Päivällä kyhäsin joutessani kahdesta keittiön jakkarasta ja rottien tikkaista esteen, jonka voi sekä kiertää että hypätä keskeltä yli. Video valaisee niin en viitsi yrittää selittää sen enempää. :D Tarkoitus oli ottaa "kierrä" ja "hyppy" -sanojen erottelua. No, eihän se vielä osaa kumpaakaan ja oli pihalla kuin lumiukko kun yritin ohjata pelkillä sanallisilla käskyillä. Tai sain kyllä iloisesti sekä kiertoja että hyppyjä joko edestä taakse tai takaa eteen, mutta eipä se arvannu yleensä sitä mitä olin sanonut :D. Jouduin sanomaan niin paljon "ups, otetaas uudestaan" että mudiakin alko vähän masentaa. Sitten aloin ohjata sitä kädellä avuksi. Vähän se on siitä tossa vielä hämillään mutta nyt sujui kuitenkin.

Nyt joku viisas agi-ihminen kertoo riittääkö tollanen käskytys, vai pitääkö mulla olla erikseen ne "kierrä sen takaa suorittamatta sitä mistään suunnasta" ja "kierrä sen taakse ja suorita se sieltä päin" -käskyt? Vai pelittääkö se noin että ensin tulee "kierrä" ja jos en halua että koira menee esteelle, en sano mitään muuta, jos haluan, annan sille estekäskyn, kuten tossa "hyppy" kun koira on siellä takana? Siis lähinnä vaikuttaako se jotenkin vauhtiin ja onko koiran parempi tietää jo estettä kiertämään mennessään mihin se seuraavaksi menee? No on varmasti kyllä. Hmpf.

Ei meidän tätä nyt tartte vissiin ihan äkkiä alkeiskurssilla osata, mutta ei tota varmaan kannata kotonakaan opettaa ennen kun on täsmälleen selvillä mitä haluaa opettaa. Muuten menee aivan varmasti just väärin.

-> kiertää ja hyppää -video

Äsken mudi teki sotkuisessa olkkarissa seuraamista ja maahan menoja. Eka vaan sivulle tuloja ja yhden askeleen (eteenpäin) siirtymisiä lämmittelyksi. Sitten vissiin kolme tollasta pätkää joista yksi tuossa videolla. Täyskäännös ei tosiaan toimi vielä liikkeen yhteydessä, mulla on myös ekaa kertaa namit oikeassa kädessä ja naksu vasemmassa, yleensä namit on vasemmassa taskussa ja naksua ei lainkaan ym ym. Ja vaikka yritin verhoilla pimentää niin ikkuna häikäisee kivasti. Näkee siitä kuitenkin sen ekan suoran! :D Toi on aikalailla myös se tiiviys mistä minä tykkään, tosin palatessa se hetkeksi ehtii väljentyä. Lopussa yritän korjata sen vinoa perusasentoa tyrkkäämällä, kun en oo vieläkään oppinu että se ei auta. Parasta vaan ottaa itse askel eteenpäin.

-> seuraa-video

Sen jälkeen maahan menoja aika monta sarjaa, viimeinen videolla. Koira ennakoi edelleen ja mä mumisen sille tossakin että emmä vielä sanonu senkin tyhmä! Laittakaa vaan äänet täysille niin saatte nauttia sössötyksestäni. Ja nyt myös tajusin että se pysyy siellä oikeen hienosti kun sanon sille että pysy siellä. Annan namin, sanon sille "pysy" uuden maahan-käskyn sijaan. Kaikesta ei aina tartte tehdä niin saakelin monimutkaista hei!

-> maahanmenovideo

Mudista oli tosi hauskaa olkkaritokoilla. Meillä on myös (liian) pitkään syöty makkaraa tokopalkkana, nyt oli vaihteeksi lihapullaa, khuul! Hitto ku jaksais taas puljata jotain elimiä uunin tai kattilan kautta. Lidlin lenkkimakkara maksaa alle 80snt ja toi tykkää siitä kovasti, mutta sellasta paskaa syöttää suunnilleen sen paketin viikossa, ei hyvä... tajusin kans että ei oo oikeen pitkään aikaan treenattu sisällä mitään, noita seuraamisiakin vois joka ilta hinkata vähän tossa aivan hyvin. Opeta häiriöttömässä paikassa ja silleen, paluu perusteisiin olis taas ihan poikaa!

---

Videoiden latautumista odotellessa voin tarinoida meidän viime illasta juuri ennen nukkumaanmenoa:

Yööpissalle lähtiessä otin lapaset käteen, kun täällä oli mittari nollassa. Toinen tipahti. Puin kaulaliinaa ja juttelin koiralle, että toi pitäis varmaan nostaa. Koira katsoi minua, heilautti häntää ja meni nostamaan sen lapasen mulle. Oho! Tää tuskin oli mitään telepatiaa, vaan sen kanssa on vaan niin paljon nosteltu kaikkea (ja toi lapanen oli just esineruudussakin) että se on jo hyvin orientoitunut siihen.

Takas tullessa käskin sen istumaan ja heittelin taskusta naminmuruset etsittäväksi. Menin suoraan pesemään hampaita. Yleensä koira menee silloin pedilleen ja nukkumaan. Nyt se jostain syystä istui vessan oven takana naama kohti hyllyä. Vilkaisi mua kun tulin ja alko heiluttaa taas häntää. Kysyin että menikö sinne hyllyn alle yksi nami vai mitä sä siinä kyttäät. Siirsin hyllyä ja ehdin koiran syöksystä huolimatta nähdä että namihan siellä oli :) Sen jälkeen mudi kipitti tyytyväisenä petiinsä.