Vantaalla taas tutun Gigantin takapihan nurtsilla Tuusulantien vieressä. Tein n. 15m pitkän jäljen, alussa askeleet vähän tiiviimmin, loppua kohti suht normaalit välit. Namia joka askeleella ja miniruudut alkuun ja loppuun. Kävin hakemassa koiran autosta ja palatessamme jäljelle siellä käveli sievästi suoraa janaa lokki meitä vastaan! Aaargh! En voinut rynnätä hätistelemään sitä tiehensä, kun olisin kuitenkin sotkenut jäljen, mutta onneksi se lähti kun vaan tultiin sitä kohti. Hetken mietin mahtaako siellä olla mitään jäljellä ja pitäiskö jättää koko homma, mutta kokeiltiin kuitenkin.

Koira otti jäljen taas ennen alkuruutua, toistin siis ruudussa vaan jälkikäskyn. Jäljesti oikein hienosti yhtään namia jättämättä, vaikka mulla oli vähän taas hakusessa se liinan kireällä pito. Kerran pidätin ilmeisesti liian kovaa, koska koira pyllähti istumaan ja jäi siihen. Odotin jokusen sekunnin sen ratkaisua, mutta kun se vaan istui ja katsoi eteenpäin, missään vaiheessa se ei siis vilkuillut taakse minuun, toistin "jälki". Hyvin nytkähti sillä takas liikkeelle :)

Sitten tultiin siihen namittomaan osaan, oltiin jäljestetty ehkä puolet eli joku 6-7m. Koira tarkasti monta askelta ja mentiin eteenpäin, mutta kun nameja ei löytynyt askelista, se alkoi pyöriä. Annoin sen tyhmänä (?) vielä hetken pyöriä, edettiin taas vähän, kuvittelin että loppukasa on jäljellä mutta senhän se saakelin lokki varmasti ekana oli syönyt. Sitten vaan aloin kehua koiraa ja palkkasin sen kädestä. Aika sähellystä, toivottavasti tää nyt ei ole niin iso ongelma kuin mitä kuvittelen... pitää ainakin ens kerralla olla tarkkana ettei mikään lokki ehdi väliin eikä tule niitä tyhjiä tolleen. :P

Ainakin se ymmärtää "jälki"-käskyn lupana jatkaa matkaa, eikä tarvii käsimerkkiä, mitä kuvittelin. Ja tosiaan nyt se ei nähnyt autosta mitään mitä tein, koska olin kulman takana, mutta tasan tiesi heti mitä ollaan menossa puuhailemaan. :)