Kertakaikkisen onnistunut lenkki. :) Lähimetsään tullessa koira hidasteli ja odotti mua, ja mä kysyin että mitäs koiran pitää tehdä jos se haluaa päästä irti. Piski tuli sivulle. Wohoo, se oikeesti muistaa! Kehuin, otin remmin irti, piski nykäisi jo liikkeelle mutta sanoin että höppistä. Kaivoin taskusta nakin, odotutin sen jälkeen hetken ja vapautin. Sinkos ku tykin suusta.

Se meinasi lähteä jäälle hätyyttelemään kirkuvaa lokkilaumaa, mutta huusin perään että älähän mee sinne, ja tosi hienosti tuli takas. Olis se muuten vaikka saanu mennäkin, mutta pelkään että jää pettää alla. Piti tosi hyvää kontaktia ja tuli monta kertaa mun luo silleen kun tulee kun vastaan on tulossa joku. Kysyin siltä aina että ai onko siellä joku, mutta ei se sanonu. Eikä ollu. Palkkasin silti. Käveltiin polkua pidemmälle ku koskaan ennen ja kierrettiin sit eri kautta takaisin päin. Kiva metsä, siellä sitä lääniä riittää! On vaan vissiin aika suosittu ulkoilupaikka. Nyt on just sopiva keli kun ladut alkaa olla jo pois kuluneet mutta lunta on vielä vähän, niin kävelijätkään ei oo vallannu polkuja ja hiekkateitä. Koirien jälkiä siellä kyllä on ihan hirveesti. Heiteltiin välillä nakkeja etsittäväksi.

Sit tultiin sorsalätäkölle, pentu ei enää edes yritä mennä sorsien kimppuun. Ei se nyt koskaan oo sinne lätäkköön kovasti temponu, mutta askel lyhenee, koko olemus terävöityy ja hihna kiristyy. Aiemmin siis. Nyt se vaan katsoi niitä. Toljotti pitkään myös hiihtäjää, joka oli tullu meidän takaa metsästä ja kantoi suksiaan tien yli. :D

Sorsat on ehkä vielä liian iso häiriö, joten käveltiin vähän matkaa eteenpäin. Sellasia tosi hiljaisia syrjäisiä katuja, kivaa aluetta. Piski tarjoili tässäkin kontaktikävelyä (tarjosi sitä metsässäkin!), palkkasin vähän aikaa siitä. Sit ajattelin ottaa paikallaoloa, teemana piti olla kesto. Koira edessä, askel taaksepäin, ekalla toistolla 5s, tokalla 10s. Jotain tollasta mä suunnittelin kotona paperille. Paperi jäi vaan kotiin ja muutenkin koko homma meni aika sähellykseksi...

Ekalla koira ei tajunnu ollenkaan, se istui mun edessä kun sanoin "pysy!" ja siirryin askeleen taaksepäin. Koira tuli mukana. :D Mä sanoin että hupsis ja otin uudestaan. En malttanut ottaa kestoa kovin montaa sekuntia. Ponnahti kovasti vastaan kun ojensin namia, jolloin vedin namin pois ja odotin että perse laskeutuu taas alas. Samalla se kyllä liikkui aprikymmentä senttiä eri kohtaan. :P Sit "ok" ja heitin yhden namin jalkakäytävälle koiran taakse.

Tokalla se pysyi kyllä käskystä, ja maltoin ottaa kestoa vähän enemmän. Palkkaa viedessä ponnahti taas, vedin namin pois, pese laskeutui taas vähän eri kohtaan. Annoin namin ja toistin "pysy", kestoa taas vaan pari sekuntia. Vikalla ei tainnu ponnahtaa edes vastaan. Sit vapautus ja heitin taas pari namia maahan. Kun se oli syöny ne, keräsin maahan laskemani kaulaliinan ja hanskat ja sanoin että sit mennään. Onneks, koska kulman takaa tuli just kaks tätiä, minusta ihan tavallisia, mutta Luksista niissä oli jotain Hyvin Outoa.

Tarjoili kotimatkalla taas pitkään kontaktikävelyä. Oli niin paljon muita kulkijoita että mua jotenkin kiusasi, eikä siitä sit tullu mitään. Välillä kaivoin sille namia taskusta, välillä en. Sellasta sähellystä vaan. Se pitää kontaktia kyllä halutessaan pitkäänkin, mutta tota paikkaa pitäis alkaa tosissaan nyt hinkkaamaan. En vaan tiedä miten. Olen yrittänyt työntää sen vasemmalla kädellä palkaten vasten mun jalkaa, mutta ei siitä oikeen oo tullu juuta eikä jaata. Aina kun pysähdyn, pentu istuu. Ihan hyvä kai, mutta se menee yleensä todella, todella vinoon... miten siihen puututaan?

Ihan kotinurkilla oli hirvee kiusaus tehdä jälki, siinä olis ollu sellanen pieni nurmikkokaistale jo ihan sula ja suorassa auringossa. Katselin jo mihin saan koiran kiinni, kun sit ajattelin että onkohan siinä kuitenkin liikaa hajuja ja mulla on vaan kirkkaanpinkkejä nakkeja, jotka loistaa nurtsilta vähän liikaa. Ei tehty. Pitäis pikku hiljaa alkaa etsiä jotain potentiaalisia paikkoja, syksyllähän en hirveesti hyviä löytäny. Jotain parin metrin minijälkiä ny on vielä ihan iisi tehdä, mutta sit kun pitäis saada pituutta enemmän... loppuu nää meidän lähipuistot kyllä kesken.