Viime aikoina useampikin kiinnostunut on pyytänyt ja saanut salasanan tänne. Erityisesti (pikku?)pentuaikojen jutut kuulemma kiinnostaa näin jälkikäteen. Lukijoilla on siis itsellään juuri tuore pentu. Jos joku muka jaksaa kahlata tän koko blogin läpi ja lukea joka ainoan postauksen, niin ilmoita ihmeessä minullekin! Aikamoinen saavutus meinaan :D

---

Kirjoitin tän rotufoorumille, mutta oikeastaan se sopii oikein hyvin tähän - Lauran vinkki vekkulipentujen omistajille: mieti mistä palkkaat! Nimenomaan koiran näkökulmasta, se kun voi ketjuttaa yllättävän pitkän tapahtumasarjan, vaikka itse ajattelet vaan viimeistä askelta.

"Jopas oli lenkki viime yönä, tai aamuako se jo oli, tossa kolmen aikoihin. Mulla oli koira liinan kanssa irti lenkkipoluilla. Taustaa sen verran, että Luksi on ollu pari viikkoa sairaslomalla ja pelkillä kusilenkeillä. Pikkulinnut hyppelee siinä tiellä ja aiemmin toi ei oo niistä juuri välittäny, kun on tehty selväks että niitä ei jahdata, ei pyrähdetä askeltakaan perään. No, nyt se sitten jäi jälkeen haistelemaan jotain ja kävelin eteenpäin, ja se tulee sit aina hirveetä kyytiä perään ja vetää yleensä mun ohi ennen kuin hidastaa ja pysähtyy. Nyt siellä oli lintu edessä ja koira selkeesti jatko kiitolaukkaa sitä kohti, josta karjaisin. Täyskäännös ja se tuli pyytämättä mun luokse, ja ajattelin että kuuluu tollasesta nyt saada yksi nakki, kun se niin hienosti totteli kieltoa.

Sitten se kiinnostu niistä linnuista ja sain pari kertaa karjaista uudelleen, kun edelläni kävelevä koira naulitsi katseensa niihin siihen malliin että kohta lähtee. Mitä helkkaria? Se ei ole koskaan saanu jahdata niitä eikä ole ikuisuuteen yrittänytkään, mistä kummasta tää into nyt on tullu? Ajattelin eka että se sairasloma on padonnu siihen kauheesti energiaa ja kaikki säännöt on unohtunu remmin nokassa kulkiessa, ja ehdin jo harmitella että pitääkö sitä alkaa pitää oikeesti kiinni taas ettei se pääse riistan makuun.

Tai sitten... tää sama ilmiö tapahtunu kun se oli ihan pikkupentu. Koira jumitti nenä maassa -> pyysin "mennään" ja palkkasin sen namilla siitä. Hetikohta toljotin monttu auki kun se alko jumittaa kahta kauheemmin, nenä maassa mutta vilkuilee kuitenkin mua alta kulmiensa. Kyllä kesti tajuta että mielestäni mä palkkasin mennään-käskyn tottelemisesta, mutta koiran mielestä kaavaan kuuluu se, että eka pitää jumittaa jotta saa käskyn jotta saa palkkaa...

Olen aika varma että tässä riistajutussa kyse oli ihan samasta. Koiran mielestä pitää rynniä perään jotta saa käskyn jotta saa namia. Sen kun tajusin, niin kutsuin koiran pari kertaa muuten vaan luokse, palkkasin siitä, ja päätin että jos se vielä yrittää riistan perään, siitä tulee kielto ja mun luo palaamisesta pelkkä sanallinen hyväksyntä.

Kuka taas kouluttaa ja ketä Laughing"