Parin viime päivän aikana tehty kotona maahan menoja (=sanallisen käskyn liittämistä), paikalla oloja ruokakupilla (pelkkä kupin viennin odotus lähietäisyydellä, toisena myös lähietäisyys, seisoin eka 10s kupilla, palasin koiran sivulle, jossa toiset 10s ennen vapautusta) ja esineruutua varten tavaroiden nostelun, kantamisen ja käteen luovuttamisen petaamista (narukerä, villasukka, oma kumilelu).

Tokon paikalla odottamisessa & luoksetulossa ei saakaan käyttää käsimerkkiä, joten mun pitää keksiä siihen joku muu. Toi käsimerkki saa nyt sit jäädä agilityn yms juttujen paikalla odottamiseksi, ei se siis missään nimessä oo hukkaan mennyt. :) En vaan osaa päättää käytänkö "pysy" -käskyä kaikissa, ja kerron vaan ennen valmis-kysymystä koiralle jollain tapaa onko nyt kyseessä paikalla olo vai luoksetulo vai kaukokäskyt vai mikä. Vai otanko alusta asti kaikkiin erit, eli paikallaoloon pysy, luoksetulon odotukseen odota, kaukkareihin pelkkä istu/sit tjsp... huh, tuntuu että vähemmästäkin menee sekaisin! Mä lyön pääni pantiksi että meissä ihmisen potentiaali loppuu ennen koiraa, eli ihmiselle pitäis antaa helpotusta. ;D Saanko siis käyttää vaan pelkkää pysy-käskyä, oi saanko, oli liike mikä tahansa? Kellään mitään näkemystä tähän?

Ja sitten se luoksetulo.. tähän saakka olen kutsunut sen käsimerkillä paikalleen jäämisestä tule-käskyllä, ja sehän tulee. Kovaa. Jättää hiekalle säännöllisesti kiihdytysjäljet. :D Sikäli siis se olis ihan käyttökelpoinen, että vauhti ja yleisasenne on oikein hyvässä jamassa. Totesin kuitenkin ton käsimerkkihomman yhteydessä, että "tule" saa myös jäädä "nyt kiitolaukkaa mua kohti" -vihjeeksi juurikin agia yms juttuja varten. Suurin syy lienee se, että mä vaan tiedän että vaikka itse käytän ja ehkä jatkossakin onnistuisin käyttämään sille arjessa tuu, tuus ny, alahan tulla yms sanoja, muut ei. :P Mua vaan kiusaa liikaa se ristiriita, että kentällä minä huudan tule niin koiran pitäis tulla täysillä täsmälliseen loppuasentoon, ja mökillä mutsi huutaa tule, niin riittää kun koira lönkyttää pihalta sisälle tms. Kaipa se koira tosiaan oppis erottamaan tilanteet, mutta entä kun mä joskus vahingossa huudan sille itse jossain nurmikentällä tule, kun haluan vaan että se tulee lähemmmäs? Sen pitäis oppia erottamaan treeni- ja muut tilanteet toisistaan, ja musta se ei vaan jotenkin tunnu hyvältä.

Luulen että käskystä tulee "tänne!" tai "kom!". Ja luultavasti teen niin, että alan käyttää sitä ulkona kun kutsun koiraa leikkimään, jotta saan siihenkin aluksi sen supervauhdin mukaan. Sit sen jälkeen tai samalla sisällä ensin pelkkä naksukuuri eteen istumisia ihan suu supussa, ja kun se on muistuteltu mieleen ja kaikin puolin hyvällä mallilla, alan liittää siihen samaa sanaa. Ja sitten pikku hiljaa yhdistellään noita.