Tosta siannahkaluusta (?) irtoaa tollasia ihmeellisiä kämmenen kokoisia lastuja, minusta se on melkeen ku jotain kangasta, ja koirakaan ei niitä syö. Heittelee vaan. Istuin koneella, nakkipussi sattu olemaan tossa pöydällä vieressäni. Koira heitteli luun palasta ja toi sen välillä mulle. Aloin palkata sanomalla "jep" kun koira on tuomassa luuta mutta ei vielä tiputtanut sitä. Vaihdossa sai sit nakkia. En kuitenkaan ottanut luuta missään vaiheessa itelleni, korkeintaan tönäsin sen uudestaan alas jos sattu tippumaan mun syliin. En myöskään kääntynyt koiraa kohti, eli sivusilmällä vaan seurailin ja palkkasin silleen ohimennen. Näin tilanteesta ei tullu vahingossakaan painostava koulutustilanne ja koirakin jatko välissä aina lelun heittelyä keskenään, kunnes toi sen taas mulle.

Ehkä 10 toiston jälkeen menin lattialle, otin sen saman luun palasen käsiini ja yllytin koiraa ottamaan sen suuhun. Aluksi vaan hamuilua, mutta sit kun heittelin hetken lelua itsekseni ja härkin koiraa sillä, tarjotessani koira otti sen kunnolla suuhun. :) "Jep" ja nami. Ehkä viisi toistoa, sain sen ottamaan luun siis suuhunsa kunnolla niin että voin päästää oman käteni irti. Ei se kuitenkaan pysyny suussa ku sekunnin tai max kaksi, mutta silti, selvä edistys. :)

Illalla kokeilen kapulalla. Kaverin kanssa on sovittu kimppatreenit parkkikselle klo 20, pidän koiraa nälässä siihen asti, palkkaan kentällä vaan namein, ja kotona sit otetaan pikaisesti noutoa vielä ennen iltaruokaa. Suunnittelin, että otan kentällä muutaman toiston paikalla istumista, välissä leikkiä, kontaktikävelyä ja taas leikkiä. Pitää vaan miettiä missä järjestyksessä, ts. kannattaako paikalla oloja ottaa heti ekana. Ja nyt kun kerran oikeen lähtemällä lähden treenaamaan, niin pakkaan treenikassin mukaan. Eli kurkkari ja lyhyt remmi, niin ei tarvii liinan kanssa tuhrata seuraamisia.