Tänään oli vähän tällanen vapaapäivä. Huima puolen tunnin lenkki ja pari pissatusreissua, ja äsken ennen iltaruokaa valtavan 10 namin verran tokoilua. Istu- ja maahan -käskyjä vähän sekaisin, enemmän maahan menoon painottuen, vissiin kolme istumista. Istumiset kaikki mallia "nytkähdin maahan ja nousin heti takas istumaan". Periaatteessahan ei pitäis palkata kuin ne mitkä on menny kerralla oikein, mutta naksautin nyt noistakin. Ens kerralla en, lupaan! Mudissa oli aivan liikaa virtaa ja tää oli just sellasta että "se sano jotain ja tein jo, ai ei se sanonutkaan tätä, no korjasinkin jo ennen ku ehdit sanoa mitään siihenkään!" Mutta kyllä se selkeesti alkaa tajuta niitä käskyjä, koska huomasi siis ihan itse maahan mentyään että sanoinkin oikeesti jotain muuta. :)

Sitten valmiiksi ladatun kupin kanssa olkkariin. Maahan. Maahan. Maahan. Koira vaan killittää tyhmänä. Mitvit? Sanoin että no ei sitten, vein kupin takas keittiöön ja kun käännyin palaamaan sieltä olkkariin, koira luikahti surkeena pöydän alle. Häh? Se tekee noin silloin kun olen vihainen. Nyt en taatusti ollut vihainen. Olin ihmeissäni ja alko toki vähän ärsyttää, mutta se "no ei sitten" tuli ihan normaalilla äänellä silti. Mun mielestä. Mikä ihme juttu tää ny oli? Ihan ku se olis kokeillu että tarviiko totella. Se teki erittäin halukkaita maahan menoja just kymmenen sekuntia aiemmin ja nyt oli taas ku ei olis koskaan kuullutkaan. Ja sitten se jotenkin tajusi itsekin, että nyt tuli paha paha moka, kun se oli niin ahdistunut sen jälkeen. WTF?

No, kokeilen joskus tossa tunnin päästä uudelleen.

---

Kokeiltu on niin että nyt vituttaa jo oikeesti...

Se tekee pääosin hyvin, mutta sitten välillä tulee vaan sellasia totaalisia stoppeja. Pääsin jo kerran niin että olin "perusasennossa" mutta minä kääntyneenä naama kohti koiraa, ja se toimi siitä. Sit sen jälkeen toinen samanlainen, ja koiran vastaus "ai mikä maahan?" Pari onnistunutta ja yhtäkkiä ei menny edestäkään enää. Mikä ihmeen juttu tää nyt on?

Iltaruokaansa se ei oo vieläkään saanu. Jumituksiin oon vastannu joko "ups, otetaas uudestaan" ja antanu toisen mahiksen, tai sitten sanonu että no ei sitten ja olen pannut namit ja ruuat hetkeks pois.

---

Ja vielä 01:45: hemmetin maahan menoja huvita enää tehdä, joten keksittiinpä viiden esineen nostot (sukkamytty, puinen pyykkipoika, pieni muovinen kindermunayllätys, taskunenäliinapaketti ja koiran oma luu). Sen jälkeen 3 maahan menoa, nyt toimi oikein loistavasti ja lopetin niihin ennen ku ehti taas mennä pieleen. Lopuksi vielä viisi nostoa jotka oheisella videolla: sukkamytty, hellanpesusieni, puinen pyykkipoika, pieni kinderlelu ja tulitikkurasia. Toi pieni kinderlelu oli vaikein, koira kyllä otti sen suuhun mutta luovutuksessa sen piti kielen kanssa yrittää pungertaa sitä suusta ulos, eikä oikeen meinannu sujua. :DD Se tippu pari kertaa ekassa erässä lattialle josta koira kävi pyydystämässä sen pyytämättä uudelleen. Tokassa sarjassa sylkäisy onnistu jo paremmin. Kun istun, koira kyllä selkeesti tuo ne esineet mulle syliin, ei vaan heitä, ja tossa videolla se pari kertaa näyttää istuvankin luovuttaessaan. Ehkä se siitä pikku hiljaa!

Vähän se jotain häröili omiaan tossa ja lopuksi näytän sille sen vikan pyykkipojan, "tässä se on!" Hyvin nousi heti ku tajus taas mitä pitikään tehdä. :D

Ja awww, huomasin vasta videolta että sehän nostaa sen sukan mulle jo kun vasta laitan niitä, ja mä en tajua ollenkaan vaan pistän sen vaan takas riviin, "mistä tää ny tähän tuli". :DDD Näemmä se myös vähän valikoi mitä ottaa ja vaihtaa niitä, mutta samapa se, en antanu sille missään vaiheessa mitään käskyäkään.

Video [ei saa nauraa yöhousuille :)]

Iltaruoka ansaittu ja nyt nää menis nukkumaan.