Iltalenkin jälkeen ennen ruokaa palveluskoira hommiinsa.

Ostin sille eilen punaisen kumisen noutokapulan tapaisen lelun ja se rakastui siihen aivan totaalisesti. Olen kehunut vuolaasti kun leikkiessämme pentu vetää kapulaa hyvällä otteella keskikohdasta. Nyt otin vaivihkaa namit hollille ja merkkasin saman oikeasta kohdasta vetämisen naksusanalla ja namilla. Vähän sillä edelleen on kaksi moodia; jos se yhtään huomaa että mulla on namit ja meinaan treenata, se alkaa keskittyä niin että jotenkin ei vapaasti enää tarjoa kaikkea. Siksi sitä tarttumista ja nostamista on ollu niin vaikea saada... olen muutenkin ajatellut että alan taas naksuttelemaan sille arjessa paljon enemmän, jotta se ei jotenkin olis niin erillään superspesiaalitreenihetkenä. No,

Sitten vaihdoin vähäeleisesti tilalle oikean noutokapulan, ja olisin ehkä saanu ihan hyvää vetoa silläkin, mutta itse ääliönä en taas hyväksyny paria ekaa yritystä ja sen jälkeen pentu ei tohtinut tarjota enää oikeen mitään. :/ Lopulta pistin sen vaan suuhun (koira läähätti eli suu oli raollaan) ja pidin leukoja kevyesti kiinni. Neljä toistoa, numero kolmonen venyi liian pitkäksi ja koira alko vähän purra kapulaa + kiemurrella, josta ärähdin. Toivottavasti ei ollu multa iso moka. En kuitenkaan missään vaiheessa pitänyt koiraa kiinni eikä se yrittänyt poistua paikalta, vaan se istui koko ajan vapaaehtoisesti about mun edessä. Olin itse kyykyssä lattialla. Tää vaikuttaa ihan lupaavalta nyt eli vaihteeks kokeilen tällaista rautalankamallia. Pidän sitä suuta hyvän aikaa kiinni ja sit samalla kun alan vähentää käsiapua, alan myös merkkaamaan ennen aikojaan pudottamisen jollain pienellä ups-mutinalla. Mun pitää muistuttaa itseäni joka kerta että koira EI TAHALLAAN VENKOILE, vaan se ei vaan tiedä mitä siltä odotan, joten pitää varoa lataamasta tähän yhtään painetta ja epäreilua vaatimista. Multa tulis luonnostaan ärähdys jos koira tiputtaa kapulan, mutta yritän nyt muistaa vaan hönkäistä sen pienen ja sievän upsosen ja ottaa uudestaan.

Noutojen jälkeen lelupalkka pehmolelulla, tuntu että sitä "painetta" kuitenkin tulee ja tekee hyvää purkaa se tolleen.

Sitten vähän kertausta: kuonon tunkemista crocs-kenkään (muisti! :D Mutta sekaan tuli paljon maahan menoja ja otti myös kengän huitomisessa tassut avuksi, ja kun odotin vähän syvempää tökkäisyä/enemmän kestoa, tuli vähän kitinää). Avoimen partsin oven kautta kuului samalta kauheeta mölyä ja hiiret heräs ja aloitti juoksupyörässä kolistelun, ja pentu vähän unohtui ihmettelemään niitä. Ehkä 5 toistoa yhteensä.

Pahvilaatikkoon menemistä, tarjosi eka pohjalle kurkottamista mutta kun en hyväksyny, könysi sinne sisään. Viitisen toistoa tätäkin. Käänsin laatikon ympäri ja kuvittelin että koira menee laatikon päälle, mutta ei millään. :D Olisin saanu hienoa laatikon ympäri kiertämistä, harmi kun en tullu tarttuneeksi siihen. Kerran taputin niin laitto etutassut laatikolle, ja vikalla käänsin laatikon takas ympäri ja pentu hyppäs sen sisään.

Iltaruuan kanssa paikallaolo. BTW koirani tulee sivulle myös (oikealla äänensävyllä lausutulla) käskyllä 'asento!' ja musta se on niin hupaisaa, että tekis mieli vaihtaa koko sivu-käsky oikeasti siihen. :DDD Eli koira sivulle, käsky pysy, vein kupin 5m päähän, peruutin juosten takas koiran viereen, 5s odotusta ja vapautus.

Sanon taas n:nnen kerran että tätä pitäis treenata ulkona (etäisyys) ja eri tavalla kotona (kesto, häiriö)... ja se maahan menon sanallinen käsky, voe ristus!