Ekat viisi minuuttia pidin Ällää remmissä, kun kaverin koiralla on pihalla rajat joiden yli ei saa mennä, ja näytti siltä että L saattaa singota ihan minne tahansa. Uroksemme Luksi 10kk ja Mora 13kk on tavanneet tammikuussa viimeeksi ja ainoan kerran, ja silloin niillä löyty yhteinen sävel vasta aamulla. Nytkin ne karjui ekat viisi minuuttia ihan tosissaan toisilleen, mutta ihan eri tavalla ku viimeeksi. Nyt selkeesti enemmän itseluottamusta kummallakin, mutta silti sellasta "mieli tekis mutta ei ihan uskalla mennä haisteluetäisyydelle, joten huudan tässä metrin päässä" -menoa. Mentiin sit kauemmas pellolle ja päästettiin Luksikin irti, ja sit ei menny ku jokunen kymmenen sekuntia kun ne pääsi siitä urpoilusta eroon, tuli hiirenhiljaista ja leikki alkoi.

Ja ne sitten leikki! Käytiin metsässä lenkillä, grillattiin pihalla ja käytiin yöllä uudestaan istumassa metsässä, ja ne paini, paini, paini ja paini. :D Väillä vähän meinasi kuumua tunteet ja piti puuttua, esimerkiksi kun menin päästämään Luksin penkille mun viereen kun oltiin syömässä -> se oli sitä mieltä että tää pöytä ja nää ihmiset on nyt mun ja Mora voi mennä vittuun, räyh räyh! Tai sit metsässä kun heiteltiin keppejä, niin pääosin ne leikki ihan ok, mutta välillä tuli vähän sanomista. Jossain vaiheessa näytti myös että nyt ne alkaa olemaan niin väsyneitä, että pinna katkeaa millon kummaltakin -> leikkihaukku ja örinä muuttu rähinäksi, mihin sit mentiin aina väliin. Ne söi nurtsille piilotettuja makkaroita kuitenkin ihan sulassa sovussa välillä melkeen otsat vastakkainkin, niitä pysty palkkaamaan luoksetulosta yhtä aikaa yksi ihminen yms. Mun mielestä Luksi oli tosi kivasti kontaktissa metsässä, palkkasin sitä aluksi kun se itse tuli ja lopuksi yöllä sit huutelin sitä välillä jopa kesken leikinkin vissiin. Tarkoitus oli ensin että en ruoki sitä ollenkaan muuten ku kädestä nakeilla, oli yks iso makkarakin menossa eilen vanhaksi, ja ajattelin että se saa tänään safkansa vaan luoksetuloista. Sai se sit kuitenki jotain talon spesiaalia ja hyvin maistukin, tosin aamulla tuli vähän löysää paskaa.

Yöllä se oli salaa (olin kyllä niin kännissä että olen saattanut pyytääkin sen, ei mitään muistikuvaa) tullu mun viereen nukkumaan. Käytin sitä 7.30 maissa kusella ja mentiin vielä takas nukkumaan, ja heräsin sit 10 jälkeen siihen että se oli kantanu tuolille jättämäni sukat ja säärystimet mun tyynyn vierelle. Herää jo!

Aamulla oltiin lähdössä lenkille vielä ennen ku lähtisin kotiin, olin aikeissa laittaa sen jo eteisessä remmiin, mutta kaverin piti käydä vielä piharakennuksessa ennen lähtöä, niin turhaan koirille siksi pujottaa remmejä kun ne joutu odottamaan pihalla sen hetken. Päästettiin ne siis irti ja ne alko tietysti heti rallaamaan. Käveltiin sinne piharakennukseen, oltiin just menossa, kun takaa kuulu ensin ihan jumalaton kolahdus (sellanen kun joku kiukuspäissään paiskaa oven kiinni) ja sitten suoraa huutoa. Luksi oli auton takana ja Mora tulossa selkeesti taaempaa sivulla. Ja Luksi huutaa. Toljotin sitä hetken tajuamatta ollenkaan mitä tapahtui, ja pyysin sitten luokseni, ja se könysikin ihan syliin asti vaikeroimaan. Rauhoittelin sen hiljaiseksi ja aloin tutkia mihin sattuu. Oikea etujalka selvästi, se ei astunut sille ollenkaan tullessaan mun luokse. Sain painella, käännellä ja väännellä sitä ihan vapaasti, ei selvästi aristanut mitään kohtaa. Tuntu kuitenkin että osuma tuli selkeesti yläosaan, kyynärän yläpuolelle, ehkä ihan kaulaan asti? Kovin se oli vaisu ja roikotti jalkaansa, ja oli selkeesti kipee koska ilmoitti selkeesti Moralle että nyt ei huvita enää yhtään leikkiä, anna mun olla. Hakeutui seisomaan tai istumaan, normaalisti se ei tosiaan olis olul noin paikoillaan, vaan pyöriny siinä ympäriinsä jotain tehden. Kun liikuin, kyllä se täysin houkuttelematta perään tuli, mutta se nyt ei oo kovin luotettava mittari... se tuskin jäis makoilemaan yksin ja katsomaan kun poistun ellei sillä oikeesti olis joku neliraajahalvaus. :P

Seurailtiin hetki ja kyllä se käveli ja pikkusen anto Morankin tulla jo härkkimään, kävi katsomassa Moran kuoppaa ja kaiveli sitä vähän lisää itsekin, mutta selkeesti ei varannut ko. jalalle täyttä painoa ja kulki kuin pulu silleen vaappuen. Lähdettiin sit kotiin, kun lenkille nyt ei ainakaan ollu menemistä eikä ne sisälläkään olis kuitenkaan osannu olla rauhassa eristämättä, niin mitä järkeä sinnekään olis ollu enää jäädä.

1.5h automatkan jälkeen (koira kuorsasi ihan kanttuvei koko matkan) kotona se tuli autosta ihan hyvin ulos ja käveli selkeesti paremmin käyttäessäni sitä pikaisesti kusella, ei oikeastaann onnu eikä nilkuta, mutta ei liike kyllä ihan puhdaskaan ole. Mä jo murehdin että pitääkö mun viedä se päivystykseen ja jumalan kiitos sillä on se vakuutus, mutta eipä toi nyt niin pahalta enää vaikuta. Maanantaina pitää soittaa rotta-asioissa eläinlääkärille niin kysyn samalla kannattaako toi tuoda ja voiko sitä jotenkin tsekata että kaikki on ok. Meinaan että kun onhan se kuitenkin aktiivikäytössä oleva harrastuskoira joka harrastaa myös hyppylajeja, niin vitun kiva kun sillä nyt jäis joku rikkinäinen osa olkapäähän tms ja sit myöhemmin siitä tulis ongelmia... en mä nyt sille mitään tosi kalliita huvin vuoksi -kuvauksia tosiaan oo ottamassa, enkä tiedä millä sitä sit vois tutkia. Kai murtumat oireilis, pienetkin, eli röntgen ainakin on ihan yhtä tyhjän kanssa? No, pitää tosiaan kysyä.

Jos jotain hyvää pitää löytää, niin se, että ei tapahtunut heti perjantaina! Nyt ne ehti koko eilisen rällätä, laskin että oltiin ulkona ehkä joku 5 tuntia yhteensä, plus että ei ne kyllä sisälläkään makoillu kun ehkä puoli tuntia koko illan aikana. 15-01, aika pitkä paini! Ja sen voimin toi varmaan jaksaa ottaa nyt pari päivää rennommin kotona, niin jalka saa aikaa parantua.

Jännä nähdä tuleeko ne vielä myöhemmin toimeen. Nyt ne on niin tasaväkisiä ja molemmilla näkyy se, että mää olisin mielelläni kyllä pomo jos pokkaa vaan olis vähän enemmän. Toisen pitäis kehittyä selkeesti voimakkaammaksi persoonaksi, muuten varmaan ei oo enää kivaa. :/

001.jpg

002.jpg

003.jpg

004.jpg

005.jpg

006.jpg

007.jpg

008.jpg

Pienet reppanat saa olla sohvalla paranemassa ;)

009.jpg