Viikon sairasloma ja huomaamatta tullut tottistreenitauko saa nyt päättyä. Sisällä virrantappotreenejä:

Jälkipurkkien ilmaisua mustilla (2) filmkipurkeilla. Laitoin kumpaankin ison makkaransiivun sisään, ja otin erikseen 10kpl makkaranpaloja hollille. Koira tarjoaa maahan menoa saman tien, nyt otin kriteeriksi myös sen että se purkki ihan oikeesti on etujalkojen välissä. Koira aika luonnostaan tökkää sitä myös kuonolla, musta se on ihan toivottavakin juttu, ja kelpuutin sen. Kerran kun purkki jäi turhan kauas, koira oli edelleen makuullaan ja otti sen suuhunsa... eh, niitä nosto- ja kantoharkkojakin kun on tehty esineruutua varten kaikenlaisilla esineillä, niin selkeesti sekoitti sen tähän. :D Nauroin vaan ja otettiin uudestaan.

Jos pidän kättä purkilla niin että se ei liiku, onnistuu oikein hyvin, mut jos pelkkä purkki lojuu maassa ja mä olen kauempana, koira ei oikein tajua vielä mitä sen pitäis tehdä. Purkki myös herkästi liikahtaa kun koira plätsähtää täysillä sen edessä maahan, siis koira huitaisee sitä itse, ja sit meillä menee molemmilla vähän pasmat sekaisin...

Sivulle tuloja ja siitä vapaata seuraamista (ilman käskyä tai mitään vinkkejä). Eka sivu-käsky tuotti pelkän hölmistyneen koiran, mä kun olen arkitilanteissa viljellyt sitä asento!-käskyä viimeisen viikon... mutta sit ihan ok. Yhden askeleen siirtymiset tosi hyviä, pyrin palkkaamaan vielä kun koira on liikkeessä eikä ehtinyt istua, tällä hetkellä seuraaminen kun on sellasta että se meinaa istahtaa ihan hetkellä millä hyvänsä eli ennakoi sitä aika roimasti. Sit kun otin kokeeksi useemman askeleen peräkkäin, se alko edistää. Pysähdyin ja odotin että palasi itse sivulle, ja uusi yritys. Kun palkkaa tarpeeks nopeesti, eli melkeen nonstoppina jep -> nami suuhun -> jep -> nami suuhun... niin pitää paikkansa. Se ei vaan osaa vielä. :D Jatkamme reeniä. Mä sentään onnistuin olemaan tarpeeks vikkelä ja pystyin palkkaamaan sen niin että en itse pysähtynyt eikä koirakaan siten istunut.

Maahan menoja. Eka maa-käsky yhtä tyhjän kanssa kuin sivulle tulo, ei niin mitään reaktiota... käsiavulla avustus ja sitten vaihtelevalla menestyksellä sanallisen ja käsiavun yhdistelmiä. Ei osaa tätäkään oikeesti vielä. Voi jeesus.

Sit meinasin jo lopettaa, mutta koira kerjäs lisää. Otettiin äijän lenkkari ja päätin opettaa koiran laittamaan etujalat kenkiin, siis ensin vaan yhden. Mikkelissä keväällähän se opetteli laittamaan kuonon crocs-kenkään, ja sitä ei ole tehty ikuisuuteen, mutta niin vaan läjähti eka maahan kenkä etutassujen väliin jääden ja työnsi nenänsä sinne, haisevaan juuri lenkiltä tulleeseen miehen hikiseen tossuun! :DDD Pontevasti tunki syvemmälle ja piti sitä siellä kauemmin, kun en hyväksyny ekoja tökkäisyjä. Hassu eläin, tosi jännä juttu että se senkin muisti vielä :D. Alko mennä jo vähän hämilleen kun ei se vanha juttu kelvannu, ja tassulla kuopiminen oli sellasta vaativaa "piru vie, miks mikään ei auta!" -menoa, mutta palkkailin niistä silloin kun käytössä oli selkeesti pelkkä jalka, ei ollenkaan kuono. Lopetettiin ku meni muutama toisto hyvin putkeen.