Esineruutu, sama paikka kun viimeeksi, tallasin pikkasen eri kohtaan, mutta koiran pistin samaan puuhun kiinni. Sijoitin äijän heti alkuun kameransa kanssa paikoilleen ja hoidin kaiken kuin olisin yksin. Koira ei noteerannut miestä siten ollenkaan. Hyvä sen kai on jo alusta asti tottua, että lähellä voi tönöttää jos jonkinlaista katsojaa ja tuomaria, eikä niistä tarvii välittää mitään.

Leluina kuminen päästä ja perseestä auki revitty muovilehmä, sellanen banaanin kokoinen, ja yhdestä pehmolelusta irroitettu pelkkä jalka, joka näkyy tässä videossa.

Laitoin koiralle liivit muistaakseni jo ennen tallaamista. Kävin sit tallaamassa alueen, n. 4-5m x 25m. Alussa taas kalliota ja päässä vasta pöheikköosuus. Ehkä pitäis olla koko alue samanlaista, vai pitäiskö? En minä tiedä. Sitten menin takas koiran luo, otin lelut pussista ja kävin viemässä ne, tässä vaiheessa äijä alko kuvaamaan. Ihan kuten pyysinkin siis ;). Asetan lehmän vähän paremmin piiloon kasvillisuuden sekaan, töppöstä taisin kans korjata kerran. Sit takas koiran luokse, irti puussa kiinni olevasta remmistä ja lähetys.

Ja tuota... mies sano että pitäähän sen saada tarkistaa millaista palkkaa on tarjolla, viittiikö sen eteen tehdä töitäkään. Mun mielestä ei pidä, sitä kutsutaan lahjukseksi eikä palkaksi, mutta tää oli kyllä ihan oma mokani. Se lelut ja pk-liivit sisältänyt muovipussi oli jääny just siihen meidän eteen, ja siellä oli kyllä tiiviissä rasiassa koiran jauheliha-nappulamössöpalkka, mutta en usko että sitä edes haisteli, kunhan tsekkasi sen pussukan. Jatkossa muistan olla jättämättä rojuja eteen, laitan ne selkeesti syrjään tai taakse, ja jos koira silti eksyy sinne, sit voi ärähtää. Nyt en tajunnu ees sanoa mitään, mut onneks se jatko siitä heti matkaa ihan itsekin. :D

No joka tapauksessa, video kertonee enemmän kuin mun selitykset, joten katsokaa se. ;)

Oikeastaan tossa näkyy kuinka koira käy ekana takarajalla ja kääntyy saman tien ympäri, eli onko se epeli tajunnu jo senkin, että tallauksen loppuessa ei kannata enää yrittää sinne suuntaan? :O Ihan helkkarin nopeesti se kyllä hoksaa!

Ja toi pussin haistelu.. koira ehtii kääntää katseensa siihen kun päästän sen lähtemään. Jatkossa syytä olla tarkempi, että se katsoo oikeaan suuntaan ennen lähetystä!

En oikeen ole keksinyt mitään ideaa miten alan opettaa sille toisen esineen hakemista.

---

Mies bodaili telineillä hetken ja hyppyytin koiraa sillä aikaa penkille ja laitoin kävelemään sitä pitkin. Taisin sanoa ääneen että nyt houkuttelen sut penkille, ja se hyppäs sinne siinä vaiheessa  niin että toljotin monttu auki ja kysyin ymmärräksää suomea häh!

---

Kotona iltaruualla (vaan puolet oli palkkana mukana, loput sai kupista kotona) maahan meno, kuvasin senkin. Tein eka muistin virkistämiseksi pari toistoa namin kanssa ennen ku otin kupin ja kameran. Mun tekis ton jälkeen niin mieli väittää, että se pirulainen vie mua ihan 10-0... osaako se sen saakelin sanallisen käskyn vai ei?!

Videoon --->

(tulipas siitä huono, sorry!)

---

Lopuks vielä myöhemmin hyppyjä, heittelin namia mennen tullen ja sen perässä hyppäsi jo hyvin, ei epäröiny saanko mennä -tyyliin. Sit yritin vaan odottaa että ehkä se hyppäis jo itse minusta poispäin, mutta juuei... kyllä se meni esteelle ja kumarteli sen toiselle puolelle, kerran palkkasin naksusanan avulla siitä, mut ei se oikeen sitä hyppyä kyllä tajunnu tehdä. Ei ihme. :D