenkin poikkeuksellisen blah. Luulen että siihen putkelle oli kustukin, tai siinä oli tippuneita nameja, koska Ällää kiinnosti kovasti se putken loppupään viereinen maa. Harjoituskierroksella se karkasi vikan ämpärin jälkeen sinne, ja varsinaisellla kierroksella onneks mun ennakointi autto ja se pysy hanskassa loppuun asti.

No, sit tonne ämpäreille, harjoituskiekalla se törmäsi yhteen ja nyt ohjasin vähän hitaammin ja selkeämmin. Sain palautetta, että se koira lukee mua ihan hirveen tarkasti, ja todellakin heti edellisen ämpärin jälkeen se käsi selkeesti irti kropasta tai lähelle kroppaa, mihin haluaa koiran ohjata. Ei vasta viime tipassa. Siksi se siis törmäsi, kun annoin sille liian myöhään ohjeet. Varsinaisella kiekalla saatiin siis puhtaat suoritukset, mutta aikaahan siinä vähän tuhraantui. Palkkasin sen muistaakseni kerran tai kaksi ämpäriosuudella.

Sit täysiä maaliin, koiran pää käänty putken suuntaan eikä se eka huomannu että pinkaisin täyteen vauhtiin, mutta sinkosi kyllä perään heti ku tajusi. Eli tosiaan kun käskyjä ei ollu rajattu, niin niitä ohjeita olis saanu vielä selkeemmin antaa, ettei se olis ehtiny herpaantua ollenkaan. :D

Saatiin ajaksi 20,71s. Nopein oli muistaakseni vähän alle 18 ja hitain yli 30. Tultiin neljänsiksi (meidän lisäksi oli 8 tai 9 koirakkoa) ja päästiin vikalle palkintopallille. :) Saatiin narulelu, jee! Täytyy kyllä tunnustaa, että niin sai kaikki muutkin, jopa ne ihan viimeiset. :) Mutta oli tosi kiva fiilis silti!

Olis ollu vielä reilusti aikaa, mutta kaikkien mielestä tähän oli hyvä lopettaa. Kouluttaja näytti omalla koirallaan jotain juttuja (käännöksiä ja jos tollasia ohjauskuvioita, sekä ihmiselle että koiralle. Luksin itsensä ympäri pyörähdystemppu oli just yks näistä), ja sitten väki yllättäen vielä innostui että otetaan kans koirat kehiin. Oltiin kaikki yhtä aikaa kentällä ja tehtiin omaan tahtiin. Luksi oli edelleen vähän vetämätön, kyllä mä sain sen kontaktiin kun sitä pyysin, mutta ei se tosiaan oma-alotteisesti tarjonnu, niin ku eilen ja aika usein viime kerroilla muutenkin. Tehtiin vähän aikaa pyörähdyksiä ja lopetettiin sit aiemmin kun muut, kun alko tuntua että keskittyminen alkaa just tökkiä. Osasinpa lopettaa ajoissa!

Luksi leikki vähän aikaa läheisellä tiellä (kaikki käytti koiriaan välillä siellä tarpeillaan, ja satuttiin samaan aikaan) Lysti-belgin kanssa. Samanlainen tervu ku Vieno ja Lotta, ja Luksi olikin aivan lääpällään. Siitä oon ollu tosi tarkka, että kentällä ei leikitä tai edes haistella toisten koirien kanssa, mutta ei olis pitänyt tuolla selkeesti syrjässäkään antaa... sen jälkeen L nimittäin tuijotti kaihoisasti sitä koiraa ja yritti useemman kerran kentälläkin, että tonne ton luo, jooko. Teki siis kyllä mitä pyysin, mutta ehti aina välillä vilkuilla sinnekin. Pitänee jatkossa olla tarkempi. Toisaalta saishan se oppia, että joskus voi samassa treeniseurassa tai kokeessa olla vaikka paras kaveri (no, ei kyllä Vieno, mutta noin teoriassa :D), mutta kentällä tehdään silti töitä.

On taas hyvin uupunut koira. Kahden tunnin tönöttäminen autossakin on tehokasta toimintaa, kun pitää kyylätä naama pitkällä mitä me oikeen tehdään siellä kentällä. :D Olis ihana ilma ja tekis mieli lenkille, mutta mulla tosiaan on ens viikolla vikat tentit (4kpl), niin josko sitä yrittäis tänään lukea loppupäivän.