Koira on ollut aika monta tuntia pursuamatta tavaraa kummastakaan päästä, joten uskalsin antaa sille piimää. Odottelin reilun tunnin sen jälkeen, ja kun se vaikutti edelleen ihan hyvältä ja tooosi nälkäiseltä, otettiin vähän treeninakkeja esille.

Ensin jälkipurkkien ilmaisua. Jos pidän kädellä filmipurkista kiinni, niin että sormet on selvästi purkin päällä, koira plätsähtää suoraan maahan ja aika hyvään asentoonkin. Jos taas laitan purkin maahan ja olen itse yhtään kauempana käteni kanssa, koira tarjoaa eka nostamista, sitten tassulla hamuamista, ja siinä vaiheessa viimeistään purkki liukuu lattialla niin että koira unohtaa tyystin että jotain muutakin olis voinu kokeilla. Ajattelin eka että liimaan sen sinitarralla tjsp kiinni, mutta ehkä yksinkertaisempaa häivyttää se käsi pikku hiljaa siitä pois. Otettiin vähän vajaa 10 toistoa ja viimeisillä aloin jo irroittaa sormiani ihan sentin tai kaksi. Tällä jatkamme. Koira on kuitenkin tajunnut idean ja pysyy maassa ihan rauhassa, vaikka sähellän purkkia auki yms. Palkkaan sen ensin kädestä pari kertaa, sitten jossain vaiheessa purkista valmiiks ladatuilla nameilla, ja otan uuden purkin. Maahan meno on saanut olla myös takajalat sivulle työntyen lösähtäminen, en usko että sillä on niin väliä. Hinkkaan sen joskus myöhemmin kauniiksi tokomakaamiseksi, jos jaksan.

Sitten ihan pari toistoa kosketusalustaa nähdäkseni muistaako L sen. Varsinainen alusta on jossain paikassa nimeltä Hukka, mutta otin oman hiirimattoni. Hyvin muisti, tosin etujaloilla läväyttämisen lisäksi se tökkäsi sitä kuonollaankin. Heitin namit monta metriä taaksepäin niin että palatessa koira tuli kovaa vauhtia alustalle.

Puhuin aiemmin limupullon kiertämisestä, josta oikeastaan haluaisin opettaa kaksi eri versiota eri tarkoituksiin: limupullon taakse meneminen ja sinne seisahtuminen naama minuun päin, ja limupullon kiertäminen useita kierroksia mahdollisimman tiivistä ympyrää. Eka on tarkoitus jalostaa tokon merkiksi ja toka hupitempuksi, ja yleistää se esimerkiksi puiden tai mun (jalkojen) ympäri kiertämiseen. Otin ensin pieniä turvaruukkuja, tollasia joita käytetään taimien esikasvatukseen, tossa tötsässä on ehkä 10kpl päällekkäin nurinperin. Sellanen puolen litran limupullon korkuinen torni.

Tätähän me jokunen kerta yritettiin aiemmin, mutta ei siitä oikeen tullu mitään. Sain nyt kuitenkin aluksi pari ihan hienoa toistoa, sitten koira alko kiihdyttää niin kovaa että torni kaatui. Eihän sitä tartte ku hipaista :P Sen jälkeen sillä meni taas vähän pasmat sekaisin, ja se alko tarjota koko tötsän nostamista (hamusi suuhun mutta toi on niin leveä ja outoa matskua että ei ottanu kunnolla edes kiinni) ja sen edessä maahan menoa. :D Me ehkä tehdään vähän turhan paljon samanlaisia juttuja, ja mietin että kannattaiskohan jälkipurkkitreeniin (=maahan meno sillä esinellää) laittaa jälkivaljaat, esineruutua varten tekemääni nostotreenin laittaa pk-valjaat (=ota se suuhun ja tuo tänne) ja noutoon.. öö, ketjupanta? Helpottais koiraa muistamaan mitä ruumiinosaa kulloinkin haluan sen käyttävän. Tai sit voisin opettaa sille "jalat" ja "suu" tms sanat, joilla vinkkaan etukäteen mitä värkkiä tässä harkassa käytetään.

No joka tapauksessa, otin sen tötsän veks ja vaihdoin tilalle ison öljypurkin, joka oli vähän korkeempi ja selkeesti painavampi. Yllättävän hienoja taakse menemisiä näin vähillä toistoilla!