Joka päivä 2-3h metsälenkki. Vähän välillä valikoivaa kuuloa lintujen ja tiellä viihtyvien sammakoiden jahtaamisen suhteen, ja pidin penskaa sitten välillä liinassa. Kyllä se aina otti sen kirosanakarjaisuni niin vakavissaan, että ei mitään liinaan laittoa olis enää tarvittu, kyllä oli taas kuulo auki. No, musta se saa toisaalta oppia senkin, että irti olo on tosiaan etuoikeus joka pitää ansaita. Kun monta kertaa pitää toistaa samaa asiaa ja vielä korottaa ääntänsä/puuttua fyysisesti, olkoon paskapää loppuajan remmissä.

Pihassa pysyy tosi hyvin, jossain vaiheessa vähän ongelmaa naapureiden mölylle murahtelusta, mutta loppupäivinä ei välittänyt oikeen siitäkään. Muistaakseni. Oppivainen eläin! Perjantai-iltana taisin viedä sen pannasta taluttaen aittaan nukkumaan, muriskoon siellä keskenään, kun ei meinannut lopettaa sitä millään käskyllä ja mua vi-tut-taa se.

Jonain päivänä houkuttelin sen kottikärryihin. Vähän aluksi epäröi, etujalat kyllä nousi heti mutta se kokonaan sisään hyppääminen jännitti. Aika nopeesti se kyllä sinne sit sujahti. Vähän myöhemmin tein niin, että otin namit ja kottikärryt hollille ja ilmoitin että nyt treenataan - halusin että se tarjoaa itse kärryyn menemistä, kuten laatikkoon. Ja aika nopeestihan se tajusikin. :D

Tein sille yksi päivä "agiradan": traktorin sisärengas jonka läpi piti hypätä, 6 ämpäriä jotka pujoteltiin vuoroin mun kanssa samalta ja vuoroin eri puolelta, pari hyppyä ämpäreistä ja aidanvarsista ja yhdestä kyljelleen kaadetsta pirtin penkistä, ja sitten lautatikkaat (=leveät askelmat) niin että toinen pää oli ehkä 30-40cm korkean kiven päällä ja toinen maassa. Aluksi siis otin yksitellen kunkin esteen ja tikkaatkin oli eka kokonaan maassa, ja lopuks sit yhtenäisen radan. Ohjautuu just sinne minne vien. :D

Lelua (heitettyä/taistelussa voittamaansa) se palauttaa ihan sikahyvin. Mökillä on varmaan jotain taikaa. :D

Ollaan aivan uupuneita molemmat, ja jo ylihuomenna pitäisi muuttaa kesäksi helsinkiin... koirakoulu jää nyt sit vään kesken, ja varmaan treenit muutenkin hetkeksi katkolle, kun on niin paljon kaikkea muuta hässäkkää. Vappunakaan ei mitään oikeaa treenattu, paikallaoloja ruokinnan yhteydessä ja yhtenä päivänä metsässä, kun löyty sopiva hyppyeste ja jätin koiran sen toiselle puolelle käsimerkillä. Hyvin pysyy. :)