Jossain vaiheessa tuntui, että Töppis syö ulkoa ruohoa vaikka miten paljon. Niin paljon että se kotona oksensi ne usein - matolle. Fiksuna tyttönä päättelin, että ehkä sillä on joku puutostila. Kaipa se tuore heinä voi olla "hyvääkin" ihan muuten vaan, mutta uskon vakaasti, että eläin ja ihminenkin voi oudoilla mielihaluilla ilmaista vaan sitä, että elimistö kaipaa jotakin mitä se ei juuri nyt saa.

Niin, fiksuna tyttönä päätin siis lisätä sen ruokaan vähän rehuja. Mitä voit kerätä ulkoa koiran kuppiin -opiskelu on vielä vähän vaiheessa, mutta mies totta yks päivä keitteli mulle useamman sorttista kasvissosekeittoa. Se on jo niin oppinut otus, että tietää että haluan antaa eläintarhalle osansa ennen kun ruokaan on turhaan heitetty kermat, öljyt, rasvat ja mausteet sekaan, joten jätti kaiken aika naturelliksi. Koira sai maistaa "sitä parasta" sosetta, pistin kuppiin pelkkää mössöä ilman mitään öljylisiä koirallekaan, ja sehän veti sen sellaisenaan ja kerjäsi vielä lisää! Syötin sille muutaman lusikan parin päivän ajan, sitten se loppui.

Toinen mössö meinas unohtua jääkaappiin ja se alko näyttää siltä, että mä en sitä enää itse syö, joten tein siitä koiran- ja rotanruokaa. Jauhelihaa (isojen markettien eläinhyllyn pakastekaapista n. 2,5e/kg:n mötikkä, halvinta mitä olen löytänyt, vissiin sikanautaa) reilusti sekaan ja jumankekka että oli namia! Rotistakin. :D

Ihmisten sosemössöt loppui, mutta totesin että kaipa mä voin muutaman kerran kuussa tehdä yhden satsin pelkille elukoille. Niille kun voi käyttää vähän halvempia aineksia ku minulle, eh...

Niin, ja koirahan lopetti ruohon syönnin siihen paikkaan.

Haaveilen edelleen että siirrän ton joskus kokonaan barffille/liha-kasvismössö-kotiruokalinjalle, mutta toistaseks ei edelleenkään ole tilaa, aikaa eikä energiaa paneutua siihen sen tarkemmin, niin syököön pääosin vielä nappulaa ja vaan satunnaisesti noita muita, niin kaikilla tasapainotuksilla yms ei liene niin suurta väliä. Sillä on tota penturuokaa vielä jonkun verran 15kg:n säkin pohjalla jäljellä, toi on toka säkki vasta menossa. Katsotaan sit mitä ostan, piskihän täyttää elokuussa vuoden ja vois varmaan siirtyä isojen poikien nappulaankin sen puolesta.