...ja mitä siitä seurasikaan, sata kasaa löysää paskaa olkkarissa. Mutta eipä osunu vasapestylle matolle ollenkaan, lohduttelin itseäni sillä puoli tuntia lattialla jynssäämässä kyykkiessäni!

Ostin siis eilen Hakaniemen hallista vitosella valtavan kasan karitsan kylkiluurimpsuja. Myyjä sahasi ne osiin ja kotona leikkasin vielä saksilla toiseen suuntaan, niin että palat oli ehkä 4x10cm kokoisia. Lihaisaa luuta. Luksi tykkäsi ku hullu puurosta, mutta maha ei näemmä ihan kestänyt... ajattelin että se saa joka toinen tai kolmas päivä yhden, mutta jos maha ei kestä, niin täytyy sit keksiä jotain muuta. Toivotaan että se oli vaan tottumattomuutta.

Nappuloita, joita on ehkä pari kiloa jäljellä (syöny 10/08-08/09 välillä mulla ollessaan sitten kaksi 15kg säkkiä + kasvattajalta saadun 3kg säkin, mutta on se saanu paljon liha-kasvismössöjä välillä eli ei toi ihan kuvaa todellista kulutusta), se syö nykyään todella huonosti. Ei kupista, ei palkkana, ei piilotettuna, ei heiteltynä. Jos sotken sekaan jotain parempaa, syö vähän paremmin, mut aina usein silti jää ainakin vähän. En tiedä onko tää nyt jotain hormonaalista äijäilyä, että tyyppi ei vaan malta syödä, veljellään kuulemma ainakin on jotain sen suuntaista juuri meneillään. Mikään ei maistu. Luksi kyllä syö treenipalkkansa tosi hyvin edelleen, eli se nirsoilee vaan kotona tavisruuan kanssa. Vai olenko vaan taas mennyt siihen, että se saa niin paljon vahvempaa ja parempaa ruokaa, että tylsä nappula ei yksinkertaisesti maistu enää lisäksi? Toisaalta kun toi säkki on ollu varmaan sen puoli vuotta auki, niin ei ihme vaikka nappulat olis jotenkin härskiintyny tjsp. Pikkuväki eli rotat ja hiiret kyllä syö niitä oikein hyvällä halulla. Enpä tiedä. Ostin tarjouksesta 6 prk tonnikalaa öljyssä parilla eurolla, ja syötän hitto vissiin sit niiden tuella noi loput nappulat tolle. Sit pitäis keksiä miten meinaan jatkossa ruokkia sen. Kunnon pakastinta ei ole edelleen, ja se haittaa barffille siirtymistä aika lailla. Jos jatkan nappulalla, merkki saa vaihtua. Nykyinen on Nutraa, ei Nuggetsia, vaan sitä toista. Nutra Gold tjsp?

Olen ostanut sille markettien eläinruokaosastolta pakkasesta "jauhelihaa koirille", kilon pötkö maksaa reilu pari euroa. Parinkin eri valmistajan kamaa on ollut. Nyt viimeisimmän tungin kongeihin, ja koira ei ole suostunut syömään yhtäkään niistä. En tiedä onko tossa erässä vaan joku vika, vai onko tää ihan oikeesti joku osittainen syömättömyysjuttu, aika hämärää. Olen aina tehnyt niin, että sulatan pötköä sen verran että saan sen joko leikattua osiin tai tungettua just kongeihin, ja sit pakastan uudestaan. Tiedän ettei niin pitäis tehdä, mutta sulatan ja uudelleenpakastan omatkin ruokani aivan hyvillä mielin, niin enpä oo koiran kanssa sen kummemmin sitä kammoksunut. Onhan mahdollista että se kärsi siitä sulatuksesta ja koira ei siksi syö sitä. Kilon pötkö on vaan hiton epäkäytännöllinen, se ei säily montaa päivää sulaneena, ja mun 13kg koira ei parissa päivissä mitenkään syö kiloa lihaa. :P