Mudinpoikanen tönötti menomatkalla koko 20km pontevasti pystyssä autossa. Palatessa kuulu pelkkää kuorsausta...

Ensin Kannelmäkeen Masseterin Liisan yksityistunnille. Katsottiin millä mallilla perusseuraaminen on + otettiin käännösten alkeita (=paikallaan kääntyminen 90 astetta oikealle ja vasemmalle) ja sitten kosketusalustan käyttöä liikkeestä seisomisen opettamisessa, ja turistiin teoriaa ties mistä siinä välissä. 30 minuutin tunti oli oikeasti 45min... :D Mä "tunnen" tuon kouluttajan lemmikkipalstoilta ja turisisin sen kanssa ihan pitempäänkin.

Sitten Pitäjänmäelle agilitykurssin tokalle tunnille. Otettiin uusina pussia ja a-estettä, kouluttaja auttoi aina yhtä koirakkoa kerrallaan uudella esteellä ja sillä aikaa muut sai tehdä omaan tahtiin eiliseltä tuttuja. L meni pussiin aivan epäröimättä, aluksi toki pidin "helmaa" ylhäällä ja kouluttaja avusti toisessa päässä koiran sisään niin ettei se pääse kiertämään, mut lopputunnilla jätin sen käskyllä istumaan alkuun ja kävelin toiseen päähän, pysyin seisomassa enkä koskenu esteeseen mitenkään, ja kutsuin koiran "pussi"-käskyllä. Hienosti :)

A-esteelle yritin eka viedä sen nameilla ja sitä vähän jännitti kun hitaasti edeten jalat alko sutimaan. Pyysin lupaa kokeilla lelulla (kouluttaja tuli varmistamaan ettei koira tipu kiihkoissaan) ja sen kanssa hurtta menikin oikein hienosti. Selkeesti sille on leikkipalkka namia paljon mieluisampi tuolla, aika jännä. Tokossa sitä ei niin selkeesti huomaa.

Me oltiin ottamassa omaan tahtiin putkea, kun joku tuli siihen ihan puolen metrin päästä mihin olin jättänyt L:n istumaan. Olin jo menossa toiseen päähän, mutta pysähdyin ja pyysin että voisko ne mennä vähän kauemmas, kun kiusaus voi olla liian suuri mun koiralle.. se pyysi anteeksi ja sano että kiva kun sanoin, hää ei itse tullu ollenkaan ajatelleeksi, totta kai voi väistää! Sanoin sit vielä siihen, että musta olis kiva jos kaikki pysyis vähän syrjässä suorittavien tieltä, ettei tuu sellasia tilanteita että koira karkaa muiden luo, ku ei oo kiva karjua omalle, kun tän olis tarkoitus olla hauska harrastus.. puhuin vielä niin lujaa että kaikkien oli pakko kuulla se. :P Mut aivan hyvässä hengessä siis, ja vitsi että olen ylpeä kun KERRANKIN sain sanan suustani enkä vaan kiristelly hampaitani!

Tällaisella hyvin lyhyellä, täyteen tungetulla (no, voishan meitä olla viisitoistakin...) ja ahtaassa tilassa pidettävällä kaikki tekee yhtä aikaa -kurssilla korostuu se hallinta heti alusta alkaen. En tiedä olenko taas ihan ylikukkis, mutta musta olis kiva aloittaa uusi laji niin että se on 99,9% kivaa ja vaan tosi räikeistä mokista tulee kielto. Tällä kurssilla koen että mä joudun liikaa komentamaan koiraani ja stressaamaan sitä että pysyykö se nyt lähellä, olen itse sen takia vähän kireänä ja koira varmasti vaistoaa sen. Kolme muuta koiraa veti aika lopussa kimpparähinätappelun, L oli nätisti mun luona mutta olis kyllä menny tikkana sekaan jos en olis kieltänyt. Pari kertaa kävi niin että kutsuin sitä nimeltä (oli remmissä) mutta se ei malttanut ottaa kontaktia. Korvien liikahduksesta näin kyllä että kuuli, ja mä sitten murahdin että se oli "huomio!", ei "saisko huomiota". En mä tiedä onko tästä mitään haittaakaan, mutta kyllä musta olis kivempi jos olis enemmän tilaa ja sais keskittyä 100% esteisiin, eikä puoliksi koko ajan pitämään omaa koiraa lähellä (ja toisten karkailevia koiria poissa). Huoh.

Mä mieluummin ensin opettaisin kahden kesken tai muuten hyvin pienessä häiriössä ne jutut, ja sitten vasta menisin tollaseen ahtaaseen kimppatreeniin ja silloin olisi aivan reilua vaatia koiralta, kun se jo osaa. Nyt se tuntuu vaan vähän nurinkuriselta. No toisaalta, kyllä se tietää mitä sen nimi meinaa, joten kaipa siltä saa vaatia reagointia siihen missä tahansa häiriössä jo tässä vaiheessa :P Ja käydäänhän me kimppatokotreeneissäkin, mutta siellä saa sentään kävellä kauemmas ja pitää huolen siitä että ei vie omaa koiraa liian vaikeaan paikkaan. Sitä mä yritän sanoa tässä, että musta tuntuu vähän siltä että olen viskannut L:n ihan tyhjästä tosi vaikeaan tilanteeseen, ei oo harjoteltu läheskään mitään tollaista koskaan ennen, ja siksi on vähän väärin alkaa heti vaatia jotain. No joo. Tuliko jo selväksi kaikille vai jankutanko lisää? :P

Nyt se on anyway aivan poikki. Söi vaan n. puolet jauheliha-kasvissosemössöstä. Ne molemmat oli kyllä jo vähän "tää kävelee kohta itse roskikseen" -tilassa, ja L on ennenkin jättäny syömättä kun ilmeisesti on ollu turhan pilaantunutta lihaa. Tai sit se on tulossa jotenkin kipeeksi tai jotain muuta kivaa.