JÄLKI. Tein sitten kuitenkin taas pimeessä... 190 askelta, parikymmentä namia, 5 purkkia. 170 askeleeseen asti koiralta erinomaista työtä. Nopeat purkki-ilmaisut itsenäisesti, en ollut merkannut purkkeja, enkä pimeässä olis niitä itse nähnytkään vaikka oltais kävelty yli. Pari ekaa kulmaa tosi hyvät, jossain keskivaiheilla se veti yli ja joutu etsimään jälkeä hetken aikaa. Just silleen ympyränkaarta tehden niin ku kai kuuluukin. :D

Sen 170 askeleen jälkeen mentiin hiekkatien yli, olis ollu 10 askelta suoraan, kulma vasemmalle ison puun kohdalla ja 10 askelta suoraan ennen vikaa purkkia. Koiralla meni tien ylityksessä pasmat sekaisin ja siinä vaiheessa levisi pakka. Mä en oikeen tajunnut puuttua ja esimerkiks stopata sitä kokonaan hetkeksi. Se ei jäljestänyt sitä puuhun asti olevaa osaakaan, yritti vetää vinosti vasemmalle, liekö saanu hajun siitä purkista? Tuuli oli hyvin olematon. Puu kierrettiin kuitenkin oikeelta puolelta. Sitten mä astuin isoon rasahtavaan oksaan ja pelästyttiin sitä molemmat. Koira "aurasi" liinan päässä usean metrin aluetta ja minusta se kerran otti purkin suuhun ja heitti sen pois. En nähnyt kunnolla, niin en älynnyt puuttua. Mitäs mä sanoin itselleni jo aiemmin siitä pimeellä jäljestämisestä :P

Otin koiran uudestaan sieltä puun kohdalta, vähän sähellystä mutta sain sen jäljestämään. Nyt siinä tietty oli meidän molempien jäljet jo päällä ja eihän sitä purkkia enää löytyny ollenkaan, vaikka aikamme etsittiin. Koira olis halunnu painaa täysillä sinne minne mä olin mennyt, ja lopulta annoin sen mennä ehkä 5m. Sitten vaan keskeytin, kehuin koiran ja lopetettiin siihen. Loppupurkkia se ei taskusta saanu, en tiedä olisko pitäny. Laitoin koiran pylvääseen ja kävin avainten minitaskarin kanssa etsimässä sen vikan filmipurkin. Siinä menikin hyvä tovi.

Totta puhuakseni en yhtään tiedä mitä pitäis tehdä kun käy tälleen. Vaikka aloittaa sillä, että ei jäljestä pimeellä? Mutta eipä ne filmipurkit sieltä päivälläkään loista, ku nimenomaan kätken ne niin että nenä löytää mutta silmä ei. Tosin päivällä olisin nähnyt heittikö koira sen purkin kerran vai ei. En mä tajua miksi se olis niin tehny, se oli ilmaissut ne neljä ekaa niin hienosti, sillä oli kauhee nälkä ja se on jo kyllä oppinut että purkilta saa ruokaa. Ehkä se tien ylitys sit vaan sekotti koko pakan, tai sit siinä oli just pyöriny joku jänis, tai ihminen, tai mitä tahansa. En tiedä.

"ESINEET" ja SEURAAMISTA siellä samalla parkkipaikalla, jossa vaaleaa laattaa alustana ja kunnon valot. Eka seuraamista. Parit sivulle tulot ja palkat siitä, sitten seuraa-käskyllä parin askeleen siirtymät. Helposti se ehtii jo edistää siinä, jätin palkkaamatta ne. missä koiran loppuperusasento sen parin askeleen jälkeen oli liian edessä. Sit kokeilin 3,4 5 askelta ja siinä viidessä menee raja, koira jäi jälkeen ja irtosi sivusuunnassakin vähän. Kokeilin vielä kehua koko ajan äänellä, se autto ja sain sen viisi askelta toimimaan silleen. Palkaksi heitin isoja makkaran palasia. Sille pitäis opettaa että lentää taakse, eteenhän ei tosiaan kannata palkata kun se edistäminen kurkkii sieltä jo ilmankin. Nyt se ei tajunnu mitään ku heitin taakse, ja piti käydä yhdessä etsimässä se sieltä tantereelta :D. Vikasta lensi lelu.

Sitten esineet. Päästäni musta pipo n. 10 metriin ja haalea narupallo n. 25 metriin. palattuani koiran luokse kuiskasin sille vasta jotain "missä esineet" ja se ampaisi jo matkaan. :D Kutsuin sen takas ja uusi yritys. Sain nostettua käteni näyttämään suuntaa ja se ampaisi sillä. Kutsuin uudestaan takas ja nyt se vallan tärisi mutta kesti käden ojennuksen hienosti ja malttoi "kama!" -lupaan asti. :D :D :D Lukkojarrutus pipolla, täydellinen palautus suoraan käteen, nakkia vaihdossa. Uusi lähetys "kaukana" -mielikuvasanalla autettuna ja juoksi hienosti sinne kauas narupallolleen, vaikka ei tainnu taas nähdä sitä lähetyspisteestä. Senkin toi erinomaisesti käteen, annoin anna-käskyn kun koira oli parin metrin päässä, ja se antoi sen just oikein käteen eikä yrittänytkään aloittaa leikkiä. Siitä maksalaatikkoa ja jauhelihaa sisältävä jäljen loppupalkaksi alun perin ajateltu purkki. :)

Heiteltiin vielä pari kertaa narupalloa. Se lentää aika kauas kun oppii oikean tekniikan. :D

Kotona koira sai seurata kun tein pikkuelukoiden ruuat ja siinä ohessa laitoin senkin sapuskat (ihan tavallista Jahti&Vahti energiaa, loraus piimää ja pellavansiemenöljyäkö toi nyt on). Ensin jaettiin muille ja sitten vasta koiralle. Venkuloitiin eka niin että sain sen pois perusasennosta, se on ku magneetti kun mulla on sen kuppi kädessä. Miten niin yli puoli vuotta mentiin kaavalla sivulle & paikalla oloon jättö ennen ruokaa... no, sitten kun koira oli mun edessä, käsky "maahan!" ja sehän putosi! :) :) :) Isot kehut, kuppi paikoilleen ja koiralle vapautus saman tien.

---

Ai niin, tänään olis tosiaan ollut paikallisen eläinsuojeluyhdistyksen järkkäämä mätsäri, ja olin ajatellut mennä sinne vaikka vaan sitä tukeakseni. Löysin kuitenkin koirasta eilen KOLME punkkia, ja ajoin niiltä seisomilta nyt kuitenkin ostamaan vielä exspotit. Ajattelin että ei nyt enää tartte, mutta väärässä olin. Lutrasin ne koiraan eilen illalla. Tänään heräsin kyllä aamulla, katsoin ikkunasta ulos ja sataa sataa ropisee. Ne aineet heikentyy jos koira kastuu 24h sisällä niiden laitosta, enkä tosiaan ostanu sille huvikseni kalliita myrkkyjä, en varmana vie sitä nyt valuttamaan niitä hukkaan. Toisekseen ei mua nyt niiiin paljoa kiinnostanu että olis tehny mieli kaatosateessa minnekään leikkinäyttelyyn mennä. Jossain vaiheessa se sade kyllä oli lakannu, näin kuvia tapahtumasta. No, joku toinen kerta sitten.